JulekalenderLangrennLøpingNyttårsLøftet

Julehilsen og et lite tilbakeblikk på 2023

Så er det atter en jul. Året 2023 nærmer seg slutten og julefreden er i ferd med å senke seg. Eller hur?

For mange mosjonister er desember og juletiden en svært aktiv periode. Ikke bare med det vanlige julestyret, men også i form av deltakelse på diverse julekalendere, der man utfordres til å løpe både langt og ofte. Sportsmanden har også arrangert ulike challenges i flere år. Men i år har vi ikke «plaget» noen med slikt i adventstiden. Nå på terskelen til julehøytiden sender vi i stedet en liten hilsen til alle våre lesere med et lite tilbakeblikk på noe av det vi har dekket i 2023. Skjønt, vi kommer tilbake med en ny runde med NyttårsLøftet, der man oppmuntres til en god start på det nye året. Hvem som løp lengst, med hele 880 km i NyttårsLøftet i år, kan du lese om her. Men 2023 er nå snart tilbakelagt. Vi har publisert 77 saker på Sportsmanden, og her er et knippe av dem.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

.
I vinter hadde vi fyldig dekning av Birkebeinerrennet og Sjusjøen Skimarathon. På vårparten var vi ringside under et nytt, lokalt 12-timersløp, vi la ut reportasje og hundrevis av bilder fra Sentrumsløpet, og vi var selvsagt på plass på flere av de vanlige karusellene på Østlandet, som Follotrimmen og Stomperudkarusellen. Men vi var også med både i Åsanekarusellen og i Bykarusellens perseløp i Bergen, samt selvsagt et par ganger på Maratonkarusellen i samme by.

BIRKEN: Flotte forhold i årets Birkebeinerrenn, med spektakulær utsikt fra løypens høyeste punkt på Midtfjell. På forsidebildet passerer Johan Hoel først.
Det er litt av et skue når massene setter seg i bevegelse i Sentrumsløpet i Oslo.

Fjellmaraton på Beitostølen og Skåbu Fjellmaraton i starten av oktober ble også behørig dekket, og vi deltok på to maratonjubileum i høst; først da Isabel Årnes arrangerte sitt eget jubileumsløp, og en måneds tid senere da Morten Vestvik jubilerte med sitt maraton nummer 100 under Karmøy Maraton!

I år deltok vi også i og dekket Trondheim Maraton – Norges eldste – og som vanlig var vi et par uker senere på plass på indre bane under Oslo Maraton!

God stemning under Trondheim Maraton. Kristin Waaktaar Opland ble nummer 2 på halvmaraton etter å ha vunnet 5 km like før. Et par uker senere vant hun Oslo Maraton.
FJELLMARATON: Silje Eklund er første kvinne på halvmaraton, her med vidstrakt utsikt over Vinstrivannet og fjellheimen.
TEAM SPORTSMANDEN: En blid gjeng fra Team Sportsmanden etter Skåbu Fjellmaraton. Christoffer Ladstein, Ruby Semb, Inger Johanne Klokset og Frode Monsen løp alle halvmaraton, mens Morten Vestvik (med blått startnummer) løp sitt maraton nummer 99. En måned senere jubilerte han med nummer 100 på hjemmebane på Karmøy. Silje Eklund (forrige bildet) er også med i Team Sportsmanden, som en av årets nykommere. Vil du bli med i teamet, kan du lese mer og melde deg inn her.

Som vanlig har vi også i 2023 vært på flere visitter til Østfold, med «vårt eget» Fjordløpet Jeløya, Vibeke Skofteruds Minneløp under ganske ufyselige forhold, raske Slitusprinten og flotte 3Toppsløpet på Jeløya, som for øvrig markerte sitt 10-års jubileum.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Det var rene vinterværet på 1.mai, men god stemning da Vibeke Skofteruds mor delte ut medaljer til deltakerne etter datterens minneløp.
Været var adskillig bedre i den 10-utgaven av 3Toppsløpet på Jeløya. Her ved passering første topp.
Også under Fjordløpet Jeløya var det praktfulle forhold. Didrik Røssum Jensen – norsk U23-landslagsløper – dukket opp og smadret løyperekorden.

Og ikke å forglemme en nyhet i år, med Sportsmandens egen nettbutikk, som distributør av helsekost- og velværeprodukter. Ta gjerne en titt!

Til slutt må vi nesten også ta med nyheten om sommerens etablering av nettbutikken til Xtep Nordic. Sportsmanden er som kjent tett på både når det gjelder salg og nyheter rundt disse fantastiske skoene som flere og flere begynner å få øynene opp for!

Alle reportasjene på Sportsmanden finner du ved å søke opp under kategorier, eller ved å bla i vårt rikholdige arkiv.

Sportsmanden ønsker uansett alle sine lesere en riktig god og fredelig jul! Husk å trimme litt også innimellom alt ribbefettet…

PS: Du kan allerede nå melde deg på NyttårsLøftet 2024!

GOD JUL! Dette bildet ble tatt i går, på Lille julaften – da disse tre holdt liv i en gammel tradisjon om å løpe 7-kirkersrunden i Nordre Follo. En lang og tøff runde på 33,5 km, men fint var det. Og litt spesielt at fotografen som tok dette bildet var en eldre dame som skulle legge blomster på graven til mannen ved Nordby kirke i Ås. Det viste seg å være enken etter Steinar Skaret, en meget sentral kar i mosjonsmiljøet i Follo i en mannsalder, med maratonpers langt ned på 2-tallet.

Øvrige bilder: Frode Monsen / Sportsmanden.no

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -