ØstfoldSlituløpeneXtep løpesko

Seier til løperparet Lolland – Gjølberg i Slitusprinten

Det ble storeslem og en lønnsom søndagstur til Slitusprinten for et av Norges beste løperpar. Med seier både til Ulrik Lolland og Sigrun Gjølberg sikret de seg pengepremiene på til sammen kroner 10.000 for seier i den raske 10 kilometeren i Indre Østfold.

Løperparet fra Rygge IL har tidligere hevdet seg i toppen i en rekke lokale løp. Men etter at Ulrik Lolland ble nummer tre i 3Toppsløpet på Jeløya i sommer, uttalte han at formen ikke lenger er like god etter at paret ble foreldre i fjor. Muligens har Ulrik spisset formen etter det, for med 31:41 ble det en klar seier i søndagens løp, under kalde forhold og ganske mye vind. Og Sigrun Gjølberg var ikke stort dårligere. Snarere tvert imot, for hun ikke bare vant, men tok også løyperekorden fra landslagsløper og fjorårsvinner Amalie Sæthen med fire sekunders margin, til vinnertid og ny løyperekord på 35:14. Men Sigrun måtte slite for seieren, for Angelica Karlsen fra naboklubben Moss IL var bare 22 sekunder bak med 35:36. Sigrun Gjølberg, som altså ble mor i fjor, har imponert flere ganger i år, senest som beste norske kvinne med sterke 2:40:59 i Berlin Marathon for halvannen måned siden.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Helt i tet var det tre mann som raskt skilte seg ut og holdt følge på de første kilometerne. Unge Alfred Bjørnerud, 19 år gammel fra OK Moss (32:14) og Geir Gjessing fra Ski IL (32:42) måtte imidlertid etter hvert slippe Lolland, som passerte alene i tet halvveis etter den første runden, en ledelse som han holdt og økte på sisterunden.

LØNNSOM SØNDAGSTUR: Sigrun Gjølberg og Ulrik Lolland med hver sin rause seierssjekk.
Foto: Arrangøren

Tøff duell mellom lovende brødre

Bak trekløveret i tet ble det en knallhard kamp mellom de to unge brødrene Herman og Fredrik Hesjedal-Tronstad. Ungguttene fra Spydeberg IL kjempet side om side svært lenge, før eldstemann Herman (18) til slutt viste hvem som er eldst, da han knep fjerdeplassen på 33:20. Men lillebror Fredrik var like bak på 33:29 – en kruttsterk tid av en 16-åring! Og med unntak av Slitusprinten og Hytteplanmila forrige helg, er det visst lillebror som har vunnet alle tidligere dueller mellom løpebrødrene. Så det skal bli spennende å følge med disse guttene fremover.

Fjorårets vinner Fredrik Sandvik var ikke påmeldt i år, men den lokale helten fra nabobygden Askim beholdt løyperekorden på sterke 29:53. Påmeldt var imidlertid Didrik Røssum Jensen, som vi omtalte i vår forhåndssak. Sportsmanden hadde en lang samtale med den sympatiske 20-åringen senest torsdag. U23-landslagsløperen fra Nittedal IL gledet seg da stort til å debutere i Slitusprinten, men søndag morgen fikk vi en kjedelig tekstmelding fra Didrik:

–Jeg har dessverre våknet opp syk og er nødt til å stå over Slitusprinten. Jeg hadde gledet meg veldig til å teste skoene ordentlig, men du får ha masse lykke til med løp og stand i dag!

Vi hadde nemlig også stand for Xtep Nordic, og skulle selv også debutere i selve løpet, etter kun å ha dekket arrangementet tidligere. Og som Didrik, så skulle vi løpe i den aller siste modellen av Xtep sine karbonsko; Xtep 160X 5.0 PRO. Veldig synd for Didrik, som noterte 30:22 i Hytteplanmila og nå jaktet sub 30. Det kunne nok blitt tøft å klare det i de litt krevende vindforholdene, men at Røssum Jensen hadde kjempet om seieren er helt sikkert. Men den enes død, den andes brød. Til sammenligning, så løp Ulrik Lolland på 31:27 i Hytteplanmila åtte dager tidligere. Også Sigrun Gjølberg løp noe raskere i Hytteplanmila i år, med 35:01. Superparet fra Rygge løp altså henholdsvis 14 og 13 sekunder raskere i Hytteplanmila enn i Slitusprinten i år. Tidene deres i Hytteplanmila holdt imidlertid bare til henholdsvis 17.plass (Sigrun) og 62.plass (Ulrik), noe som viser hvor utrolig høyt nivå det er i Hytteplanmila!

Av mange tidligere sterke prestasjoner fra løperparet, må vi selvsagt trekke frem denne, fra Sportsmandens eget jubileumsløp tilbake i 2017:

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

.
Løperparet fra Østfold avsluttet sesongen med kjempeløp i Sportsmandens Jubileums 5-er!

Og om Didrik Røssum jensen måtte kaste inn håndkleet og heller ikke fikk testet den nye modellen til Xtep, så kan det nevnes at Bizunesh Gudeta samme dag vant Frankfurt Marathon me de samme skoene på den sterke tiden 2:19:27, den nest beste tiden oppnådd på damesiden i Frankfurt, over tre minutter raskere enn hennes tidligere personlige rekord! “I never thought that I could produce a performance like that. I’ve never been so happy,” uttalte hun til arrangøren etterpå.

Sportsmandens redaktør og reporter er medeier i Xtep Nordic, som er importør og distributør av Xtep sine sko i Norge. Både denne og andre modeller kan enklest kjøpes i Xtep Nordic sin nettbutikk.

En fin gjeng fra Team Sportsmanden på plass i Slitu i år også.

Crystal Palace Supporter club

.
Glimt fra løpet og etterpå

Noen actionbilder fra arrangøren. Trykk på bildene over og under for større versjon.

.
Flere bilder fra målgang av løpere fra bakre halvdel, fra 46-47 minutter og utover, samt noen stemningsbilder fra målområdet.


Resultater Slitusprinten 2023

Anm: Tidene er nå justert, etter at tidtaker EQ Timing heller ikke i år klarte å levere nettotider som lovet. I ettertid er tidene justert, slik at det nå skal være nettotider som gjelder. Også vinnerne fikk justert sine tider noe. Likevel er det fortsatt mangler. Blant annet løp Ruby Semb inn til ny pers på egen klokke, mens det i resultatlisten fortsatt står DNF.

Geir Arne Johannessen (t.v.) loset Slitusprinten trygt i havn nok en gang, med hjelp av «altmulignmannen» Roar Tomter, som her vikarierer som speaker – og andre gode medhjelpere.

Foto: Arrangøren og Frode Monsen / Sportsmanden.no

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -