LøpingØstfoldSlituløpene

Fredrik Sandvik og Amalie Sæten seiret i Slitusprintens raske 10 km

Slitusprinten er definitivt kommet for å bli. Den andre utgaven av løpet ble en stor suksess, og det ble solide løyperekorder av Ullensaker/Kisa-duoen Fredrik Sandvik og Amalie Sæten, som sprang den raske 10 kilometeren på henholdsvis 29.53 og 35.21.

Den lokale stjernen Fredrik Sandvik, opprinnelig fra Askim, sviktet ikke og snek seg altså under 30 minutter på milen. Sølvvinneren fra NM på 3000 meter hinder i år fikk imidlertid hard kamp av Trym Tønnesen fra Halden IL, som var svært offensiv og dro store deler av løpet. I mål var han bare åtte sekunder bak vinneren, på strålende 30.01, men altså ett litt surt sekund over 30 blank. Even Storeheier tok den siste pallplassen med 31.18 etter et veldig sterkt løp der han forbedret sin ferske pers fra Hytteplanmila med ytterligere 18 sekunder.

På kvinnesiden ble det seier til en annen NM-medaljør. Amalia Sæten, som tok gull på 5000m i årets NM, vant komfortabelt på 35.21, med Mari Rud (37.23) og Line Valåmo (38.36) på de to andre pallplassene, som de tre eneste kvinnene under 40 minutter. På herresiden var det hele 38 av 128 som kom i inn under 40 minutter, og 23 mann under 38 minutter i den flate og raske rundløypen som løpes to ganger.

Arrangørens Roar Tomter, som selv løp bra til 2.plass i klasse M50-54 år på 37.39, var strålende fornøyd med arrangementet og oppsummerer dagen slik for Sportsmanden:

– Det var rett og slett perfekt. 203 påmeldte (vs 150 i fjor). Ny løyperekord for begge kjønn, Fredrik Sandvik 29:53 foran Trym Tønnesen 30:01. Video av hele løpet ligger på gruppen Slitusprinten på Facebook. Amalie Sæten (NM gull 5000 i sommer) kontrollerte dameklassen og vant på 35:21. Kjempeforhold, nydelig vær, vindstille. Kjempestemning og godt humør. Vafler og kaffe. Veldig mange fine tilbakemeldinger. Filmingen fra firhjuling ble veldig bra, anbefaler å se den. Eneste vi savner er flere lokale løpere.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
VINNERNE: Amalie Sæten og Fredrik Sandvik kunne reise hjem med hver sin sjekk på kroner 5000.

Her er hele Roar Tomter sin rapport fra Slitusprinten 2022:

Slitusprinten 2022

Søndag 30.oktober var det klart for historiens andre utgave av det 10km lange kontrollmålte gateløpet Slitusprinten. Slitusprinten arrangeres av de dyktige herrene Geir Arne Johannessen og Håvard Lysaker fra Slitu IF. Slitusprinten er det siste av årets løp i Slituløpene.

Måsan Rundt er et nytt terrengløp som ble arrangert første gang i år. Vibeke Skofteruds Minneløp, med mange forskjellige distanser arrangeres 1.mai, mens gateløpet Slitusprinten avslutter løpssesongen i Indre Østfold Kommune. De som deltok på alle tre løpene mottok ekstra premie i form av t-skjorte og kopp.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Da første utgave av Slitusprinten ble arrangert 2021, var det totalt 150 påmeldte løpere. Målet i år var å overstiige det antallet, og med 203 glade påmeldte løpere så ble dette målet nådd. Nytt av året var at de lokale sponsorene Vom og Hundemat AS samt Ronny Enger Transport begge sponset 1.premie på NOK 5000,- til beste kvinne og mann. 

På selve løpsdagen ble det strålende løpeforhold, oppholdsvær med behagelig høsttemperatur og nærmest vindstille. 

Selve løpet ble en formalitet for damevinner Amalie Sæten, som er regjerende norgesmester på 5000m fra Stjørdal i sommer. Hun kom for å ta med seg førstepremien hjem, og leverte en overlegen seier på tiden 35:21. Dette er forøvrig ny løyperekord i Slitusprinten, men i forhold til 33:15 som hun løp helgen før under Hytteplanmila, så skjønner vi at hun løp for halv maskin på Slitu. På andreplass fulgte Mari Rud fra Mysen på 37:23, mens Line Valåmo fra Ski IL tok tredjeplassen på 38:36.

På herresiden ble det mer spennende, der det ble et oppgjør mellom lokale Fredrik Sandvik som representerer Ull/Kisa og Trym Tønnesen fra Halden. Vi anbefaler alle å gå inn på Slitusprinten | Facebook hvor løpet ble direktesendt i sin helhet. De to nevnte herrer og Even Storeheier fra Degernes åpnet i et vanvittig tempo og parkerte feltet fra start. Halvveis var det Trym Tønnesen som hadde føringen og passerte på 14:58, mens Fredrik Sandvik var noen sekunder bak og passerte på 15:02. Even Storeheier hang på disse guttene i drøye 1km, men valgte klokt i å slippe de. Allikevel passerte han 5km på 15:30 (noe som for han er PB på 5k). 

Fredrik Sandvik hentet igjen Trym Tønnesen etter ca 6km, og derfra til 9,3km lå de samlet i front alene. De siste 600m av Slitusprinten går slakt nedover, og her satt Fredrik inn det siste giret. Han fikk en luke som Trym aldri klarte å tette. Til slutt vinner Fredrik på fantastiske 29:53, som er ny løyperekord, foran Trym som fikk tiden 30:01. 

Even Storeheier fullførte med stil på 31:18, og forbedret sin egen personlige rekord fra Hytteplanmila en uke i forveien med 18 sekunder. Den lokale unggutten som representerer Degernes, har hatt en fantastisk utvikling dette året og leverte 2 min forbedring av tiden sin fra Slitusprinten i fjor, som annonsert i forhåndsinnlegget på arrangørens Facebook side.

Det var ellers svært gledelig å se at så mange løpere satt ny personlig rekord. Stemningen var meget god både blant løpere, dyktige løypevakter og lokale tilskuere. Slitusprinten har kommet for å bli, og arrangørene er allerede i gang med planleggingen for neste år hvor det vil bli ytterligere forbedringer av arrangementet.    

Dorte Foss vant klasse K50-54 år på 44.40. Børre Olsen (t.v.) ble nr 3 i M55-59 år på 41.48, mens allestedsnærværende Roar Tomter ble nr 2 i M50-54 år på 37.39.
GOD STEMNING: Roar Tomter med selfie sammen med Børge Andreassen og Janicke Bråthe fra Follo Løpeklubb. Børge var nest raskest i klasse M45-49 år på gode 36.15, mens Janicke måtte kaste inn håndkleet halvveis med en sjelden DNF. Men var like blid for det.
Glade og fornøyde løpere gir tommel opp for Slitusprinten.
SLITU IF står for et flott arrangement, ikke bare med Slitusprinten, men også med Måsan Rundt og Vibeke Skofteruds Minneløp, som til sammen utgjør Slituløpene. Primus motor for løpene er Geir Arne Johannessen, som for øvrig var Vibeke Skofteruds første trener. Han har god hjelp av flere, blant annet disse to ildsjelene og gode mosjonsløperne fra Spydeberg og Askim – og Team Sportsmanden – Marius Borger og Roar Tomter. Roars innsats er allerede nevnt. Marius gjorde det enda bedre med et nytt sterkt løp til femteplass totalt og klasseseier i M40-44 år på 33.56.


Resultater

Les også:

Team Sportsmanden satt farge på Slitusprinten

Og slik gikk debutløpet til Slitusprinten i fjor

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -