ØstfoldSlituløpeneTerrengløp

Vibeke Skofteruds minneløp ble en minnerik affære

-Fantastisk at så mange stiller opp!

Vibeke Westbye Skofteruds minneløp ble en stor suksess. Selv om løpet er kommet som følge av de tragiske omstendighetene i sommer, var det glede og smil som var i dominerende i Slitu 1.mai. Helt i Vibeke Skofteruds ånd.

Vibeke Skofteruds foreldre, kjæresten og Marit Bjørgen var alle til stede og kastet glans over Vibekes minne, i et veldig flott arrangement med over 600 deltakere med stort og smått, samt massevis av tilskuere.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Marit Bjørgen hadde tatt med seg hele familien til Slitu og deltok selv i barneløpet med eldstemann. Foto: Sportsmanden.no / Frode Monsen

Marit Bjørgen fremhevet at man i dag først og fremst skulle kose seg og hedre Vibekes minne. Da hun ble intervjuet på scenen før hun selv startet barneløpet, sa hun også at det var utrolig fint å se at så mange hadde kommet, og at dette var i Vibekes ånd, som en jente som brydde seg om alle.

Det sportslige var også av meget god kvalitet, med både 10 km og 20 km terrengløp på programmet. Begge startet samtidig og det var klart flest deltakere (239) på milen, mens det bare var 58 som løp den lengste distansen.

Sportsmandens redaktør var en av dem, og han kan fortelle om en veldig fin og variert løype. Fra starten på stadiongresset bar det opp på moreneryggen, før det vekselvis gikk på grusvei, stier og litt innom asfalten til de to løypene skilte lag like etter 8 km. 10 kilometeren satte da kursen tilbake mot mål på stadion, mens langløypen snodde seg på nye fine stier og turveier, gjennom tørt myrlandskap og innom flere fine gårdstun, før man igjen kom inn på veier av både grus og asfalt, før det hele ble asvluttet med et småkupert område over moreneryggen motsatt vei av starten.

Det er ikke fritt for at vi tenkte på at her har nok Vibeke Skofterud løpt utallige treningsturer og lagt mye av grunnlaget for egen idrettssuksess, da vi løp gjennom det varierte terrenget, noe som ble bekreftet av løpsleder Geir Arne Johannessen etterpå. Han var selv Vibekes første trener, i syv år til hun begynte på idrettsgymnas.

– Det siste året jeg var trener for henne vant hun Hovedlandsrennet, fortalte han.

Da var Vibeke 15 år og slo altså den jevngamle venninnen Marit Bjørgen.

Vibeke Skofterud har satt mange spor etter seg. Foto: Jacob Bolin Lund

Et utrolig konkurransemenneske

Johannessen forteller om et stort konkurransetalent som elsket å trene og utfordre seg selv, og at han som 7 år eldre trener virkelig måtte legge seg i selen selv, og trene iherdig for ikke å bli slått av den unge eleven sin, det være seg i løping eller i armhevinger.

– Vibeke var et ekstremt konkurransemenneske, hun skulle gjerne «vinne» hver trening, fortalte han.

Så sånn sett var han litt lettet da han kunne levere stafettpinnen som trener videre til andre krefter, fortalte han med et smil.

Sondre Fylling raskest på 20 km

VANT: Sondre Fylling jubler for seier på 20 kilometeren. Foto: Jacob Bolin Lund
Eirik Methlie Hagen ble nummer 2. Foto: Jacob Bolin Lund

Langløypen ble vunnet av Sondre Fylling fra Oslostudentenes IK / Moss Skiklubb på sterke 1.13.54, foran Eirik Methlie Hagen, Askim IF (1.15.04) og Even Storeheier, Østbygda Løpegruppe (1.17.57). Også spydebæringen Marius Borger snek seg såvidt under 1.20 i den litt korte 20 kilometeren, som vi målte til 19 km på vår egen gps.

Ina Gerhardsen Larsen fra Gården Bootcamp vant kvinnenes lengste distanse på 1.31.44, med Annette Sannerhaugen og Iris Marie Lautitzen på de andre «pallplassene».

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
SEIERSINTERVJUET: Ina Gerhardsen Hagen intervjues etter sin seier på 20 km. Gården Bootcamp stilte med en fyldig tropp på Slitu. Foto: Jacob Bolin Lund

«Gamle» Jorunn Rekkedal tilbake med et smell – knuste meritterte konkurrenter på 10 km

Kvinnenes milløp ble vunnet av en gamnmel kjenning. Evigunge Jorunn Rekkedal fra Ås IL, som hele syv ganger er kåret til Norges beste veteranløper for en del år siden, var plutselig tilbake i manesjen etter flere år der hun ikke har figurert på resultatlistene.

Sterkt og moro da at hun ikke bare var tilbake, men også løp fortest av hele 127 kvinner med seierstiden 42.52 i klasse 55-59 år! Og det var ikke hvem som helst veteranen satt på puss i Slitu. Den tidligere landslagsspilleren i fotball Camilla Huse ble nummer to, men ble slått med hele to minutter. Deretter fulgte Ella Gjømle Berg, en av Norges beste langrennssprintere for ikke mange år siden, og en annen superveteran, tidligere verdensmester i langrenn Anne Jahren.

Husker du denne? Jorunn Rekkedal får gullskoen som landets beste veteranløper for syvende gang!

Kun 7 av 112 menn var foran veteranen Rekkedal i mål, og aller raskest var Jan-Henrik Melboe fra Spydeberg IL på vinnertiden 38.40, med Eivind Trippestad, Halden SK og unge Julian Teige Haukaas fra Trøgstad Skiklubb på en imponerende tredjeplass på 40.51. Han løper i klasse 14-15 år, så kanskje et nytt langrennstalent fra distriktet tar opp arven og slår gjennom om noen år?

Godt å slukke tørsten etterpå. Og sjelden har vi fått så god drikke etter et løp! Foto: Jacob Bolin Lund

Etter løpet kunne deltakerne slukke tørsten med ekte bringebærsaft fra Askim Frukt- og bærpresseri, og både løpere og tilskuere kunne lade batteriene med rimelige pølser eller hamburgere fra grillen.

– Vi håper at dette blir et årlig løp, røpet Geir Arne Johannessen.

Det gjør vi også. Vi kommer gjerne igjen til Slitu, både for å hedre Vibeke Westby Skofteruds minne, og for å løpe et veldig fint og variert terrengløp under koselige rammer.

PRIMUS MOTOR: Geir Arne Johannessen var Vibeke Skofterud sin første trener. Han var veldig glad for at arrangementet ble så vellykket. Spydebæringen Roar Tomter fra Team Sportsmanden, bosatt i Askim, er en annen ildsjel i lokalmiljøet. Sportsmandens Østfold-reporter stilte selv på 10 km på formiddagen, samt i spissen for en svært tropp av unge håndballspillere som løp Askimløpet senere samme dag! Reportasjen hans fra det løpet kommer snart! Om man skulle ha noe som helst å utsette på dagen, så måtte det være at det er litt synd at de to løpene går samme dag, bare noen kilometer fra hverandre. Foto: Frode Monsen

Det ble også arrangert barneløp og trimløp over 5 km:

Litt flere bilder fra arrangementet

Det var fine og sommerlige forhold i Slitu. Foto: Jacob Bolin Lund
Robert Rasmussen ble nummer 14 på 20 km. Foto: Jacob Bolin Lund
Frank Bendiksen ble nummer 18. Foto: Jacob Bolin Lund
Sportsmandens reporter Frode Monsen tok 19.plassen.
Hans-Jørgen Lund og Merete Bolin deltar hyppig på løp i distriktet. Dagen før var de begge med på Follotrimmens første løp i Ski. Foto: Jacob Bolin Lund
Vel blåst! Foto: Jacob Bolin Lund
Fire av de syv fra Team Sportsmanden som deltok: Merete Bolin, Hans-Jørgen Lund, Frode Monsen og Arve Mjelde. I tillegg stilte Marius Borger, Roar Tomter og Jan Billy Aas opp. Foto: Jacob Bolin Lund
Takk for nå!
Jeg kommer gjerne tilbake.
Foto: Jacob Bolin Lund

PS: Vår hovedfotograf for anledningen, Jacob Bolin Lund, løp selv 10 km. Derfor har vi ingen bilder fra den distansen.

Alle resultater


Sportsmanden.noSpre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -