FollotrimmenOppegårdTerrengløp

Klinket til med ny løyperekord

Follotrimmen er i full gang med «ukens løype»

Eivind Bjørhei startet sesongen med å ta sin første seier i Follotrimmens første løp i Ski. Forrige uke fulgte han opp med knallsterk løyperekord da karusellen hadde flyttet seg til Drøbak. 

34-åringen fra Myrvolltoppen deltar ikke i så mange løp. Men han trener året rundt, med langrenn om vinteren og løping om sommeren. Bjørhei er medlem i Oppegård IL, men er også svært aktiv i det gode bedriftsidrettsmiljøet på arbeidsplassen Norconsult. 

–Målet er hvert år å komme blant de tre beste lagene i bedriftsklassen i Holmenkollstafetten, fortalte han lettere henslengt i gresset nedenfor Seiersten skanse, etter å ha rast gjennom Follotrimmens andre løp sist torsdag. 

For selv om det var varmt og klamt med rundt 24 grader, så gikk det fort unna i skogen i Seierstensmarka, i en seks kilometer lang rundløype som hovedsakelig går i terrenget, men som også har et asfaltstrekk på en drøy kilometer langs vakre Gylteåsen, der utsikten til Oscarsborg og langt oppover og nedover Oslofjorden er formidabel. (Se bilde lenger nede i artikkelen)

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
PUSTER UT: Etterpå var det godt å puste ut og utveksle erfaringer på gresset ved Seiersten skanse, sammen med Øivind Kvernen fra Drøbak (t.v.) og Børge Andreassen fra Ski.
Se flere stemningsbilder fra løpet nederst.
FOTO: Frode Monsen / Sportsmanden.no

Bjørhei hadde neppe tid til å stoppe og nyte utsikten, og var ellers glad da asfalten ble byttet ut med teknisk krevende sti igjen i noen kilometer, før siste del av løpet går på litt lettere underlag når man kommer inn i langrennstraséen langs golfbanen på tilbakeveien til mål.

–Jeg har nok en fordel når det er litt mer teknisk terreng, mente Eivind selv, og siktet da til duellen med sin sterkeste utfordrer, den løpssterke Skigutten Geir Gjessing. 

Vinnertiden til Bjørhei på 21.58 er god. Veldig god. Ikke bare var det 51 sekunder raskere enn Gjessing. Det var også raskere enn vinnertidene til samme mann fra i fjor på 22.15 og for to år siden på 22.28, da etter en durabelig spurtduell mot en annen lokal helt, Henrik Brøvig. Henrik har rekorden i Follotrimmen med en uavbrutt seiersrekke på hele 11 løp i den populære karusellen i 2018-2019, og han vant løpet i Drøbak i 2018 på 22.49. Morsomt er det også å se at løyperekorden på Strava, riktignok fra den forrige løypen som marginalt avviker fra nåværende i avslutningen, innehas av syklist Carl Fredrik Hagen, som i en gjesteopptreden vant Follotrimmen i Drøbak i jubileumsløpet i 2013 på 22.37.

Så det er altså ingen tvil om at årets vinnertid, satt i et sololøp, er uhyre sterk. 

–Veldig fornøyd med å komme under 22 minutter, smilte Bjørhei, som i nesten hele fjor slet med en akillesskade, og som fortsatt må være påpasselig for å unngå nye problemer. 

LETT I STEGET: Eivind Bjørhei spurter mot målstreken i Drøbak – her og på forsidebildet.
FOTO: Frode Monsen / Sportsmanden.no


Men det var flere lokale som la turen til Drøbak. Inger Anne Pedersen og Thomas Kenworthy, begge fra Oppegård IL, var to av dem. 

– I dag var det tungt i varmen fra start til mål. Jeg hadde håpet å slå bestetiden fra 2017, men det får bli neste år, forteller Inger Anne Pedersen. 

– Vanskelig å skjerpe seg alene, supplerer Kenworthy. 

Inger Anne fra Tårnåsen noterte 32.58. Det ga 10.plass av kvinnene og flott klasseseier i K50-54 år. Mens Thomas fra Greverud ble nummer 6 i klasse M55-59 år på tiden 31.04. 

VARMT: Thomas Kenworthy og Inger Anne Pedersen fra Oppegård IL er klare til start i sommervarmen i Drøbak.

Denne uken går Follotrimmens tredje løp på hjemmebane som «ukens løype» fra Sofiemyr. Man kan løpe i tidsrommet fra tirsdag klokken 12 til fredag klokken 12. Start er foran klubbhuset til Kolbotn IL og løypen følger Kongeveien til Oppegård ILs klubbhus, før det blir adskillig tøffere på returen gjennom lysløypen til Fløisbonn, med mål på gangbroen ved stadion. Så hvorfor ikke prøve selv? Løypen er godt merket og man løper altså alene eller sammen med andre i løpet av perioden, du tar tiden selv og sender inn resultatet.

Også Oppegårdmila har blitt arrangert med lignende rammer, der man kan løpe 5 km (en runde) eller 10 km (to runder) og registrere tiden i eget skjema. Årets løp gikk i perioden 10.mai til 6.juni. Resultatene fra de beste tidene og totalt løpt distanse skal komme på hjemmesiden, men i skrivende stund er det ikke lagt ut noe. I fjor deltok over 100 og det ble løpt hele 1861 kilometer til sammen, tilsvarende distansen fra Oslo til Alta. Hvor langt man kom i år, og om det var noen som tuktet fjorårsvinnerne Jon Breivold og Kjersti Glestad sine tider, får vi heller komme tilbake til neste uke. Breivold, som nylig satt norsk rekord i «Everesting», vant da 10 km på meget sterke 37.09 i den tøffe løypen. 

Så en «superduell» mellom de lokale stjernene Breivold og Bjørhei hadde vært moro, om det blir i Follotrimmen, Oppegårdmila eller andre lokale løp.

(Se flere bilder under annonsen)

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

.
Flere stemningsbilder

RASKE MENN: Sprekt firkløver klare til start. Børge Andreassen fra Follo Løpeklubb (i sort) ble nummer 4 på 23.45, mens Tore Jakobsen fra Team Follo tre og hage (t.h.) – treer i første løp – ble nummer 5 på 24.04.
FOTO: Frode Monsen / Sportsmanden.no
FAR OG SØNN: Unge Mathias Stähli fra Siggerud var tredje raskest i Drøbak med 23.34, mens faren Paal var i motsatt ende av resultatlisten, men like blid.
FOTO: Inger Anne Pedersen
SKOGENS KONGE: Øyvind Kvernen og undertegnede møtte på en uventet hindring og måtte stoppe opp litt underveis i løpet!
FOTO: Frode Monsen / Sportsmanden.no
Sportsmandens redaktør rakk å ta et par raske bilder underveis i løpet. Her fra Gylteåsen mot Oscarsborg.
FOTO: Frode Monsen / Sportsmanden.no
På vei inn i skogen igjen, med Oslofjorden i bakgrunnen.
GOD STEMNING: Disse fire hadde også løpt Follotrimmen på onsdag.
FOTO: Inger Anne Pedersen

Resultater Follotrimmen Drøbak, 1.-4. juni 2021

Alt om Follotrimmen

Sportsmanden i Oppegård Avis

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -