Carl Fredrik HagenOppegårdSykling

Slik var Italia Rundt

Carl Fredrik Hagen har fullført sin andre Grand Tour. Det tre uker lange etapperittet Giro d´Italia er historie.

Hagen endte som nummer 42 sammenlagt i det som var et av de hardeste treukers rittene noensinne. På en enkelt etappe var det over 5000 høydemeter som skulle forseres, inkludert det beryktede Stelviopasset i Alpene, med 25 hårnålssvinger og snø på toppen. Dette var også Calle sin beste etappe rent plasseringsmessig med en 38.plass. 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
SELFIE: Når du sykler Stelviopasset er det vel verdt en selfie. FOTO: Carl Fredrik Hagen

Etter den historiske 8.plassen sammenlagt i fjorårets Spania Rundt – tidenes beste norske innsats i en av de tre store treukers rittene, var både egne og andres forventninger høye til årets Giro. Særlig siden Carl Fredrik hadde fått trent svært godt og holdt seg både skadefri og frisk gjennom en lang koronasommer. Treningsgrunnlaget var det aller beste og testene viste også at vår sykkelproff hadde tatt nye steg.

Likevel kom Calle aldri i samme kalasform som i fjor høst. Først slet han med magen i tropevarmen i oppkjøringsrittene i Sør-Europa på sensommeren. Deretter ville ikke beina være helt med på notene da farten ble skrudd opp eller bakkene ble for bratte i Italia Rundt. Og mens han i fjor var svært aktiv og kom seg med i flere brudd, var dette mye vanskeligere i Giroen. Kun på en av etappene kom han med i et sterkt brudd, men da holdt det ikke helt inn. 

TØFFESTE STIGNING: Sykkelsportens tøffeste stigning, bakkene og hårnålssvingene opp til Stelvio. Dette bildet tok Carl Fredrik Hagen på en treningstur før Giroen.

Men Hagen liker ikke unnskyldninger og sier at han rett og slett ikke var god nok denne gangen. Etter å ha syklet for siste gang i den røde og hvite Lotto Soudal-drakten, la Carl Fredrik søndag kveld ut denne beskrivelsen på sin egen Facebookside:

– Da Giro d’Italia har kommet til veis ende og jeg bar Lotto Soudal-drakten for siste gang, er jeg takknemlig for tilliten Lotto Soudal Cycling Team har vist meg. Til tross for et skuffende resultat, sluttet jeg aldri å kjempe gjennom en tøff Giro. Alle vil vise sin sterkeste side, men jeg var ikke god nok denne gangen. Imidlertid vil jeg aldri slutte å kjempe videre, når reisen fortsetter. 

For det gjør den. Etter to år som proff i det belgiske storlaget skal Hagen neste sesong sykle for det hardtsatsende laget Israel Start-Up Nation – tidligere Israel Cycling Academy. Der vil vår mann få gode sjanser til å videreutvikle seg som sammenlagtsyklist og klatrer. For en annen nykommer på laget til neste år er ingen ringere enn den firedobbelte Tour de France-vinneren Chris Froome. En bedre læremester kan vel neppe Carl Fredrik Hagen få. Så neste sesong blir nok minst like spennende for 28-åringen fra Tårnåsen.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

.

TAKKER FOR TILLITEN: Carl Fredrik Hagen bytter nå ut den røde og sorte Lotto Soudal-drakten med Israel Start-Up Nation sin lyseblå og hvite drakt.
Foto (og forsidebildet): Frode Monsen / Sportsmanden.no

– – –

Sportsmanden i Oppegård Avis

Sportsmanden skriver hver uke en side i Oppegård Avis om mosjonister og eliteutøvere fra Oppegård.
Om stort og smått fra den kondisjonerte verden, med lokale briller. 
Dette er hovedinnlegget i lokalavisen denne uken.

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -