Carl Fredrik HagenSykling

Hagen og Løvset til topps i Bukkerittet

Carl Fredrik Hagen og Borghild Løvset forsvarte ledelsen i NorgesCupen på best mulig vis med seier i Bukkerittet. Henrik Kippernes og Lars-Ove Thoresen fulgte Hagen opp på pallen i herreklassen, mens Heidi Sandstø og Mari Trønnes ble nummer to og tre blant kvinnene.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
j1kucisbpwv2ows4n1dm
Fortsatt i gult: Borghild Løvset og Carl Fredrik Hagen kan juble etter seier i Bukkerittet. Foto: NCF

Bukkerittet kan skilte med 35 % terrengpartier, nesten ikke asfalt og høyeste punkt på 1138 meter. Med andre ord et utfordrende ritt. Med norgeseliten på plass og tørre og fine forhold lå alt til rette for rask sykling. Syklistene skuffet ikke!

Aller raskest var Carl Fredrik Hagen som vant herreklassen på tiden 2:36:13. Hagen trosset mekaniske problemer underveis og vant til slutt 43 sekunder foran Henrik Kippernes. Lars-Ove Thoresen tok tredjeplassen, 2:51 etter Hagen.

– Jeg hadde kontroll og måtte aldri helt i kjelleren, men jeg var litt nervøs da jeg mistet kjedet i andre terrengparti. På det meste var jeg 40 sekunder bak, men jeg kjørte meg opp og benyttet bakken opp til Fagerhøy for å skaffe meg en luke, forteller en fornøyd vinner.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Starten er akkurat gått for Bukkerittet og det tredje av fem løp i NorgesCupen 2014. Foto: NCF
Starten er akkurat gått for Bukkerittet og det tredje av fem løp i NorgesCupen 2014. Foto: NCF
vsidzdwo8xwhw9wyfvwj
Carl Fredrik Hagen slet litt med tekniske problemer på sisterunden, men sikret seg likevel sin andre seier i årets Norgescup. Foto: NCF
gdhmizaufn8vdhx6tjap
Henrik Kippernes, vinneren av Terrengsykkelrittet, tok andreplassen. Foto: NCF

Også blant kvinnene gikk det fort. Borghild Løvset tok seieren på tiden 3:07:16 etter å ha tilbrakt det meste av rittet alene i front. Heidi Sandstø nærmet seg fort på slutten, men måtte ta til takke med andreplassen, 2:36 etter Løvset. 4:33 bak fulgte Mari Trønnes på tredjeplass.

– Det var tungt i dag, uten at det var overraskende – det er ikke nå jeg skal være i form. Det var morsomt å fighte med Heidi, hvis hun fortsetter fremgangen mot NM blir det vanskelig, sier Løvset.

uvhhzfst1dyc9riug4ug
Heidi Sandstø, som også vant Terrengsykkelrittet i juni, avsluttet sterkt, men det ble ny seier til Borghild Løvset i Norgescupen. Foto: NCF

Resultater i NC-klassene

Menn senior

1. Carl Fredrik Hagen, Sagene IF Sykkel / Team Oslo Sportslager
2. Henrik Hollingsæter Kippernes, Fræna SK
3. Lars-Ove Thoresen, Østmarka IL

Kvinner senior

1. Borghild Løvset, Orkla CK
2. Heidi Sandstø, Follo SK / Team Cityride
3. Mari Trønnes, Ottadalen SK

Tekst og bilder: Norges Cykleforbund – 05-07-2014 –

 

sportsmanden.no 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -