Carl Fredrik HagenOppegårdSykling

Frisk kjøring i Tour of Norway

Men hardere bakker venter i Criterium du Dauphine

Som vi skrev forrige uke, så har sykkelsirkuset inntatt Norge. Etter forretten Hammer Series i Stavanger, ble hovedretten Tour of Norway servert på seks påfølgende dager med avslutning i søndagens 175 km lange etappe med mål i Hønefoss.  

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Carl Fredrik Hagen har vært svært aktiv i touren og på avslutningsetappen holdt han på å gjøre det helt store. Da lå nemlig Oppegårdkaren i brudd sammen med fem andre ryttere i rundt 13 mil. På det meste hadde de en ledelse på over tre minutter til hovedfeltet og som den best plasserte rytter i bruddet, ledet da Carl Fredrik hele Tour of Norway. 

Nå ble de tapre utbryterne innhentet med 15 km igjen og dermed ble det ikke seier eller pallen på Hagen. Men igjen leverte 27-åringen en gjennomsolid innsats for profflaget Lotto Soudal. Carl Fredrik gjør omtrent aldri et dårlig sykkelløp. Kombinert med en ekstremt god kondisjon og gode klatreegenskaper, er han aldri langt bak de beste. 

Til slutt ble Hagen nummer 10 sammenlagt, bare 17 sekunder bak vinneren Alexander Kristoff, etter seks dager på sykkelsetet.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
KONSENTRERT: Carl Fredrik klar til start før siste etappe. Jeg har ingen ambisjoner på egne vegne i dag og skal gjøre det som er best for laget, sa han til TV2. Litt senere preget han løpet som den mest aktive rytteren i seksmannsbruddet.
(FOTO: Svein Hagen)

Sportsmanden har fått en liten rapport fra vår mann, som beskriver innsatsen slik:

– Fokuset hele uken var å gjøre løpet hardt hver dag, og kjøre for Tim (Wellens) og Bjorg (Lambrecht, lagets kapteiner, journ.anm.) i sammendraget. Jeg kjørte aktivt og aggressivt hver etappe, for å sette press på de andre lagene og trøtte ut beina til de andre i feltet. Fornøyd med egen innsats og tror laget også er fornøyd med syklingen min. Vi gjorde alt vi kunne ut ifra løypeprofilen og de rytterne vi hadde med hit. Skulle hatt mer bakker, men vi brukte de bakkene som var og prøvde å lage sykkelritt. Morro å kjenne at formen er brukbar og beina stadig blir sterkere.

Vi brukte de bakkene som var og prøvde å lage sykkelritt.

(Årets Tour of Norway er blitt kritisert for å ha altfor flate og lette etapper)
Lotto Soudel på lagpresentasjonen. Carl Fredrik Hagen nummer tre fra venstre.
(FOTO: Svein Hagen)

Carl Fredrik får nå noen rolige dager hjemme på Tårnåsen for å samle krefter før nye utfordringer venter fra søndag. Da starter det tøffe 8-dagers rittet Criterium du Dauphine i Frankrike – et av de mest prestisjefylte rittene utenom de tre store etapperittene, som brukes som oppkjøringsritt til Tour de France. Å være sykkelproff er ingen dans på roser! 

Les også:

Et enormt gjennombrudd! Imponerte ekspertene med sine klatreferdigheter i Romandie rundt

Bakgrunn:

Sportsportrettet: Carl Fredrik Hagen

– – –

BAKGRUNN:
Sportsmanden skriver en ukentlig side om kondisjonsidrett i lokalavisen Oppegård Avis, som distribueres til alle husstander i kommunen en gang i uken. I tillegg portretterer vi enkelte idrettsutøvere eller sportsprofiler med lokal forankring.

Denne artikkelen står på trykk i Oppegård Avis torsdag 6.juni 2019.

Alle reportasjene våre i Oppegård Avis kan du lese her. 


Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -