Carl Fredrik HagenInternasjonaltOppegårdSykling

Et enormt gjennombrudd!

Carl Fredrik Hagen imponerte ekspertene med sine klatreferdigheter i Romandie rundt.

Sykkelproffen Carl Fredrik Hagen fra Tårnåsen har fått sitt virkelige internasjonale gjennombrudd i etapperittet Tour de Romandie i Sveits etter sterk sykling i konkurranse med den ypperste verdenseliten.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

–Det er jo helt, helt fantastisk og bare å gratulere Carl Fredrik med et enormt gjennombrudd! 

Ordene tilhører Lars Petter Nordhaug på Eurosports direktesending lørdag, etter at Hagen igjen imponerte stort på den såkalte «kongeetappen», der han fulgte flere av verdens aller beste syklister nesten til målstreken på en knallhard etappe. 

Nordhaug var selv en av Norges aller beste syklister, blant annet som proff i topplaget Team Sky, og vet bedre enn de fleste hva han snakker om.

Carl Fredrik hadde allerede satt seg skikkelig i respekt med både en 6.plass og en 9.plass på to av de første tre etappene. Men selve ilddåpen var lørdagens klatreetappe, som ble avsluttet med en sammenhengende stigning på hele 12,5 km. Dette var på mange måter «syretesten» på hvordan vår lokale klatreekspert taklet denne type spesielle bakker, som man aldri finner i norske ritt.

For en ting er å hevde seg i kortere bakkeløp, men denne typen løp med lange, seige, sammenhengende bakker som man ser i de store internasjonale etapperittene som Tour de France og Giro de Italia, er langt mer spesielt og krevende og ifølge Nordhaug «noe helt annet».

Og selv om Calle måtte slippe teten litt helt på slutten, var han bare 22 sekunder bak vinneren i mål, etter heroisk innsats. De tre som besteg seierspallen var heller ikke hvem som helst: Vant gjorde knallsterke Primos Roglic, «årets slager» som også vant Romandie rundt og dermed tok sin tredje sammenlagtseier i etapperitt bare i år, foran tidligere verdensmester Rui Costa og fjorårets Tour de France-vinner Geraint Thomas. 

27 år gamle Carl Fredrik fra Tårnåsen spurtet i mål til 14.plass, med en rekke verdensstjerner bak seg på resultatlisten.

Eurosports erfarne sykkelkommentator Arild Eriksen var også svært begeistret:

–Vi har fått den klatreren vi har drømt om helt siden Jostein Wilmann vant dette rittet her i 1982!

Sterke ord fra de to ekspertene. Carl Fredrik selv var også strålende fornøyd, selv om han som vanlig er nøktern og tar dette som god lærdom på veien videre.  

–Det var en hard og morsom uke i Sveits. Jeg ble litt overrasket selv at jeg kjørte så bra. Hadde ikke forventet to topp 10 plasseringer og topp 15 sammenlagt med så mange gode stjerner og skyhøyt nivå. Men jeg ble bedre og bedre for hver dag.

På søndagens avsluttende tempoetappe ble det en 31.plass, og dermed endte Hagen på 15.plass sammenlagt i årets Romandie rundt. 

–Utrolig deilig å få til en tempo som gjorde at jeg forsvarte sammenlagten, forteller Carl Fredrik, som har trent veldig lite på temposykkel og føler at han der har mye å gå på.

Og for alle sykkelinteresserte er det veldig moro at Norge omsider har fått en klatrer av topp internasjonalt format. Få hadde vel før sesongen trodd at førsteårsproffen Hagen allerede etter noen måneder skulle være den som storlaget Lotto Soudal kjørte for i et stort og prestisjefullt  etapperitt, der lagets øvrige fem ryttere med stjernen Thomas de Gendt i spissen denne gangen først og fremst skulle hjelpe Carl Fredrik Hagen fra Oppegård til en best mulig plassering.

ROLLEBYTTET: Denne gangen var det Thomas de Gendt og lagkameratene i Lotto Soudal som kjørte for Carl Fredrik Hagen (t.v.). FOTO: Lotto Soudal Cycling Team Fanpage

– – –

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

BAKGRUNN:
Sportsmanden skriver en ukentlig side om kondisjonsidrett i lokalavisen Oppegård Avis, som distribueres til alle husstander i kommunen en gang i uken. I tillegg portretterer vi enkelte idrettsutøvere eller sportsprofiler med lokal forankring.

Denne artikkelen står på trykk i Oppegård Avis torsdag 9. mai 2019.

Alle reportasjene våre i Oppegård Avis kan du lese her. 


Sportsmanden.no
Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -