Bjørn Tore TarangerInternasjonaltUltraløp

Elsker smerte – stod opp fra de døde!

Les Bjørn Tore Tarangers egne ord etter knallhardt VM på 100 km

Fem norske menn og en kvinne har vært i Qatar og løpt VM på 100 km for Norge under tøffe og varme forhold. For John Henry Strupstad (7.04.03 og 14.plass), Didrik Hermansen (7.11.28 og 21.plass) og Rita Nordsveen (8.06.48 og 15.plass) endte det med kjempeløp og sterke personlige rekorder. I tillegg tok det norske herrelaget en fin 7.plass. Sistemann med tellende resultat var Sportsmandens blogger Bjørn Tore Kronen Taranger. Han fikk det tøft i Doha, men bet tennene sammen og hadde en knallsterk avslutning i løpets siste del.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
image10
Store deler av det norske laget med bestemann John Henry Strupstad til venstre i bildet. Til høyre er Rita Nordsveen og helt i høyre billedkant superveteranen Wenche Dørum som tok gull i klasse 55-59 år! (Foto: Fra bloggen)

– Halvveis lå jeg på en 125.plass totalt. Underlaget var knallhardt i den 5 km’s runden vi alle måtte løpe 20 ganger. Brostein, beleggningstein, marmorstein, krappesvinger & litt asfalt… Beinhardt!! Spesielt brosteinspartiet på ca 1200-1300m var tøft. Steinen var ujevn og steinhard, bokstavlig talt! Men… som jeg alltid sier: JEG ELSKER SMERTE!!!, skriver Bjørn Tore i sin ferske oppdatering på bloggen sin.

Med litt skadeproblemer i høst som har resultert i mye alternativ trening, og med et veldig hardt underlag, brukte friskusen fra Fana 7.47.01 på sine 100 km. Det er faktisk hele 40 minutter lenger enn Taranger brukte da han ble norsk mester tidligere i år på samme distanse hjemme i Bergen.

Stod opp fra de døde

Det setter også persene til Strupstad, Hermansen og Nordsveen i et sterkt lys!

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Og mens de to siste norske deltakerne i seniorklassen, Jarle Risa og Gjermund Sørstad dessverre måtte bryte, så fikk Taranger selv fikk altså opp dampen etter hvert, etter «å ha stått opp fra de døde»:

image56
Styrkedråpene som fikk Taranger til å stå opp fra de døde?… (Foto: fra bloggen)

– Ja, det var nettopp det jeg gjorde, jeg stod opp fra døden og kom tilbake som en virvelvind!!! En fantastisk følelse rett og slett!!! Dette beviser også at man alltid kommer tilbake fra en down-periode i et ultraløp!!

Og Taranger kom langt fra tomhendt hjem. I tillegg til at han avanserte til 42.plass totalt, viste innsatsen seg nemlig å holde til VM-sølv i masterklassen (35-39 år)! Der for øvrig Norge også tok en gullmedalje ved Wenche Dørum fra Ski (55-59 år), samt sølv til Rita Nordsveen (40-44 år)!

image4
En stolt Taranger poserer med det norske flagget etter å ha tatt sølv i masterklassen. (Foto: fra bloggen)
Jeg har hatt diverse problemer med venstre lår siden Frankfurt maraton som jeg også måtte bryte. Og var overrasket over at jeg klarte 100 km nå etter minimalt med løpetrening siste ukene. Er kjempefornøyd da jeg i tillegg perset på distansen. Ny rekord er nå 10.06.45 og den gamle var på 10.12.
«Jeg har hatt diverse problemer med venstre lår siden Frankfurt Maraton som jeg måtte bryte. Og var overrasket over at jeg klarte 100 km nå etter minimalt med løpetrening siste ukene. Er kjempefornøyd da jeg i tillegg perset på distansen. Ny rekord er nå 10.06.45 og den gamle var på 10.12,» skriver en stolt og glad Wenche Dørum under dette bildet på facebooksiden sin, tatt av ektamann Lars, som dessverre måtte stå over pga mageproblemer. Sportsmanden GRATULERER med VM GULL i master-klassen!

Oppsummering og takketale

Bjørn Tore Taranger oppsummerer også sesongen på bloggen, sportslig sett med denne kortversjonen:

– Det har vært en fantastisk god sesong for undertegnede. 2 NM gull av 2 mulige, både på 100 km med ny personlig rekord her i Bergen: 7:07:39, & 24 timers gullet på Jessheim friidrettsstadion i 34 varmegrader, 231 km. Ekstreme forhold!! 15. plass av 1000 deltakere i Ultravasan 90 km. 2.plass i Halden ultraintervall 8 x 10 km, 80 km på tiden: 5:07:28! Veldig godt fornøyd med Halden-løpet hvor jeg fikk de svarene jeg trengte før VM i 100 km! Prikken over i’en er nok forrige helgs VM sølv 100 km masters, tid: 7:47:00!
I tillegg har jeg vunnet eller vært på pallen i de fleste lokale løp her i Bergen & omegn samt noen løp ellers i Norge! Jeg har satt ny pers på halvmaraton, i Oslo halvmaraton: 1:14:44! I tillegg tok jeg NM gull for masters på halvmaraton distansen under Fjord Norway Half Marathon i september! Jeg har også vunnet et maraton i maratonkarusellen! Svært godt fornøyd med årets sesong! Tusen takk for alle støtte!!!

Les hele rapporten fra VM og resten av sesongoppsummeringen, der Bjørn Tore generøst takker alle som har hjulpet han, og der han også ser litt fremover.

Hele innlegget kan leses her:

VM 100 KM DOHA, QATAR & SESONGEN 2014!

Sportsmanden gratulerer med en flott sesong. Vi takker for et kjempegodt samarbeid også i 2014 og ser frem til fortsettelsen!

image17
To sterke løpere som tok med seg hver sin sølvmedalje i master-klassen hjem fra VM: Rita Nordsveen og Bjørn Tore Kronen Taranger (Foto: fra bloggen)

 

 

IAU sin hjemmeside med resultater

 

sportsmanden.no 

 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

One thought on “Elsker smerte – stod opp fra de døde!

  • Kjære vakre vene. All respekt for denne mannen og det han har fått til med egen kropp å helse, men nå begynner man å bli litt lei av denne opphausing av en middels god løper. Men hva med de som virkelig løp bra? Svenske Buud til eksempel. Og 3 norske som løp fort. Knappt nevnt

Kommentarfeltet er stengt