InternasjonaltMaratonRingerike

Mange norske løper Rotterdam Marathon

STERKT INTERNASJONALT STARTFELT

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

RingSport –

Øystein Sylta blir her norgesmester i Oslo maraton i fjor. Foto: Frode Monsen
Øystein Sylta løper her i mål som norgesmester i Oslo Maraton i fjor. Sylta stiller i spissen for en sterk kontingent med norske løpere i Rotterdam Marathon på søndag. I fjor var Sylta beste nordmann i Rotterdam med 2.16.45, til tross for sterk vind underveis.
Foto: Frode Monsen

Den raske løypa i Rotterdam, gjør at mange av de aller beste maratonløprene i verden tar turen til Rotterdam for å løpe virkelig fort. Den 33. utgaven byr på et stort og sterkt startfelt. Bredden blant «front-runnerne» er rekordstor, og arrangøren ser ikke bort i fra at de kan «presse» hverandre til tider under løyperekorden på 2:04:27 som ble satt av kenyanske Duncan Kibet og James Kwambai som hadde en durabelig kamp om seieren da de passerte mållinjen på samme tid. Arrangøren ser ikke bort i fra at det også i år kan bli avgjort med målfoto.

På papiret er Berhanu Shiferaw den sterkeste løperen som har en personlig rekord på sterke 2:04:48. Men det er også andre løpere som vil ha et ord med i laget. Getu Feleke (Eth, 2:04:50, Bazu Worku (Ken, 2:05:25, Wilson Chebet (Ken, 2:05:27, Tilahun Regassa (Eth, 2:05:27) og Sammy Kitwara (Ken, 2:05:54) vet også hvordan en maraton skal løpes og kan alle på en god dag med gode forhold løpe ned mot 2:04:00 og kanskje under.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Men sekstetten skal nå holde trykket oppe. For det er flere løpere med gode tider som følger like bak som kan overraske. Geoffrey Kipsang (Ken, 2:06:12), Assefa Bentayehu (Eth, 2:06:22) og Augustine Rono (Ken, 2:07:23) er også med å løper Rotterdam Marathon. I tillegg så er det et par veldig spennende debutanter på startstreken i John Nzau Mwangangi (Ken, 22 år) og Atsedu Tesgay (Eth, 21 år). Tesgay har personlig rekord på halvmaraton på svært sterke 58:47!


NORSKE LØPERE

Men det er ikke bare afrikanere som deltar i Rotterdam. Det er meldt om flere norske løpere på startstreken. Øystein Sylta er ventet å stå på starstreken på søndag, og det skal bli svært spennende å se hva Øystein kan få til i en såpass rask løype som Rotterdam. Øystein løp også Rotterdam Marathon i fjor. Da fullførte han på 2:16:45 i svært sterk vind. Så med bedre forhold, som det er meldt i år, så er mulighetene til stede for en vesentlig bedre tid hvis formen er tilstede.

Sylta fikk hard kamp i Oslo av debutanten Jan Christian Kaltenborn, da i den hvite Tjave-trøyen. Her etter ca 29 km. Nå er de lagkamerater i Sk Vidar, og kanskje vil Kaltenborn gi Sylta enda tøffere fight om å bli Norges beste i Rotterdam. Foto:Frode Monsen
Sylta fikk hard kamp i Oslo av debutanten Jan Christian Kaltenborn, da i den hvite Tjave-trøyen. Her etter ca 29 km. Nå er de lagkamerater i SK Vidar, og kanskje vil Kaltenborn gi Sylta enda tøffere fight om å bli Norges beste i Rotterdam.
Foto: Frode Monsen

For å bli beste norske herre i Rotterdam, må det løpes fort. For i tillegg til Øystein Sylta deltar også Jan Christian Kaltenborn som løp inn til andreplass under NM på maraton i 2012 på tiden 2:26:36. Slått av Øystein Sylta som ble norsk mester med tiden 2:25:42. I tillegg så deltar også Martin Kjäll-Ohlsson som løp inn til tredjeplass i samme mesterskap på tiden 2:27:38. Dermed er hele pallen fra NM 2012 med i Rotterdam Marathon som arrangeres nå på søndag.

Andre norske som deltar er John Henry Strupstad som løp inn til 6. plass i maraton-NM i 2012 på tiden 2:33:51. Strupstad har allerede vist at han kan løpe fort i Nederland, da han løp halvmaraton i Den Haag på sterke 1:11:21. Og da var han bare litt over halvminuttet bak Martin Kjäll-Ohlsson som fullførte på tiden 1:10:45. Så her lukter det tøffe dueller lang vei.

 

Det er ikke bare i herreklassen det er norske løpere. I kvinneklassen er det også sterke norsk deltagelse. Regjerende norgesmester på maraton Marthe Katrine Myhre som løper for SK Vidar, satser på å bli beste norske kvinne og forbedre sin personlige rekord som er på 2:44. Tone Ilstad Hjalmarsen har bevist at hun kan løpe fort på halvmaraton. I ABN Amro CPC Loop i Den Haag tidligere i år, løp hun inn på andreplass med tiden 1:14:14. Med 1:14 på halvmaraton skal også hun kunne løpe på en tid på under 2:44, noe som kan føre til en duell mellom Marthe Katrine og Tone om hvem som skal bli beste norske løper.

Marhe Katrine Myhre vinner  blir her norgesmester på maraton i Oslo i fjor. I Rotterdam løper hun for ny pers, etter overgangen til Sk Vidar og det første året med full satsing på løpingen. Foto: Frode Monsen
Marhe Katrine Myhre blir her norgesmester på maraton i Oslo i fjor. I Rotterdam løper hun for ny pers. Det skal bli spennende å se hva hun kan klare etter overgangen til SK Vidar og det første året med full satsing på løpingen. Foto: Frode Monsen

I tillegg til mange andre løpere fra Norge, deltar også Hytteplanløperne Øystein Ringnes og Tommy Støa. Disse to var også med å løp Rotterdam Marathon i sterk vind i fjor. Da fullførte Øystein på tiden 2:54:39 som er en meget sterk tid når vi legger forholdene til grunn. Kanskje kan Øystein med en god dag klare å løpe maraton på under 2:50 igjen.

Tommy Støa gikk på en skikkelig sprekk i fjor, satser i år på å løpe et mye jevnere løp. Denne taktikken ble testet ut under Påskemaraton i Drammen forrige uke med stort hell. Derfor satser Tommy på å sette en solid personlig rekord på maratondistansen. Målet er å klare å løpe under 3:10, men ser ikke bort fra at 3:08 kan være inne rekkevidde om forholdene er gode.

De to Ringeriksløperne Tommy Støa og Øystein Ringnes etter Rotterdam marathon i fjor. Søndag er de på plass igjen i Rotterdam, sammen med 49 andre nordmenn. Foto: Frode Monsen.
De to Ringeriksløperne Tommy Støa og Øystein Ringnes viser stolt frem medaljene sine etter Rotterdam Marathon i fjor. Søndag er de på plass igjen i Rotterdam, sammen med 49 andre nordmenn. Foto: Frode Monsen

(Flere bilder under deltakerlisten)

Oversikt over norske løpere i Rotterdam Marathon 2013 

Startnr
Fornavn
Etternavn
Bosted
 
 
Klasse
1776
Lasse
Røsvik
Sandnes
 
 
MSR
1848
Tor Asle
Ravndal
Stavanger
 
 
 
M35
2036
Kim
Olsen
Gressvik
 
 
 
M35
2090
Johan
Nordby
Oslo
 
 
MSR
2145
Espen
Ringom
Oslo
 
 
M35
2904
Øyvind
Soldal
Oslo
 
 
 
MSR
3018
Knut Eric
Elstad
Oslo
 
 
 
M35
3024
Gunnar
Knutsen
Bergen
 
M50
3038
Ståle
Danielsen
Bergen
 
 
 
M35
3159
Per
Bråthen
Torp
 
 
M60
3340
Tim
Bennett
Oslo
 
 
M45
3347
Ole Kristian
Heggheim
Kristiansand
 
 
 
M40
3547
Olaf
Vaboen
Kristiansand
 
 
M40
2638
Erik
Bergersen
Kristiansand
 
 
 
M40
4326
Skjalg Yngve
Thomassen
Oslo
 
 
 
MSR
4380
Steinar
Svalstad
Utrecht
 
 
 
M45
4597
Charles
Christiansen
Tromsø
 
 
 
M55
5033
Svein Ove
Risa
Undheim
 
 
 
M35
5035
Gustav
Gudmestad
Undheim
 
 
 
M45
5036
Bengt
Lund
Oslo
 
 
 
M40
5118
Jan Tore
Nygård
Sirevåg
 
 
 
M35
5119
Karl
Tunheim
Undheim
 
 
 
M35
5120
Stig Harald
Thunheim
Bryne
 
 
MSR
F1521
Mona
Rydland
Stabekk
 
 
 
V40
5303
Jan harry
Pay
Maura
 
 
 
M60
5723
Dag
Eidhamar
Waterloo
 
 
 
M45
5890
Espen
Systad
Oslo
 
 
 
M40
6258
Gjermund
Groven
Bergen
 
 
 
MSR
F1926
Ragnhild
Martinsen
Bodø
 
 
 
V45
7322
Leif
Welhaven
Oslo
 
 
 
M35
7711
Jon
Jorgensen
Oslo
 
 
 
M40
7746
Trond
Hansen
Oslo
 
 
M35
7830
Bjarne
Danielsen
Kopervik
 
 
 
M60
8211
Stian
Kjellhov
Oslo
 
 
MSR
2968
Frode
Andersen
Boevange
 
 
 
M45
3695
Jens Kristian
Berg
Oslo
 
 
 
M45
8647
Einar
Ekern
Brussels
 
 
 
M35
8758
Tommy
Støa
Hønefoss
 
 
 
M35
1645
Runar
Gilberg
Oslo
 
 
 
M45
2042
Finn
Kollstad
Kristiansand S
 
 
 
M35
8895
Endre
Evensen
Oslo
 
 
 
M35
501
John Henry
Strupstad
Oslo
 
 
 
MSR
F306
Line
Foss
Oslo
 
 
 
VSR
524
Jan Christian
Kaltenborn
Oslo
 
 
 
MSR
532
Sven Arne
Gylterud
Eiksmarka
 
 
 
M40
547
Oystein
Sylta
 
 
 
 
M35
F315
Tone
Hjalmarsen
 
 
 
 
VSR
550
Bjørn Ivar
Nilsen
Oslo
 
 
M35
F317
Marthe Katrine
Myhre
Hunndalen
 
 
VSR
569
Andreas Myhre
Sjurseth
Herning
 
 
 
MSR

 

Spennende start i Rotterdam; Ole Kristian Heggheim, som har herjet på resultatlistene i karuselløpene på Sørlandet. Foto: Frode Monsen
Spennende start i Rotterdam; Ole Kristian Heggheim, som har herjet på resultatlistene i karuselløpene på Sørlandet, stiller i spissen for en sterk kontingent fra Kristiansand.
Foto: Frode Monsen
Det blir også spennende å se hva gjenvalgt Kondis-president Tim Bennett kan klare. Tim måtte bryte Fredrikstadløpet med en vond legg, men burde ellers ligge godt an til å få en bedre opplevelse enn her, etter Rotterdam i fjor, som ble et slit.  Foto: Frode Monsen
Det blir også spennende å se hva gjenvalgt Kondis-president Tim Bennett kan klare. Tim måtte bryte Fredrikstadløpet med en vond legg, men burde ellers ligge godt an til å få en bedre opplevelse enn i Rotterdam Marathon i fjor (bildet), som ble et slit.
Foto: Frode Monsen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Se løypekart, video og annet på RingSport.no.

Les også reportasje fra fjorårets løp på SportsBloggen: Rotterace i Rotterdam Marathon

 

Ringsport.no / Sportsmanden.no

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

2 thoughts on “Mange norske løper Rotterdam Marathon

Kommentarfeltet er stengt