Drama i Rotterdam Marathon

Marthes Katrine Myhre var meget spent før Rotterdam Marathon. Det var den nye treneren hennes, Jack Waitz, også. Nå skulle de få svar på hvordan formen var etter den første vinteren der Marthe ikke har hatt fokus på langrenn.

Og det begynte bra:

Beina føltes bra, det samme gjorde både kroppen og hodet. I dag ønsket jeg å levere et bra løp. Hadde bestemt meg på forhånd at første halvmaraton skulle gå kontrollert og at jeg ikke skulle bruke mye krefter. Den siste halve skulle jeg begynne å presse på litt og øke jevnt og trutt, skriver Marthe på bloggen.

Klar til start i Rotterdam! Foto: Marthe K. Myhre
Klar til start i Rotterdam!
Med mange drikkeflasker utplassert! (forsiden)
Foto: Marthe K. Myhre

Hun skulle imidlertid på flere uforutsette problemer underveis. Likevel løp hun inn til 12.plass med tangering av pers, så dette lover godt for fortsettelsen.

Annonse (Klikk på bildet for info/påmelding)

Les om hele det dramatiske løpet på Marthe sin blogg.

For øvrig var det veldig mange som slet i Rotterdam, etter at det slo om og ble både varmt og veldig lummert vær. Best av de 51 norske som løp i Rotterdam var Tone Hjalmarsen og Øystein Sylta med gode løp på hhv. 2.35.21 og 2.17.45.

For Tone var dette hennes første fullførte maraton. Hun tok seg helt ut og husker selv svært lite fra de siste 7 kilometerne, men kom i mål til en sterk 7.plass. Øysten Sylta hadde som svært mange andre en liten sprekk på andre halvdel, men løp likevel inn til en 16.plass. En av få som perset var Karianne Søfting, som ble nr 11 på 2.43.40, drøye minuttet foran Marthe Myhre.

En annen som fikk det tungt i Rotterdam var Espen Ringom, som har skildret opplevelsen på bloggen sin.

"Radarparet" Trond Hansen og Espen Ringom har hatt imponerende fremganger de siste årene. Begge løp på under 3 timer, men fikk det tungt underveis. Foto: Silja Svanstrøm Amundsen, fra bloggen til Espen.
«Radarparet» Trond Hansen og Espen Ringom har hatt imponerende fremganger de siste årene. Begge løp på under 3 timer, men fikk det tungt underveis.
Foto: Silja Svanstrøm Amundsen, fra bloggen til Espen.

Se også reportasjen kollektiv norsk sprekk i Rotterdam på Kondis, med flere resultater. Tittelen skulle vel si det meste om forholdene.

Vant gjorde Tilahun Regassa fra Etiopia på 2.05.38 og Jemima Jelagat fra Kenya på 2.23.27.

Les også: Mange norske løper Rotterdam Marathon

 

sportsmanden.no
 
 
0Shares
Annonse (Klikk på bildet for info/påmelding)

One thought on “Drama i Rotterdam Marathon

Kommentarfeltet er stengt