Langrenn

Flott Skarverenn avsluttet skisesongen

Mange ungdommer hevdet seg – Med OPPSUMMERING AV SESONGEN –

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Marit Bjørgen brøt Therese Johaug sin 6-årige seiersrekke, mens Martin Johnsrud Sundbye også avsluttet sesongen med stil da Skarverennet ble avviklet i flott vintervær på lørdag. Johnsrud Sundbye brukte 1.20.44 på de 37 kilometerne fra Finse til Ustaoset, mens Bjørgen sin vinnertid var 1.32.20, noe som for øvrig var 40.beste tid totalt i den 40.utgaven av dette tradisjonsrike rennet.

Marit2-BH
Marit Bjørgen avsluttet sesongen som hun begynte, med seier og i suveren stil. Her under NM på Vang, 10 km fristil, som hun også vant. Foto: Bjørn Hytjanstorp
Martin2-BH
Martin Johnsrud Sundbye har i likhet med Marit Bjørgen måtte ta midlertidig treningspause pga hjerteproblemer. Og i likhet med Marit har han kommet knallsterkt tilbake og hatt en kjempesesong. Også han vant både Skarverennet og i NM på Vang, der han ble fotografert av Bjørn Hytjanstorp.
Simen Hegstad Krüger har vært Norges beste junior denne sesongen. Her fra Romjulsrennet. Foto: Frode Monsen
Simen Hegstad Krüger har vært Norges beste junior denne sesongen. Her fra Romjulsrennet. Foto: Frode Monsen

Av andre interessante resultater fra Skarven, nevner vi at ungguttene Simen Hegstad Krüger og Magne Haga begge var inne blant de 10 beste. De to har vært av de beste juniorene hele sesongen, med hver sitt gull fra NM – Hegstad på 10 km klassisk og Haga på 20 km fristil – og de endte som nr 1 og 5 sammenlagt i Norgescupen for juniorer.

Alle resultater fra Skarverennet finner du her.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Se også: Stor bredde i junior-NM på Lillehammer.

Silje Øyre Slind har hatt sitt gjennombrudd denne sesongen. Her under NM.  Foto: Bjørn Hytjanstorp
Silje Øyre Slind har hatt sitt gjennombrudd denne sesongen. Her under NM. Foto: Bjørn Hytjanstorp

Norgescupen for seniorer ble vunnet av Silje Øyre Slind, Oppdal IL og Hans Christer Holund, Lyn Ski, som snek seg foran de mer kjente eliteløperne Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Finn Hågen Krogh sammenlagt.

Silje Øyre Slind ble for øvrig nr 5 i Skarverennet, på 1.38.39. Vi merker oss også at Sportsmanden-blogger og maratonløper Marthe Katrine Myhre gikk sitt tredje skirenn for sesongen til en flott 7.plass, foran flere meritterte landslagsløpere, bare uken etter at hun ble nr 12 i Rotterdam Marathon på 2.44. Sterkt!

Thomas Bücher-Johannessen fra Follsum IF kunne juble for mange sterke seniorskalper og klar klasseseier i Skarverennet. Her jubler han for hedersprisen han fikk i forbindelse med Hovedlandsrennet tidligere i år. Foto: Arnstein Andreassen
Thomas Bücher-Johannessen fra Fossum IF kunne juble for mange sterke seniorskalper og klar klasseseier i Skarverennet. Her jubler han for hedersprisen han fikk i forbindelse med Hovedlandsrennet tidligere i år.
Foto: Arnstein Andreassen

I 16 års-klassen arrangeres ikke Norgescup, men BDO-cupen for Oslo og Akershus er det nærmeste man kommer. Der ble det hard kamp og close race gjennom hele sesongen mellom den hardtsatsende «superduoen» fra Frogner, Herman Martens Meyer og Ivar André Ryttervold. Martens Meyer avgjorde sammenlagt i siste renn. De to vant også hver sin gullmedalje i Hovedlandsrennet i vinter.

Det var imidlertid tredjemann i BDO-cupen, Thomas Bücher-Johannessen fra Fossum IF, som var beste 16-åring i Skarverennet, da han imponerte stort med 27.plass totalt på sterke 1.31.10. Det er bl.a 1.10 foran Bjørgen, 2.38 foran Johaug og 4.19 foran selveste Petter Northug jr.!

Også Martens Meyer kan nå skryte av å ha tatt skalpen til Northug, da han gikk inn til 2.plass i klassen og 55.plass totalt på 1.35.24.

Joda, det spirer og gror veldig godt i langrenns-Norge. Det skal bli spennende å følge neste generasjons langrennsløpere når en ny sesong starter opp.

Ivar Ryttervold og Herman Martens Meyer kan smile fornøyd etter det siste rennet i BDO-cupen. Klassekameratene fra Frogner IL tok de to første plassene sammenlagt i BDO-cupen og vant også hver sin gullmedalje i Hovedlandsrennet. Foto: Arnstein Andreassen.
Ivar Ryttervold og Herman Martens Meyer kan smile fornøyd etter det siste rennet i BDO-cupen. Klassekameratene fra Frogner IL tok de to første plassene sammenlagt i BDO-cupen og vant også hver sin gullmedalje i Hovedlandsrennet. Foto: Arnstein Andreassen.

 

sportsmanden.no

 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -