Langrenn

Stor bredde i junior-NM på Lillehammer

OPPDATERT – Junior-NM i langrenn ble arrangert på Lillehammer i helgen. I de eldste juniorklassene (19-20 år) ble Simen Hegstad Krüger fra Lyn og Linn Eriksen fra Heming de beste invidivuelle løperne med to medaljer hver. Begge vant hver sin seier, i tillegg til sølv til Eriksen og bronse til Krüger.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Simen-H-Kruger_IMG_2084
GULLGUTT: Simen Hegstad Krüger fra Lyn Ski ble beste utøver med gull og bronse individuelt i junior-NM på Lillehammer. Samtidig overtok han ledelsen sammenlagt i Norgescupen for 19-20-åringer. Her i fint driv i Romjulsrennet. Foto: www.sportsmanden.no

Mesterskapet viste at bredden i toppen er stor, noe som lover godt for fremtidig rekruttering. Blant guttene var det kun 2 løpere som var blant de 7 beste begge dager, mens det var 5 ulike medaljevinnere på de to individuelle rennene for jentene.

Fredag stod 20 km fristil på programmet for juniorguttene. Her ble det en klar seier til Åsen-løperen Magne Haga. Med tiden 54.06 var han nesten minuttet foran hjemmehåpet Håvard Solås Taugbøl fra Lillehammer Skiklubb, som på sin side var kun syv tideler foran Krüger på bronseplass.

Dagen etterpå var det 10 km klassisk. Da vant Simen Hegstad Krüger på 27.33, seks  sekunder foran fredagens fjerdemann Mathias Borgnes fra Heming. Her ble det en knallhard kamp om bronsen mellom Førdes Gjøran Tefre, Johan Hoel fra Åsen IL og Bjørn Vidar Suhr fra Alta IF.  Halvveis lå Hoel på andreplass, bare 3 sekunder bak lederen, med Suhr hakk i hæl, mens Tefre lå helt nede på delt 10.plass, 15 sekunder bak Hoel. Etter 6,6 km var Suhr og Hoel helt likt, og fortsatt 10 sekunder foran førdianeren. Men en hardavsluttende Tefre knep til slutt bronsen, halvsekundet foran Hoel og 5 sekunder foran Suhr.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Magne-Haga_25-03-2012
GULLGUTT: Magne Haga kom også hjem fra NM med gull og bronse i kofferten. Fredag ble det klar seier på 20 km fristil, mens han søndag gikk en sterk siste-etappe for Akershus, med bronse som belønning. Haga ligger på 3.plass sammenlagt i Norgescupen, men avstanden opp til de to beste er kort.
Foto: Arnstein Andreassen, arkivbilde.

På jentenes 15 km fristil fredag stilte den ferske gullvinneren fra VM-stafetten i skiskyting, Hilde Fenne fra Bjørgum IL til start. Og Hilde er ikke bare verdens største talent i skiskyting, hun er også et kjempetalent i langrenn, noe hun beviste til fulle da hun utklasset konkurrentene og vant med hele 1 minutt og 45 sekunder til Linn Eriksen, mens den til nå suverene lederen av Statoil Norgescup, Hilde Losgård Landheim fra Tynset IF, måtte nøye seg med bronsemedalje. Vinnertiden var 43.07.

Fristilspesialisten Fenne fra Voss stilte ikke på lørdagens 5 km klassisk, der Linn Eriksen med sluttiden 15.51 avgjorde en hard kamp om gullet mot en hardt avsluttende Pia Helene Paulsen fra Rustad IL, som til slutt bare var 6 sekunder bak i mål. Trude Nonstad Fornes, som ledet med hele 9 sekunder etter 1,6 km holdt ikke helt til mål og måtte ta til takke med bronsen.

På søndagens stafett var det en annen skiskytter som avgjorde, da Johannes Thingnes Bø, yngre bror av den ferske verdensmesteren Tarjei Bø, som så heroisk vant fellesstarten på VMs siste dag, avgjorde på sisteetappen for Sogn og Fjordane Skikrins. Sølvet gikk til Oppland Skikrets, der Håvard Solås Taugbøl bare knappet inn snaue 2 sekunder og kom 6,5 sekunder bak i mål. Raskeste etappetid hadde imidlertid Magne Haga, som passerte Simen Hegstad Krüger og sikret bronse til Akershus, bare sekundet bak Oppland.

juniorNM-2013-stafett-pallen
Seierspallen etter den spennende stafetten, med Sogn og Fjordane øverst, Oppland på sølvplass og Akershus på bronseplass. Foto: Fra arrangørens facebookside.
juniorNM-2013-gull-stafett-Akershus
GULLJENTER: Akershus vant stafetten, med Emilie Kongsten, Sofie Nordsveen Hustad, Tiril Udnes Weng og tvillingsøster Lotta Udnes Weng på laget, i den rekkefølgen. Foto: Fra arrangørens hjemmeside.

Jentenes stafett ble vunnet av Akershus med tre 17-åringer på laget, der Lotta Udnes Weng holdt unna på sisteetappen for jagende Linn Eriksen fra Oslo Skikrets og Sylvia Thorson Nordskar fra Oppland, som fikk  sølv og bronse.

Arrangørens hjemmeside

Alle resultater kan ses her

Sammenlagt i Norgescupen har nå Simen Hegstad Krüger overtatt ledelsen med 370 poeng, 10 poeng foran Håvard Solås Taugbøl, med Magne Haga (321 poeng) på tredje.

I jenteklassen har Linn Eriksen knappet krafig innpå, men Hilde Losgård Landheim har med sine 460 poeng fortsatt en ledelse på 40 poeng.

Les også: Jevnt og spennende i juniorklassen i Norgescupen.

Birkebeinern skistadion-juniorNM
Vel blåst for et flott norgesmesterskap på Birkebeinern Skistadion på Lillehammer. Foto: Fra arrangærens facebookside.
 
sportsmanden.no

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

One thought on “Stor bredde i junior-NM på Lillehammer

Kommentarfeltet er stengt