BirkenLangrennSjusjøen

Han har tatt 40 merker i Birkebeinerrennet

Thorbjørn Kristoffersen (77) går Birken for 42.gang

Noe av det som slår oss vanlige langrennsmosjonister, er det skyhøye nivået det er i de høyeste aldersklassene i Birken. Ola Kvaale vant klasse 70-74 år i fjor på fantastiske 3.12.19, mens klassen over (75-79 år) ble vunnet av Jon Magnar Hagen på 3.29.05. Det er vanvittig fort for de aller fleste, uansett alder, og helt utrolig for menn i den alderen.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
SAMSUNG CSC
Thorbjørn Kristoffersen – ekte birkebeiner med Marcialonga-lue.

En som også har satt sitt preg på Birkebeinerrennet i en mannsalder, er Thorbjørn Kristoffersen. 77-åringen har hele 40 merker i Birken, kun i fjor og en gang han måtte bryte, har han ikke klart merket. Likevel gikk han i fjor på gode 4.52.15.

-Nei, det var dårlig i fjor, fortalte han selv.

Sportsmanden slo av en liten prat med den lettbente og trivelige karen, som ikke hadde noen tro på å klare merket i år heller. Da rykker visstnok Ola Kvaale opp i klassen, og Kristoffersen ramset opp et knippe veteraner som var kapable til å gå på rundt 3.30 og dermed sette merkekravet til rundt 4.15 – 4.25. I klasse 75-79 år! De fleste som har gått Birken vet at du skal være en brukbar skiløper for å gå på de tidene, og da snakker vi gjerne om 20-30-åringer.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Kristoffersen er opprinnelig fra Sandefjord, men om vinteren tilbringer han mye tid på hytten på Sjusjøen.

– Jeg teller ikke kilometer, men jeg går vel på ski 5, 6, 7 timer i uken, fortalte han. Og røpet også at han kanskje har en liten fordel.

– Samboeren min er tanten til Ingvild Flugstad Østberg, så jeg er midt inni det, fortalte han med et smil.

For i den slekten er det jo mange gode skiløpere. Mormoren til Ingvild har vel selv vunnet Birkebeinerrennet i sin tid.

Les om det aller første Birkebeinerrennet her:  Et renn for «gamlinger» der den eldste deltakeren var 51 år, «en olding i datidens idrett»…

SAMSUNG CSC
Thorbjørn Kristoffersen heier på Halvbirkebeinerne ved Sjusjøen. Lørdag skal han i ilden selv på den fulle distansen. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)

Joda, det er bare å la bli imponert over «gamlekara» både i fortid og nåtid. Og de vil nok sette sitt sterke preg på Birken i år også. For Thorbjørn Kristoffersen blir det 43.gang at han stiller til start på Rena. Ja egentlig den 44. – for en gang ble det avlyst, fortalte han.

-Jeg holder på så lenge helsa holder og jeg har glede av det, avsluttet den superspreke pensjonisten, før han spente på seg skiene og spratt oppover bakkene i lette klyv. Formen så det i hvert fall ikke ut til å være noe i veien med.

Sportsmanden ønsker Kristoffersen og alle andre birkebeinere en god tur og en fin opplevelse over fjellet både fredag og lørdag.

20160313_114919
Lett «i steget», 77 år er ingen alder! (Foto: Frode Monsen)

I skrivende stund ser det ut til å gå mot fine og raske forhold, med kuldegrader på morgenen og formiddagen både fredag og lørdag, etter flere dager med varmegrader. Så kanskje det igjen blir rekordføre?

Værmelding for hele Birkebeinerrennet kan følges her.

Føremelding med smøretips kan leses her.

Sportsmanden.no 

 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -