HalvmaratonMaratonRomerike

Vintermaraton med gode forhold og mange perser

Om det ikke var like sommerlige forhold på søndag som det var dagen før, så var det ikke akkurat vinterlig under årets Vintermaraton. Fem-seks grader, kanskje enda litt kjøligere ved starten av maraton, tåke og vindstille, ga meget gode løpsforhold.

Dermed var det igjen duket for gode tider og mange perser i de relativt lette løypene. Vi skriver «relativt lette», da vi selv synes den 10 kilometer lange runden ikke var like lett som vi hadde trodd. Med både flere underganger og mange svinger, så måtte man jobbe for å opprettholde flyten og farten i flere partier. Men bevares, den må likevel karakteriseres som lettløpt.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Martin Karlsen og Ida Slorafoss vant maraton

Maraton ble vunnet av Martin Karlsen fra TeamTriVest på 2.26.26 og av Ida Slorafoss fra Romerike Ultraløperklubb på 3.13.19.

– God søndag i joggeskoene som resulterte i første dame i mål, og ny PR på 3.13.19. Jeg er så lykkelig! Og tror det bor enda mer i meg, bare trenger litt mer tid og trening. Takk for kule bilder, bra løype og topp stemning, skrev Ida selv på @Slorafossida på Instagram.

På de andre pallplassene fulgte Karin Margaretha Lönn Fredriksen (3.15.06) og Cathrine Høegh Dekkerhus (3.18.25), mens Sondre Øvre-Helland og Espen Lie tok andre- og tredjeplassen hos gutta, med 2.28.26 og 2.30.14, selv om resultatlistene fortsatt sier noe annet, se kommentar i slutten av reportasjen.

PÅ SKJEMA: Det var veldig bra med fartsholdere på alle distanser. Her er det Anders Nordby som holder jevnt skjema til 3.30 på maraton. Han står selv oppført med 3.29.54. Sander Ekeland Bjurstrøm (214) holdt også koken oppe helt til målstreken som ble passert på 3.28.52.
FINT DRIV: Mai Lahn-Johannessen ble nummer 12 av kvinnene med 3.34.19.
MARATONMANNEN: Ove Wolf dukker opp mange steder der det løpes maraton. Litt usikker på hvordan leggen ville fungere, men da det gikk bra etter en rolig første runde kunne karen fra Hyllestad IL øke tempoet. Her legger han i vei på sisterunden tilsynelatende uanstrengt. I mål ble det 3.19.17 og «5 maraton på norsk jord» var i boks i år også.
PERS! Kameraten og klubbkameraten Stig Kongsvik er også en en ihuga maratonentusiast, med stadig fremgang. Den syv timer lange bilturen tilbake til Hyllestad gikk som en lek etter nok en pers under 3 timer, nå på 2.56.20.
PERS MED 24 MINUTTER: Line Hoff var strålende fornøyd både med skoene fra Xtep Nordic og med egen innsats. Med 3.34.18 ble det 11.plass til triatleten.

Tett i toppen på halvmaraton

Den største distansen er halvmaraton. Her ble det seier til Piera Tobiassen fra Sirma IL Sápmi på 1.09.20, med Reidar Austrheim fra Studentspretten IL bare tre sekunder bak. Og bare syv sekunder bak der igjen kom de på rekke og rad med to sekunders mellomrom; Jostein Rognstad, den tidligere skiløperen Øyvind Moen Fjeld og ultraløper Magnus Warvik.

Vinner av kvinneklassen ble Astrid Brathaug Sørset fra Tyrving IL på gode 1.15.48, nesten to minutter foran Asta Ellingvåg fra SK Vidar på andreplass (1.17.38), og Siri Schøne Ness fra Lyn Ski på den siste pallplassen med 1.18.24.

LØPEGLEDE: To som ser ut til å kose seg underveis på sin halvmaraton. Sina Moe ble nr 29 av kvinnene på 1.34.37.
FORNØYD: Maria Sørbø var kjempefornøyd med ny pers på 1.35.50. Vintermaraton tiltrekker også noen løpere fra sydligere breddegrader, her ved Jose Martinez, som også var like foran i mål på 1.35.32.
Mette Fjeldmo klokker seg i mål på 1.54.19.
GLADE GIUTTER: Ingulf Nordahl og Tim Bennet lar sjelden sjansen til et løp gå fra seg. Ingulf jakter 1.32, men må jakte videre etter 1.33.14 på Jessheim. Og Kondispresident Tim Bennet jobber fortsatt videre med sitt eget prosjekt «Make Tim run great again», men er på sporet etter 1.38.11.

Gode tider på 10 km

10 kilometeren ble vunnet av Sjur Prestsæter fra SK Vidar på sterke 30.31, foran klubbkameraten Erlend Berger med 32.14 og Njål Tyssing fra Velledalen IL med 32.29. Team Sportsmandens og Gjøvik FIKs Pål Onsrud ble nummer åtte på 33.46 etter å ha hengt på Berger og Tyssing lenge.

Kvinnenes milløp ble vunnet av Kristine Eikrem Engeset på 33.40, foran Kristin Waaktaar Opland fra Flatås IL med tiden 34.06, som ifølge Kondis er ny årsbeste på distansen for klasse K40-44 år. På tredjeplass kom Eli Anne Dvergsdal fra Gneist Dynafit, som tilfeldigvis befant seg på Gardermoen for mellomlanding og overnatting, og fant ut at det skulle arrangeres et lokalt mosjonsløp like ved hotellet! Dvergsdal lot ikke sjansen til en spontan konkurranse som dagens treningsøkt gå fra seg. Tiden 34.35 er halvminuttet bak pers, men for den meritterte fjelløperen var ikke tiden det viktigste denne gangen.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Eli Anne Dvergsdal var glad for at hun tilfeldigvis fant et lokalt løp før hun skulle fly videre neste morgen.
Klar til start på 10 km.
Andrea Wefring løper i mål på 54.12.
PERSEGUTTA: Endelig satt sub40 for Trygve Fjeldheim, som kunne juble for 39.21. Thomas Kalstad perset også med 46.03.

Fint arrangement, med noen riper i lakken…

Forholdene var som nevnt upåklagelige og selve arrangementet som vanlig proft og trygt loset i havn. På Kondis er det flere som har etterlyst litt mer liv og røre i løypen. Vår erfaring var at langt flere savnet de sedvanlige, fine premieutdelingene. Vintermaraton har vært kjent for sine fine seanser der også de tre beste i hver klasse har fått sine turer opp på en ordentlig seierspall. Det har vært lang og fin tradisjon for dette. Nå var vi mange som lurte på hvor premieutdelingen var, før noen til slutt fortalte at arrangøren hadde droppet premieutdelingen, ikke bare for aldersklassene, men for totalvinnerne også.

– Medaljene var gode nok premier, hadde vedkommende blitt fortalt.

Vel var medaljene store og fine, og det var som vanlig uansett hyggelig å kunne slappe av i kantinen med andre løpere etterpå, men litt av sjela til Vintermaraton ble tatt bort med dette grepet. Vi kommer gjerne tilbake til neste år også, men kan jo håpe på at premieutdelingen da er på plass igjen.

Æres den som æres bør

En ting som i hvert fall må forbedres til neste år, er riktige resultatlister.

Lenge lå det en «ukjent» som kvinnevinner på 10 km med tiden 32:17. Denne feilen ble etter hvert rettet opp. Men på de offisielle resultatlistene for maraton står det nå, tre dager etter løpet, at Frederik Klaveness vant på 2.24.25 og at Magnus Melsom ble nummer 3 på 2.26.40. Siden Kondis for lengst har utropt de to bergenserne Martin Karlsen og Sondre Øvre-Helland som de to beste, var det kanskje greit å sjekke litt ekstra. Og går man inn på mellomtidene til Klaveness og Melsom, så står begge med registrerte tider kun til og med passering for den tredje av fire runder. Feil kan lett forekomme i vår teknologiske verden og vi skal være forsiktige med å kritisere, da det er fantastisk flott at så mange frivillige stiller opp for å lose et slikt arrangement i havn. Men at ikke resultatene er sjekket og rettet opp så lenge etter løpet, er rett og slett for dårlig.

Her er link til resultatlistene. Så håper vi at den om ikke lenge også viser riktig liste for mennenes maraton. Æres den som æres bør.

Resultater


Team Sportsmanden er alltid med

Vi må selvsagt også til slutt trekke frem Team Sportsmandens deltakere, som alltid er med å setter farge på løp rundt omkring i landet. På Jessheim deltok i hvert fall følgende:

Maraton:
Egil Løken, 3.16.27

Halvmaraton:
Steinar Odberg Lien, 1.32.45
Tormod Reiersen, 1.33.39
Connie Schneider, 2.02.21
Nina Kristin Visjø Veby, 2.29.09

10 km:
Pål Jostein Petersen Onsrud, 33.46
Trygve Fjeldheim, 39.21
Frode Monsen, 42.19


Se også hvor fint det var da Sportsmanden feiret 10-års jubileum dagen før Vintermaraton

Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no

Sportsmanden.no


Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -