SportsmandenSportsmandens Jubileumsløp

God stemning, supre forhold og begge vinnerne perset i Sportsmandens Jubileumsløp

Sportsmanden innledet sitt 10-års jubileum med et eget jubileumsløp over 5 kilometer i sin egen kontrollmålte og raske løype i Ski. Under praktfulle og nærmest sommerlige forhold stilte 22 løpere til start. Deltakelsen ble nok noe begrenset av at løpet kolliderte med det første løpet i Vinterkarusellen på Romerike, og med Vintermaraton på Jessheim dagen etterpå. Men vi hadde absolutt inntrykk av at de som kom, hadde en fin dag i Ski og det var mange smil å se.

For å ta det sportslige først, så ble det igjen levert meget gode tider i den raske løypen. Og som i jubileumsløpet for fem år siden ble det nye, fine perser til begge vinnerne. Aller fortest løp hjemmefavoritten Geir Gjessing fra Ski IL Friidrett. «Kongen av Follotrimmen» de siste årene tvilte på om han kunne matche tiden på 15.58 som han hadde i SkiLøpets 5 km på sensommeren.

– Jeg har trent mye mengde og mindre fart i det siste, så det spørs, sa Geir Gjessing selv før start.

Men det skulle vise seg at formen var intakt. Det ble en sekundstrid med tanke å se 15-tallet igjen. Gjessing er kanskje mer kjent for å åpne hardt enn for spurten, men denne gangen holdt han trykket oppe hele veien og ble heiet helt frem til målstreken som ble krysset på sterke 15.57,5. Geir har løpt 5000m på bane i høst på 15.49, men dette var ny pers på 5 km gateløp for Norges sprekeste teolog.

– Ja, det var faktisk en ganske bra spurt til meg å være og det sekundet smakte godt! forteller vinneren av Sportsmandens Jubileumsløp 2022.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
SEKUNDSTRID! Geir Gjessing spurtet friskt helt til målstreken og kunne klokke seg inn på ny pers, et lite sekund foran tiden fra SkiLøpet.

Seier og pers til Ingrid Kay

Også i kvinneklassen ble det ny personlig rekord på vinneren. Ingrid Kay sørget for dobbeltseier til Ski IL Friidrett. Hun ga alt og ble belønnet med seier og fin, ny pers på 19.30,3. Venninnen Maren Vistnes Rekve ble nummer to på 21.35, mens den siste plassen på pallen gikk til Jeanette Finstad, som var strålende fornøyd både med eget løp og med arrangementet:

– Det var veldig gøy!

Sist påmeldte Ingrid Kay blir første kvinne i mål. Her ved vending etter 2,5 km med Nicolai Vegel like bak.
Maren Rekve var nest beste kvinne, her med Marius Spilde i rygg.
«PALLEN» KVINNER: I midten vinner Ingrid Kay, flankert av nr 2 Maren Rekve (t.v.) og nr 3 Jeanette Finstad.

Spist for mye sjokolade!

Nest raskest i Jubileumsløpet var vinneren av Fjordløpet på Jeløya i juni, Magnus K. Langseth fra Soon Triathlonklubb. Også her ble det sekundstrid, nå om å komme under 18 minutter, og nok en gang holdt det såvidt, med 17.58 som sluttid.

Deretter ble det hard fight mellom Jan Billy Aas og Daniel Stubsveen. De to knivet både om den siste plassen på pallen og om å bli bestemann i Team Sportsmanden. Det var til slutt Jan Billy Aas som avgjorde duellen med et skikkelig jubelrop, strålende fornøyd med 18.09. Men også Daniel, som for bare et par uker siden løp Ecotrail 80 km på Madeira, var veldig godt fornøyd med dagen og innsatsen.

Jan Billy var for øvrig redd for at litt for mye sjokoladespising den siste uken skulle ha ødelagt formen!

– Jeg jublet i mål, grunnen til jubelen var at jeg klarte å holde unna (for Daniel), pluss å slå flere løpere jeg har slitt mot i hele år, og ikke minst fordi jeg for første gang på mine 24 løpeår klarte å slå evigunge Trond Olav Berg fra Bøler. Han er riktignok 62 år, men fortsatt meget bra nivå, så gleder meg til mange flere dueller mot han. Jeg er råfornøyd med løpet, så ikke den komme at jeg skulle få et så bra løp, skrev Jan Billy på Facebook etterpå.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Løpets nest raskeste, Magnus Langseth, i fint driv mot vending.
JAAA! Jan Billy Aas kunne juble over målstreken etter sin raskeste 5 km på sine siste 33 løp på distansen! Daniel Stubsveen imponerte også og var ikke langt bak, til tross for at han nylig løp 80 km i Ecotrail Madeira.

Nevnte Trond Olav Berg ble nummer 6 på 18.55, og innrømmet etterpå at beina var noe preget av den siste tidens hardkjør, med både Nøklevann Rundt, Hytteplanmila og Slitusprinten i tur og orden de siste tre helgene. Men veteranen som i mosjonskretser er kjent for sin teori om bærekraftig trening, noe han blant annet beviste i praksis da han som 57-åring slo selveste Petter Northug i Birken, roste arrangementet og storkoste seg sammen med kona Birgit Engelsen, som selv fullførte i fin stil på 25.32.

Travel høst for trivelige Trond Olav Berg, som avsluttet løpesesongen med Sportsmandens Jubileumsløp. Nå venter den flerfoldige klassevinneren i Birken på at det skal komme snø i fjellheimen, så han finne ta frem langrennsskiene igjen.

På plassen foran Berg kom en annen gladgutt, Sportsmandens maratonskribent Christian Odgaard, som før løpet var mest bekymret for at startnummervestene var litt små, og som etterpå var meget godt fornøyd med 18.50 som sluttid.

Maraton-globetrotter Christian Odgaard, som nylig løp Venezia Marathon, stormer over mål på en litt uvant sprintdistanse.

Blide løpere

Den raske løypen innbyr til fart. Første halvdel går flatt og ørlite grann slakt nedover, mens man etter vending må jobbe beinhardt i de tilsvarende litt «falske flatene» på returen. Men med kun en 180-graders sving og ellers strake veien, er det ingen tvil om at løypen er en av de aller raskeste.

Dog var det ikke alle som fokuserte på tiden, men tok løpet som en fin tur i det strålende været, med sol og 11 grader, og for å feire Sportsmanden sitt 10-års jubileum. En av dem var Tonje Lund fra Team Sportsmanden og SkiLøperne, som for øvrig savnet flere deltakere fra sistnevnte lokale løpegruppe.

Tonje var før løpet helt sikker på at det ikke var noen som ville komme bak henne i mål. Likevel var hun kanskje den aller blideste av samtlige deltakere, både før og etter løpet.

– Håper ikke alle er gått hjem når jeg kommer i mål, så hun før start. Men da hun rundet av feltet på 22 løpere og passerte målstreken etter 33 minutter og 22 sekunder, fikk hun størst applaus av samtlige.

SIST, MEN BLIDEST: Tonje Lund fikk masse jubel da hun avsluttet løpet med et stort smil.
VANT! Smile kunne også Hege Gathen fra Fredrikstad IF gjøre. Hun vant både klasse K50-59 år og hovedgevinsten – gratis deltakelse for to personer (ett lag) til Opplev Oslo 2023, gitt av Maxpulse.

Tusen takk til alle som deltok!

Tusen takk for alle som bidro til å sette farge på dagen! Først og fremst til de 22 løperne, men også til det lille arrangørkorpset bestående av Christoffer Ladstein, Dag Spilde og Hverdagstreneren Øyvind Kvernen, samt til noen få tilskuere som kastet glans over Jubileumsløpet!

Takk også til Morten Falstad som hadde tatt turen helt fra Eidsvoll for å introduserte Synergys gode energidrikker til deltakerne. Sportsmanden er ny distributør (og bruker) av Synergys produkter, som i tillegg til sportsernæring også inkluderer hudpleieprodukter, vektkontroll og vanlige kosttilskudd som omega 3, vitamintilskudd og collagen+. Hvis du er interessert, kan du lese mer om Synergy sin sportsernæring og øvrige helseprodukter i denne linken.

Selv om deltakelsen var langt lavere enn håpet, og at vi måtte avlyse den planlagte 10 kilometeren, var det en kjempefin dag i Ski. At det var nærmest sommerlige forhold med sol, vindstille og 11-12 grader bidro selvsagt også til å gjøre dette til en fin dag for alle involverte. Så vi får kanskje likevel vurdere om vi skal gjøre som flere foreslo, nemlig å ha minst ett årig løp i denne raske traséen?

Resultater per aldersklasse

Resultater totalt

LØPSFEST! Samtlige deltakere i Sportsmandens Jubileumsløp samlet på ett brett like før start.
Tusen takk for oppmøtet alle sammen!
Løperne har lagt i vei motsols i det fine høstværet.
Løpets yngste deltaker, Marius Spilde fra Kolbotn i innspurten.
BLID: Alltid positive Tonje Lund og Merete Bolin.
MEDALJØRENE: «Tradisjonen tro» fikk de tre beste kvinner og menn hver sin Sportsmanden-buff. Fra venstre Jeanette Finstad, Geir Gjessing, Ingrid Kay, Jan Billy Aas og Maren Rekve. Magnus Langseth var ikke til stede under premieutdelingen.
SPORTSDRIKKE: Morten Falstad, blid kar som kan alt om Synergy sine produkter.
Arrangør Frode Monsen og Christoffer Ladstein sørger for drikke og pepperkaker til løperne.

Foto: Christoffer Ladstein, Dag Spilde, Øyvind Kvernen og Frode Monsen

Vi legger ut flere bilder på Facebooksidene til Sportsmanden.
Følg oss der – og lik og del gjerne! 👍

PS: Løyperekordene bestod.
De innehas fortsatt av Ulrik Lolland på 15.14 og av Sigrun Gjølberg på 17.56 fra Jubileumsløpet for 5 år siden. Du kan lese mer om det her:

Sigrun og Ulrik seiret med pers på 5km – Løperparet fra Østfold avsluttet sesongen med kjempeløp i Sportsmandens Jubileums 5-er!

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -