FjordløpetHverdagstrenerenØstfoldSportsmanden

Varmt og fint i Fjordløpet Jeløya

Det andre Fjordløpet Jeløya ble arrangert i strålende sommervær på vakre Jeløya lørdag.

Men strålende vær og fantastiske omgivelser til tross, så var det skuffende at kun 34 stilte til start på løpet på en av sommerens varmeste dager. Kanskje nettopp derfor, for med rundt 26 grad og sol, var det varmt nok for deltakerne selv om løpet ikke er lenger enn 5 kilometer og mesteparten av traséen går langs kysten eller inne i en litt svalende skog.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

De som kom angret imidlertid ikke. Samtlige vi snakket med var strålende fornøyde med løpet og arrangementet, selv om flere påpekte at det var tøft å løpe i varmen.

Magnus K. Langseth har tatt over kommandoen i løpet. Jan Billy Aas henger fortsatt bra med.

Triatlet og orienteringsløper raskest på Jeløya

Jan Billy Aas tok teten fra start og beholdt den i om lag tre kilometer, men etter hvert tok triatleten Magnus K. Langseth fra Soon Triathlonklubb over føringen og vant til slutt greit med 36 sekunders margin til Aas på vinnertiden 19.32. Mari Brøndbo Dahl fra Ås-NMBU Orientering var raskeste kvinne på tiden 20.43.

– Det var hardt, men det var en veldig fin løype som var godt merket, så det var greit å slippe å bruke tid på orienteringen, sa kvinnevinneren til Sportsmanden etterpå.

Hun var godt fornøyd med løpet, men skulle gjerne slått enda flere av gutta, la hun litt spøkefullt til. Foruten Langseth, var det kun Team Sportsmanden-duoen Jan Billy Aas (20.08) og Daniel Stubsveen (20.18) som var foran Mari Brøndbo Dahl i mål.

STØ KURS: Orienteringløper Mari Brøndbo Dahl trengte ikke kart og kompass for å finne veien. Fort løp hun også.

Opptur

For Daniel Stubsveen var dette en skikkelig opptur. Som nyinnmeldt i Team Sportsmanden fikk han nyss om løpet kvelden før, og bråbestemte seg for å stille:

– Så gøy! Det har jeg lyst til å være med på, selv om 5-km formen ikke er noe å skryte av, sa han. Før løpet altså.

At det skulle ende med 3.plass hadde han sikkert ikke trodd da han meldte seg på. Så formen er tydeligvis allerede på stigende kurs, og målet om å løpe 10 km på under 39:30 i løpet av året bør være godt innenfor rekkevidde!

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

PS: Vil DU også være med i Team Sportsmanden, kan du lese mer og melde deg inn på hjemmesiden her.

OPPTUR: Daniel Stubsveen mente at 5km-formen ikke var all verden. Men den var god nok til 3.plass i sitt debutløp for Team Sportsmanden.
Linda Mills var også med i det første Fjordløpet, og den første som meldte seg på. –De første skal bli de siste, sa hun spøkefullt før start. men Linda kom langt fra sist i mål, og ble nummer 3 i klasse K40-49 år på 26.50.

Henrik Lund Raagaard (77) imponerte aller mest

Den som imponerte aller mest var utvilsomt superveteranen Henrik Lund Raagaard fra Fredrikstad IF. 77-åringen sprang nemlig 5 kilometeren på svært imponerende 23:00, og ble med det nummer 7 totalt!

– Jeg har løpt raskere før, fortalte han etterpå. Sant nok, for mannen som startet med løping som 70-åring har aldersrekorden i Norge på 5 km i klasse 75-79 år på utrolige 21.22, satt i fjor!

Mer om dette i en egen artikkel (kommer her).

IMPONERTE: Dagens største prestasjon stod utvilsomt Henrik Lund Raagaard (77) for.

Ga mersmak!

Om det var altfor få deltakere, var de som deltok bokstavlig talt strålende fornøyd i det flotte sommerværet.

Fjordløpet Jeløya har også en klasse for Trim uten tid, og deltakerne der var like ivrige som de som løp i konkurranseklassen på tid. Christine Thoring-Strømner løp sitt aller første løp, så hun ville gjerne ha på seg startnummer. Det er jo et løp, så stas å ha på seg startnummer, sa hun ved startnummerutdelingen.

Etterpå var det minst like mye stas og løpet ga absolutt mersmak, fortalte hun, litt sliten, men gledesstrålende.

SÅ GLAD var Christine Thoring-Strømner etter å ha fullført sitt aller første løp.

Vi kommer tilbake neste år!

Fire ivrige venninner som hadde startet sommerferien på sin faste campingplass i nærområdet var også så fornøyde etterpå at de spurte om datoen for neste års løp allerede var spikret.

– I såfall skal vi få med oss flere! Vi skal sette oppslag på campingplassen. Og vi skal løpe på tid! fortalte de ivrig. Men tid løp de på nå også, bare på egen klokke. Og innsatsen var upåklagelig!

CAMPINGLIV: Tre av de fire spreke venninnene som til neste år ville ta med seg flere deltakere fra campingplassen der de ferierer hver sommer.

Lavterskel

Selv om Fjordløpet Jeløya er et lavterskelløp er det også mulig å løpe fort i den relativt lette traséen. Løpet ble arrangert første gang i fjor høst. Vinneren da var haldenseren Even Løvås, som var full av lovord etterpå og som hadde planlagt å stille opp for å forsvare seieren, men måtte melde pass.

– Jeg håpet inntil et siste å kunne delta, men har hatt mye trøbbel både med sykdom og med småskader siden Beitostølen (der Løvås ble nummer 2 på halvmaraton, red.anm.). Satser på å bli med ved neste anledning, fortalte Løvås etterpå. 

Så selv om arrangørene Sportsmanden og Hverdagstreneren var skuffet over deltakelsen, gjør alle de hyggelige tilbakemeldingene og den herlige atmosfæren rundt løpet at det nok bare er å brette opp ermene og gå på igjen med friskt mot. Det til tross for at man denne gangen også hadde hyret inn profesjonell tidtaking og at arrangementet går med underskudd. Gleden til de fremmøtte deltakerne oppveier for dette.

Resultater

Les også reportasjen fra det første Fjordløpet Jeløya her:

Even Løvås var rasket i flotte Fjordløpet Jeløya

LØEGLEDE: Nina Visjø Veby er blant de siste som kommer i mål, men som vanlig blant de aller blideste.
VANT: Mari Brøndbo Dahl var raskeste kvinne i Fjordløpet.
TØRST! Det var godt å få stilnet tørsten etterpå. Alle deltakerne fikk også en egen drikkeflaske og Maxim sportsdrikke.
HVA LØP JEG PÅ? Spente deltakere får kjapt svar når de lurer på hva tiden ble.
Fin og fargerik trio fra Team Sportsmanden: Hans-Jørgen Lund, Jan Billy Aas og Merete Bolin.
GOD STEMNING! 20 av deltakerne som hygget seg etter løpet. Etterpå valgte noen å ta seg en avkjølende dukkert et par hundre meter nedenfor, eller smake på bakverket på Alby kafé rett ved siden av, der kaféverten – den meget habile løperen Ottar Grønvold – spanderte kaffen.Alle bilder: Frode Monsen / Sportsmanden.no

Som det fremgår av reportasjen er Sportsmanden medarrangør av Fjordløpet Jeløya.

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -