FjordløpetLøpingSportsmanden

Henrik Lund Raagaard (77) startet å løpe som 70-åring. Nå er han Norges sprekeste i klassen!

Smugleste Sportsmanden som gutt

Henrik Lund Raagaard er ikke en typisk mosjonist. Ei heller en typisk pensjonist! Den spreke 77-åringen fra Fredrikstad løp lørdag det 5 kilometer lange Fjordløpet på Jeløya på imponerende 23:00. Henrik fyller 78 år i høst, og holder altså et imponerende nivå som de fleste tenåringer ville hatt problemer med å følge.

– Jeg har løpt fortere før, sier han i målområdet etter løpet, og forteller oss at han har aldersrekorden på distansen.

Ganske riktig, vel hjemme igjen sjekker vi veteranstatistikken til Kondis. Henrik står oppført med den uoffisielle Norgesrekorden på 5 km for aldersklassen M75-79 år på fenomenale 21.22, satt i fjor!

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Kun Johannes Lunde har løpt raskere i aldersklassen i år med 22.36 og 22.44 fra Springkarusellen i Bergen, som er en langt raskere trasé enn Fjordløpet.

Henrik har også klasserekordene på 10 km, på 44.07, satt i 2020 – og på halvmaraton, med 1.38.41, fra i fjor.

Henrik Lund Raagaard i fint driv ut fra Alby gård, på løpets eneste asfaltstrekk.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no

– Nå må jeg begynne å trene igjen

Imponerende prestasjoner, og smått utrolig når vi hører at mannen startet med løping som 70 åring!

Ikke hadde han andre idrettsgrener eller -karrierer å se tilbake på heller, selv om han forteller at han gikk en del langrenn i sin ungdom.

Oppvokst på gård, var det nok imidlertid vanligere da enn nå å ta i et tak, så han har nok vært en aktiv kar. Henrik er også såpass opp i årene at han husker godt den originale Sportsmanden – sportsavisen som kom ut daglig i årene 1913 til den ble nedlagt i 1965 – og som altså er opphavet til navnet på denne nettavisen.

På familiens gård var det en gårdsarbeider som ofte kjøpte Sportsmanden. Unggutten Henrik synes det var spennende og interessant å lese om datidens idrettshelter.

– Så jeg smugleste Sportsmanden, forteller han med et smil.

Henrik Lund Raagaard ser absolutt ikke ut som en 77-åring. Men han ser ut som han har løpt hele livet, med en slank og senete kropp som er «som skapt» for løping. Henrik representerer Fredrikstad IF og lovet å få med flere fra klubben til det neste Fjordløpet, som han synes var veldig fint.

Og om vi var dypt imponert over tiden hans, har han tilsynelatende mer å gå på senere i sesongen.

– Jeg har ikke trent på et par måneder, så nå må jeg hjem og begynne å trene igjen! sier han med et stort smil, før han setter kursen hjemover mot Plankebyen.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

FORNØYD: Henrik Lund Raagaard synes Fjordløpet var veldig flott og vil prøve å få med seg flere fra Fredrikstad IF neste gang.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no


Les hovedreportasjen fra det andra Fjordløpet jeløya her:

Varmt og fint i Fjordløpet Jeløya

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -