KarusellerVestlandet

Vått i Springkarusellen i Bergen

Springkarusellen består av hele 10 løp i 2022. Karusellen arrangeres av Bedriftsidretten Vestland og går i den fine og flate traseen rundt Tveitevannet på Landås, et yndet treningsområde for flere enn undertegnende.

Så når vi først var i hjembyen, måtte vi selvsagt teste løpet. Hoveddistansen er 5 km, men på enkelte datoer står også 10 km på programmet, i tillegg til at det legges opp til enkeltstarter for de som kanskje har en litt større terskel for å delta i konkurranser.

Selv om det på denne tirsdagskvelden – på årets lengste og «lyseste» dag – var grått, vått og typisk bergensvær, hadde Springkarusellen fortjent lagt flere deltakere. Løpet går altså rundt Tveitevannet i en 1,8 kilometer lang asfaltrunde som er kontrollmålt.

10 km ble vunnet av Markus Anderson på 35.25 og av Brynhild Berge Sjølingstad på 47.27. Det var kun 12 deltakere på distansen.

På 5 km var det litt bedre deltakelse, men 30 startende var likevel overraskende lite i en rask løype og et fint og koselig arrangement.

Raskest var Jonas Dalland fra IL Gular som vant på gode 16.05, mens Torunn Jensen fra Varegg var beste kvinne med 19.34.

Kveldens beste prestasjon stod utvilsomt Johannes Lunde for, med knallsterke 22.44 i klasse M75-79 år! Kun han selv har løpt raskere i aldersklassen i år på 5 km med 22.36 i Springkarusellens tredje løp.

Resultater Springkarusellen, 21.juni 2022

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Stemningsbilder fra Springkarusellen

Klikk på bildene for større versjon.

Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no og Ingrid Næss Johansen (de to siste)

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -