ArrangementFjordløpetØstfold

Det andre Fjordløpet Jeløya arrangeres lørdag 25 juni i vakre omgivelser

Det ligger an til å bli en flott sommerdag når Fjordløpet Jeløya arrangeres for andre gang i idylliske omgivelser på Jeløya lørdag 25.juni, med start klokken 11.00. Etterpå kan du ta deg et bad i sjøen og kose deg med gratis kaffe på Alby kafé.

(Saken er oppdatert 23.05.22 og 23.06.22)

Fjordløpet Jeløya ble første gang arrangert i fjor høst. Etterpå vanket det mange lovord om løpet og ikke minst løypen. Fjordløpet går i lett skogs- og kyst-terreng i en idyllisk 5 kilometer lang rundløype i naturlandskapet på Søndre Jeløy utenfor Moss.

Mens det første løpet gikk i vakre høstfarger, blir det andre løpet et sommerløp. Og det er meldt sol og 25 grader lørdag formiddag, så hvorfor ikke gjøre dette til en utflukt der du kanskje starter sommerferien med et lavterskel løp, etterfulgt av et bad i sjøen bare 200 meter nedenfor start- og målområdet og en kaffe eller forfriskning på Alby kafé, som er viden kjent for sin Albykringle og et fantastisk godt bakverk. Kafévert Ottar Grønvold, selv en meget god løper, spanderer kaffe til deltakerne ved fremvisning av startnummer etterpå.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Flotte omgivelser!

Selve løpet er lettløpt. Starten er på grus rundt Alby kafe, før du løper 100 meter på det eneste asfaltstrekket. Deretter svinger løypen inn på en lett skogsti et kort stykke, før resten av løpet går på fine grusveier langs kysten og tilbake til startområdet.

Se mer info om Fjordløpet Jeløya her.

Da løpet ble arrangert for første gang i fjor høst, var lokalavisen Moss Avis til stede. Etterpå hadde de følgende overskrift:

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Lavterskelløpet ble en suksess. –Helt magisk!

Reportasjen fra avisen kan leses via linken, men det krever abonnement.

Fjorårets løp ble vunnet av haldenseren Even Bentzen Løvås på gode 16.19, foran o-løperen Göran Kjærstad Winblad fra Orienteringsklubben Moss. Se hans egen flotte video fra løpet nedenfor!


–En nydelig løype, var den samstemte dommen etterpå.

Les reportasjen med mange fine bilder fra høstens løp her:

Even Løvås var raskest i flotte Fjordløpet Jeløya

Fjorårsvinner Even Løvås var veldig entusiastisk etter det første løpet

Uttrekkspremier og sosial ramme rundt løpet

Sportsmanden og Hverdagstreneren er arrangører for løpet.

Alby kafé, som drives av den meget habile løperen Ottar Grønvold fra Moss IL er samarbeidspartner. Start- og mål går like ved Alby gård, der også det kjente Galleri F15 ligger, og der det også er en stor parkeringsplass som deltakerne fritt kan benytte. Så ta gjerne med venner eller familien, ta et bad etterpå og avslutt med et besøk på kaféen, der Ottar spanderer gratis kaffe på deltakerne. (Vanlig svart kaffe er gratis. Annen kaffe, drikke eller bakverk må kjøpes).

Kort og godt nyt sommerdagen i vakre omgivelser med flott natur på Jeløya, en skikkelig perle!

Fjordløpet vil som i fjor høst også ha noen uttrekksprpemier til deltakerne etter løpet, og det blir selvsagt medalje til alle som har fullført løpet.

Hanne Winger Pedersen er godt kjent i området og koste seg da hun ble nest beste kvinne i høstens løp. Hun er påmeldt Fjordløpet nå også.

En løype for alle

Fjordløpet Jeløya er et lavterskelløp der opplevelsen er vel så viktig som tiden. Det er mulig å løpe fort her, da løypen er meget lettløpt, men du kan også ta all den tid du trenger, eller velge Fjordløpet uten tidtaking til halv pris om du ønsker det. Noe for enhver smak, altså.

Fjorårets andremann Göran Kjærstad Winblad løp med kamera på hodet. Og han skulle prøve å løpe sin raskeste 5 km noensinne, noe han faktisk klarte! Du kan se hele løypen (mesteparten i fort film) og få et fint innblikk i løypetrasé og de flotte omgivelsene i denne kule videofilmen hans fra You Tube:

Se hvordan Fjordløpet Jeløya var, filmet av den gode orienteringsløperen Göran Kjærstad Winblad


De fleste mosjonsløp har merkelig nok hatt en markert nedgang i antall deltakere etter at samfunnet åpnet opp igjen. I skrivende stund er det også en begrenset påmelding med rundt 40 deltakere til Fjordløpet. Så dersom du ønsker at dette skal bli en årlig foreteelse, er det viktig at lokalbefolkningen og andre mosjonister kjenner sin besøkelsestid og stiller opp.

Om du løper fort eller sakte, lørdag 25.juni har du en ny sjanse til å bli med på Fjordløpet Jeløya og få en opplevelsesrik dag.

Påmelding

Fornøyde deltakere!
Raske menn som var veldig godt fornøyd etterpå – ikke minst med løypen!
Alle foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no


Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -