LøpingRoar Tomter

– Fantastiske Stjørdalsmila

Stjørdalsmila er et perfekt løp for alle oss som er glad i mosjonsidrett. Her kan man løpe eller gå 5km eller 10km, skriver vår reporter i denne reportasjen.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Rapport fra fantastiske Stjørdalsmila 2022

Av Roar Tomter

Stjørdalsmila ble startet opp av Din Helse Stjørdal AS i 2019, som 1 års markering for oppstart av firmaet. Etter to år med pandemi, ble det en åpning for å arrangere 2.utgave i august 2021, hvor tilfeldighetene spilte på lag med undertegnede slik at jeg fikk deltatt i den utgaven. Stjørdalsmila er arrangert av Ida Tronseth Wognild, Astri Vikan Minsaas og Mona Neslin Nordli som er de flotte jentene i Din Helse Stjørdal AS.

Stjørdalsmila er et perfekt løp for alle oss som er glad i mosjonsidrett. Her kan man løpe eller gå 5km eller 10km. Det arrangeres i en flat rundløype på 5km i Stjørdal sentrum, med mange løypevakter og veldig hyggelige, flinke og dyktige arrangører. I år samarbeidet de også med Stjørdal Friidrettsklubb om tidtakningen, noe som fungerte meget bra. I år var det påmeldt 150 stk, hvor de aller beste har mulighet til å sette gode tider i den fine løypa og mosjonistene får seg en fin tur i en pen by.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

I fjorårets utgave var Sportsmandens løpende reporter med på Stjørdalsmila for første gang, og ble så godt mottatt her at det ikke var tvil om at jeg skulle tilbake. Det skal legges til at undertegnede har kone fra Stjørdal og er godt kjent i byen, men uansett så er dette et arrangement som flere burde tatt del i. Her har du alt du trenger enten du skal mosjonere, treffe hyggelige folk eller sette personlig rekord. 

Søndag 12.juni var det altså klart for tredje utgave av Stjørdalsmila, og i år fikk jeg med meg Marius Borger fra Spydeberg på tur til Stjørdal. Vi satt oss på flyet fra Gardermoen på lørdag formiddag, landet i nydelig sommervær på Værnes og gikk de to kilometerne fra flyplassen til hotellet som ligger 45 meter fra startstreken og tvers over veien for Din Helse Stjørdal. Marius var veldig klar for en gjennomgang av løypa, dermed var det på med løpeskoene og en rolig 5k i runden.

Kl 1530 var vi invitert til Din Helse Stjørdal for «prepping av legger», som det sto i meldingen. Vi fikk begge 30min massasje av massør, Astri Vikan Minsaas i Din Helse Stjørdal, og var strålende fornøyd med servicen. 

Senere på kvelden fikk vi servert både middag og kaker hos svigerinne, Laila, før vi gode og mette kunne krype til sengs på Quality hotell i Kjøpmannsgata.

Neste morgen kunne vi følge forbredelsene til arrangørene fra hotellrommet og frokostssalen på hotellet. Vi hentet startnummeret, hilste på arrangører og medløpere, hadde veldig god tid med svært enkel logistikk. Oppvarmingen gikk innom Øverlands Minde, med splitter nytt tartandekke som er lagt i forbindelse med NM i friidrett fra 24.-26.juni 2022. Samt runden som brukes i Ultraløpet «24 hours in Hell», hvor Therese Falk herjet tilbake i september 2021 med 254,846km.

Selve løpet hadde verken Marius eller Sportsmandens løpende reporter særlig store forventninger til. Etter mange år som løper, så vet vi når vi er form eller ei. Våren har vært preget av både sykdom og små skader, og vi hadde knapt nok konkurrert sammenlignet med fjoråret.

Uansett så var det bare morsomt å stille til start i Kjøpmannsgata kl 1100 denne søndags formiddagen. Sola tittet fram, det var lite vind og relativt gode løpeforhold. De aller beste forsvant umiddelbart, og det ble løpt svært bra av vinnerne i løpet. Marius var nok litt for optimistisk ut fra start til tross for at han la seg på et skjema godt over den personlige rekorden som ble satt under Slitusprinten i oktober 2021. Det holdt i 6,5 km denne gangen, men han klarte deg relativt bra og fikk seg en fin gjennomkjøring. Sportsmandens løpende reporter var mest opptatt av å ikke ødelegge en sår hamstring, og hadde en kontrollert tur rundt i Stjørdals gater. 

Ny løyperekord

10km ble vunnet av Eirik Nordvik på 33:40, som er ny løyperekord og Christine Berger på 39:44.

5km ble vunnet av Henrik Marius Laukli på 15:08 og Nina Grande Nordli på 22:21.

(Team Sportsmandens to representanter Marius Borger og Roar Tomter fikk notert henholdsvis 36:39 og 38:48, til 5. og plass og 10.plass av 44 menn som løp 10 km, red.anm.)

Herre vinner 10km, Eirik Nordvik 33:40 med Mona Neslin Nordli fra Din Helse Stjørdal
Kvinne vinner 10km, Christine Berger 39:44 med Mona Neslin Nordli fra Din Helse Stjørdal
Herre vinner 5km, Henrik Marius Laukli 15:08 med Mona Neslin Nordli fra Din Helse Stjørdal

Kommer tilbake neste år

Etter mange hyggelig samtaler med medløpere, arrangører og tilskuere kunne vi rusle de 45 meterne tilbake til hotellet for en dusj og sen utsjekking, takk til Quality Airport Hotel for det. Helgen ble avsluttet med pizzasnurrer og pai hos svigerinne og svoger før det ble fly tilbake til Gardermoen .

I 2023 blir Stjørdalsmila arrangert søndag 11.juni, på den startstreken står det to karer fra Indre Østfold som allerede har planlagt ny reise til Stjørdal. Tusen takk til Ida, Astri og Mona i Din Helse Stjørdal for et flott arrangement og god service. Vi gleder oss allerede til neste år! 😊

Resultater finner du på hjemmesiden her

KORTREIST: Utsikten fra hotellrommet.
Astri Vikan Minsaas, Marius Borger, Roar Tomter og Ida Tronseth Wognild. Blide arrangører og løpere fra Indre Østfold.

Sportsmanden.no / Roar Tomter

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -