KarusellerRomerikeStomperudkarusellen

Løp så søla skvatt da Stomperudkarusellen startet i skikkelig skybrudd i Sørum

Veteranen Håkon Helge Hjemly lurte alle fra pulje 2

Når man hadde gledet seg til omsider å kunne ta på seg et etterlenget startnummer igjen, var det nesten komisk at man ble møtt velkommen av værgudene med et voldsomt skybrudd de siste 40 minuttene før start og godt ut i løpet.

Dermed ble de tørre, fine stiene raskt omgjort til våte dammer, sølepytter og sleipt føre. Men både løpere og arrangører tok det hele med store smil og mye humor. Å utsette starten var vurdert, men det var meldt styrtregn en times tid, så man valgte å bare kjøre på. Dermed ble det i hvert fall et skikkelig terrengløp, men alle kom seg helskinnet gjennom løypen uten uhell av noen slag. Og da regnet etter hvert ga seg, var det bare brede smil å se på gressbanen på Lørenfallet stadion etterpå.

Sørum IL hadde tatt smittevernreglene på alvor, og det var puljestarter der alle menn under 50 år startet med god spredning utover gresset først, før gamlekara over 50 kom to minutter senere i pulje 2, mens kvinnene måtte vente ytterligere to minutter før det var deres tur.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Starten er gått for raske menn i pulje 1.
Mens de litt eldre herrer i pulje 2 for alle over 50 år venter på sin tur. En kar hadde spesielt skumle hensikter…

Vant gjorde veteranen Håkon Helge Hjemly som føk som en rakett ut av startblokkene i puljen for de eldste. Men med sterke 22.12 holdt det til en klar og imponerende seier.

Raskest i første pulje og nummer 2 totalt ble Anders Horvei fra Gjerdrum IL, som nok lenge trodde at han hadde seieren innenfor rekkevidde og som noterte seg for tiden 24.10, men som da altså nesten ble innhentet med to minutter av veteranvinneren fra puljen bak.

Håkon Helge Hjemly bor på Sørumsand og løper nå for arrangørklubben Sørum, selv om de fleste nok forbinder Målselvkaren med Tønsberg FIK, som han løp for i mange år.

Hardere kamp om tetplassene hos kvinnene

Thea Haug fra Romerike Politiidrettslag vant kvinnens konkurranse på gode 26.04. Her var det hard spurtduell om andreplassen, som Hedda Skatvedt fra Raumar OL knep med 27.24,6 – kun fire tideler foran Tone Fløttum fra Fet Friidrettsklubb.

VANT: Thea Haug har fått på seg egnet jakke etter løpet.
Treer Tone Fløttum utveksler erfaringer med sambygdingene fra Fet Sander Lysakermoen og Ellen Skrimstad (555)
3 x JOHANSEN: Fra venstre Lise Johansen, Aurskog-Høland FIL, Jane Kathrin Johansen fra Haga IF og Anette Johansen fra Haga IF puster ut etter løpet.
3 x ROMERIKE RUNNERS: Fra venstre Tor-Arne Stenhaug, Sigmund Jensen og Vidar Sørum
3 x VETERANER: Hard fight underveis mellom Pål Simonsen (midten) som vant duellen og klasse M60-64, Frode Monsen og Lars Tallhaug, som ble nr. 1 og 2 i klasse M55-59 år.

Du finner alle resultater her – men EQTiming kunne med fordel også spandert en sammenlagtliste og ikke bare resultater per klasse, det hadde gjort det mer oversiktlig og informativt.

Men denne tirsdagskvelden var nok det viktigste for de fleste å fullføre like hel, og å endelig treffe likeseinnede igjen, selv om omstendighetene ble litt spesielle av en annen årsak enn den korona-vanlige.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

.

Løpebanen var forvandlet til en stor dam da ungdommen løp 800m så søla skvatt.
FØR: Christoffer Ladstein kaster jakken like før start.
ETTER: Våt som en druknet katt, men smilende og blid sammen med Ruby Maria Semb fra Team Sportsmanden
Nina Skrimstad spurter mot mål så søla skvetter i løpebanen som har blitt til en «elv».
Oddveig Kjøsnes fra Blaker IL spurter mot mål.
Harald Stokstad fra Sørum IL like før målstreken.
Arrangementsansvarlig Øivind Dahl (t.h.) hadde kontroll på det meste, unntatt været før start.

Neste løp i Stomperudkarusellen er det flotte Stomperudløpet over 16 km som går lørdag 8.august. Man kan også løpet Stomperudløpet, som vi tidligere på Sportsmanden har kalt en skult perle – som et enkeltløp.

Her finner du alle tidligere reportasjer fra Stomperudkarusellen på Sportsmanden


FOTO: Alle bilder (unntatt ett) Frode Monsen / Sportsmanden

Sportsmanden.noSpre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -