KarusellerRomerikeStomperudkarusellen

Stomperudkarusellen et sikkert vårtegn

Ole-Petter Fjeld og Dorte Foss vant 5km på Sørum

Like sikkert som at vinter blir til vår hvert år, så starter de ulike karusellene opp igjen. Først ut av karusellene på Østlandet er oftest Stomperudkarusellen. Første løp gikk på Sørum tirsdag kveld (12.april) og som vanlig var det den raske og kontrollmålte 5 kilometeren i den såkalte «Bingenrunden» som innledet årets karusell.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Ole-Petter Fjeld fra Tønsberg Fri-idrettsklubb var raskest og vant på 16.32 under nesten perfekte forhold. Det var rundt 12 grader, lav kveldssol og for en gangs skyld nesten ikke vind i den ellers vindutsatte traséen med start og mål fra Sørum skole.

Vinterkarusellen2015-2016-Sorum-7November-Dorte-Foss-Borre-Olsen
Dorte Foss trives på Sørum. «Bingenrunden» inngikk også som første løp i Vinterkarusellen på Romerike i november. Da snek Foss seg under 20 minutter. Med to halvmaratonløp i beina gikk det ikke fullt så fort denne gangen, men likefullt totalseier på gode 20.13. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)

Dorte Foss imponerte med å ta seieren i kvinneklassen. Ingen sensasjon det akkurat, men Foss løp halvmaraton både i Fredrikstadløpet og i Holmestrand, det siste for bare tre dager siden.

– Jeg er tung i beina, men tar det som fin trening, sa konkurranseglade Foss før start, og mente at hun var sjanseløs på å løpe under 20 minutter. Det klarte hun heller ikke, men vinnertiden var gode 20.13, så det var ikke så langt unna.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Overraskende få stilte til start i det fine været i den raske løypen. Nærmest Fjeld var veteranene Tom Arild Sandbakk og Gunnar Skogan som vant klassene M50-54 år og M45-49 år på henholdsvis 17.46 og 17.50.

Cecilie Myhre (20.23) og Marie Holtet Dæhlen (21.46) fulgte som andre- og tredje raskeste kvinne på Sørum.

Klassevise resultater

Stomperud-terminliste2016
ARRANGERES FOR 36.GANG: Stomperudkarusellen består av disse fire løpene.

Flere karuseller kommer etter

Sportsmanden har i tre år fulgt tett på Follotrimmen med fyldige reportasjer. Det vil vi gjøre i år også. Nytt av året blir at vi også vil holde et ekstra øye med ABIK-karusellen på Romerike.

Første løp i de to karusellene er henholdsvis tirsdag 26. april (ABIK) og onsdag 27.april (Follotrimmen).

Mer info om begge disse karusellene finner du på hjemmesiden til Bedriftsidretten i Akershus, eller via linker i høyre kolonne her på Sportsmanden.

Sportsmanden.no

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -