LangrennSjusjøenSki

Sjusjøen Fri fint sesongpunktum

Simen Sveen og Hilde Fenne vant et av få turrenn i fristil

SAMSUNG CSC
Hilde Fenne har kanskje ikke hatt den helt store sesongen i skiskyting, men ting tyder på at hun er på vei tilbake mot toppen. Seieren i Sjusjøen Fri er god å ta med seg inn i forberedelsene mot en ny sesong.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no

Langrennssesongen er definitivt på hell, men på tampen av vinteren går et av veldig få turrenn i fristil. For andre året ble nemlig Sjusjøen Fri arrangert med start på Natrudstilen og mål på Sjusjøen langrennsarena. Samtidig går Bendit Langrennsfestival for barn og ungdom i alderen 8-16 år, så det var ganske livlig i Sjusjøentraktene lørdag 9.april.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Deltakelsen i fristilsrennet var som i turrenn flest, med en god blanding av mosjonister i alle aldre, flere lovende ungdommer og et par eliteløpere. Og det var fjorårsvinner og forhåndsfavoritten, landslagsløperen Simen Sveen som tok sin andre seier med 1.11.07, men Stian Christoffersen fra Runar IL fulgte imponerende tett på, kun 8 sekunder bak i mål. På delt tredjeplass kom Haavard Solaas Taugboel fra Lillehammer Skiklub og «Sjusjøens egen» Petter Soleng Skinstad. Skjønt Skinstad er fra Gjøvik og representerer Vind IL, men han er også frontfiguren i Team Sport1 Skinstad og har Sjusjøen som sitt andre hjem.

SAMSUNG CSC
VANT: Simen Sveen forsvarte seieren fra i fjor, som var første gang Sjusjøen Fri ble arrangert. Unge Stian Christoffersen (M19-20) er imidlertid ikke langt bak da løperne passerer Kuåsen, med snaue 5 km igjen av rennet. Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no
SAMSUNG CSC
Den sterke sprinteren Haavard Solaas Taugboel har gjort det meget bra på distanserenn også i vinter. Petter Soleng Skinstad, årets vinner av FredagsBirken er lommekjent i traktene her og følger tett på. I mål var de helt likt, til delt tredjeplass.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no

Skiskytter Hilde Fenne fikk en fin gjennomkjøring og viste at hun har fart på skiene da hun vant kvinneklassen på 1.18.17. Vossingen som går for Bjørgum IL vant på 1.18.17, mens det ble knallhard kamp om de to andre pallplassene mellom Ingrid Landmark Tandrevold fra Fossum IF og Bente Landheim fra Tynset IL. Tandrevold tok spurten med ett sekund, etter at Landheim lenge lå foran i sporet.

SAMSUNG CSC
Bente Landheim passerer som nest beste kvinne når under 5 km gjenstår, men like bak…
SAMSUNG CSC
…kommer Ingrid Landmark Tandrevold, som klarer å innhente Landheim og slår henne med ett sekund i spurten.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no

Totalt 156 fullførte rennet som står oppført som 30km, men vel er et par kilometer kortere og går i varierte og flotte løyper fra starten ved Natrudstilen, i retning Ljøsheim til Grunna, inn i brattbakkene til toppen av Midtfjellet som er velkjente for alle birkebeinere, før løypen dreier til høyre fra Midtfjellskoia og tar over Gjestbodsåsen og Storåsen til mål på Sjusjøen.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
SAMSUNG CSC
Henrik Dønnestad fra Gulset IL gikk meget sterkt, ligger her på tredjeplass og ender som nummer fem.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no
SAMSUNG CSC
Mikael Gunnulfsen fra Ørn IF blir nummer seks.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no
SAMSUNG CSC
Skiskytter Vetle Sjåstad Christiansen er en av tre som deler 9.plassen. En av de andre er mannen bak, Rune Malo Ødegaard.
SAMSUNG CSC
STILSTUDIE: Mens tredjemann som delte 9.plassen er Vetle Thyli fra Raufoss IL, som staket sterkt i den slakke hellingen der vi stod, der de andre skøytet. Erling Kurland Olsen (t.v.) illustrerer tydelig forskjellen på de to stilartene. Han ble nummer 12 til slutt.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no
SAMSUNG CSC
Harald Øygard tar tredjeplassen i klasse 19-20 år og delt 12.plass totalt.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no
SAMSUNG CSC
Mens Øystein Ulekleiv fra Dombås IL blir nummer 14.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no
SAMSUNG CSC
19-åringen Amund Hoel fra Frogner IL tauer på et stort felt. Amund tar en fin 17.plass, bare to plasser og 1.50 bak den mer kjente storebroren Johan, som går for Åsen IL.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no
SAMSUNG CSC
Vetle Ravnsborg Gurigard tauer på klubbkompis Kristoffer Langøienskjelvik fra Team Mesterbakeren. De ble nr 18 og 19. Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no
SAMSUNG CSC
Ivar Ryttervold fra Frogner IL har slitt mye med skader de siste sesongene og måtte se kompisen Amund Hoel foran seg på resultatlistene denne gangen. 19-åringen har flere gull og sølv fra NM-sprint som gutt og junior og er forhåpentligvis på vei tilbake for fullt. Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no
SAMSUNG CSC
Åge Skinstad er stadig å se med startnummer på brystet. Fort går det også, så han kom litt for brått på fotografen. Totalt endte Skinstad senior på 41.plass og det ble seier i klasse 51-55 år. Den mangeårige langrennssjefen har nemlig fått bedre tid til å dyrke sin egen langrennstrening etter at han sluttet i NSF og begynte i ny jobb i NHO. «Jeg bruker mer tid på hobbyen min nå», fortalte Åge selv til God Morgen Norge på TV2 i dag. Hvorpå sønnen Petter fulgte opp med følgende kraftsalve: «Nå er jo han en 10-12 kilo lettere enn han var i høst, så nå begynner han å bli skummelt sprek!» Far og sønn har for øvrig trent mye sammen i vinter, også med yngstemann i Team Sport1 Skinstad, Mårten, som stod av i Sjusjøen Fri.
SAMSUNG CSC
Marion Rønning Huber drar på dette feltet. Hun ble femte beste kvinne, men måtte se seg knepent slått av Inger Bonden (nr 147) som her er like bak.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no
SAMSUNG CSC
Lang, lang rekke med løpere runder Kuåsen i gråværet. Like etter at rennet var over, kom solen frem og ble der resten av dagen.
SAMSUNG CSC
Marthe Kristine Hafsahl Karset brydde seg neppe om at solen manglet, der hun jobber på til 8.plass i mål.
SAMSUNG CSC
Pia Sofie Mæbø, som for øvrig passerte samme sted i motsatt retning da hun for noen uker siden kjempet om en pallplass i HalvBirken, ble nummer 9 i Sjusjøen Fri.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no
SAMSUNG CSC
Helge Sveen fra Strandbygda IL tar andreplassen i klasse 46-50 år.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no
SAMSUNG CSC
Tina Knutsmoen fra Nesodden IF er fortsatt bare i klasse 17-18 år, selv om det er flere år siden hun «slo gjennom» med joggesko, bl.a. ved å vinne Blomstermilas 5km tre ganger som 12-, 13- og 14-åring! Men nivået i langrenn er som kjent høyt, og selv om hun vinner klassen, blir hun «bare» nr 10 totalt.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no
SAMSUNG CSC
Knut Lium kjemper hardt om pallplass i klasse 46-50 år, men ender som nummer 4.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no
SAMSUNG CSC
Pernille Skarpenes fra Lyn Ski blir nummer 11.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no
SAMSUNG CSC
Ikke alle ser like innbitt ut der de passerer fotografen. Einar Lurås Oftebro fra Jardar IL og Kollenhopp har et lite smil på lur.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no
SAMSUNG CSC
Ole Gamme fra Gran IL går i klasse 19-20 år.
SAMSUNG CSC
IVRIG? Ingrid Damgaard fra Ivrig IL klarer 12.plassen totalt for kvinnene.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no
SAMSUNG CSC
Anne Storslett fra Moelven IL og Team Parkettpartner blir nummer 15.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no
SAMSUNG CSC
Pernille Gullikstad blir nummer 2 i yngste klasse 17-18 år.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no
SAMSUNG CSC
Marthe Gleditsch fra Runar IL blir nummer 18 totalt.
SAMSUNG CSC
FIN STIL: Aktive Rolf Bakken, som vi nylig har omtalt i denne reportasjen, stilte selvfølgelig til start også i Sjusjøen Fri «på hjemmebane». Han var ikke helt fornøyd med dagen, men kan i hvert fall glede seg over pallplass som nummer 3 i klasse 56-60 år.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no
SAMSUNG CSC
En som virkelig var på hjemmebane var Ole Gustav Bergundhaugen fra Mesnali Skilag. Han ble nummer 95 av 112 menn som fullførte rennet. Fire mann brøt.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no
SAMSUNG CSC
Søster Eline Bergundhaugen skøyter inn til 21.plass.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no
Juni Osnes Lund fra Lyn Ski ble nr 20 med samme startnummer. Hun tok nok dette som en fin trening til løpssesongen. Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no
Juni Osnes Lund fra Lyn Ski ble nr 20 med samme startnummer. Hun tok nok dette som en fin trening til løpssesongen. I november vant hun 5km i Vinterkarusellen på Romerike. I morgen er det nytt løp i samme raske trasé i den såkalte «Bingenrunden» på Sørum.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no
SAMSUNG CSC
SMIL: Vi avslutter med startnummer 1, Hanne Eggen Persson, som ser ut til å kose seg sammen med Juni Arnekleiv. De delte 25.plassen i mål. Totalt 30 kvinner fullførte rennet, mens to brøt.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no

Vi har lagt ut enda flere bilder i eget album på vår facebookside.

Så følg Sportsmanden også på facebook! 

Alle bilder: Frode Monsen / Sportsmanden.no 

Alle resultater

 

Sportsmanden.no 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -