LangrennTour de Ski

Taktikeren Northug kjørte lagtempo

Petter Northug leder Tour de Ski etter seier på dagens nøkkeletappe.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Mens Petter Northug jr i fjor mistet muligheten til å vinne Tour de Ski på den tilsvarende etappen, var det en helt annen opplevelse for Petter i dag, da han enkelt vant spurten i firemannsgruppen foran Legkov, Cologna og Vylegzhanin.

-Det var perioder der det gikk hardt. Det var mye hardere i fjor, men da gikk jeg med litt mer brems under skia, sa Northug til NrK rett etter løpet, og.  fortsatte:

-I dag gikk det greit og jeg hadde aldri høye laktatverdier. Jeg prøvde å gå bra teknisk på  ski. Jeg fant ikke helt flyten de første fem km, men så kom jeg inn i det og det var det viktigste.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Petter Northug jr. styrket mulighetene til å bli første nordmann som vinner Tour de Ski etter seier på dagens 25 km jaktstart fra Cortina til Toblach.
Her fra sesongåpningen på Beitostølen. Foto: Bjørn Hytjanstorp

 

Selv om Alexander Legkov tidlig hentet inn halvminuttet og kanskje fremstår som den største sammenlagtfavoritten, holdt gruppen unna for Hellner og Bauer som jaget bak, og ristet av seg Alex Harvey, som også tidlig kom opp i rygg på Legkov.

Det var artig å se hvor godt de fire i tet samarbeidet og kjørte lagtempo, omtrent som i sykkelritt. Og denne gangen bidra Petter Northug så absolutt i gruppen.

-Når jeg tok føringer var det lettere å få med seg resten av gruppen og det var litt av planen. Det var bra og det kostet ikke for mye, sa Northug, som selvsagt også hadde en plan for å vinne etappen:

–Jeg sparte krefter de siste 4 kilometerne, for jeg ville også gjerne vinne etappen.

Likevel var han ikke helt fornøyd når han så seg selv på oppløpet etterpå:

-Jeg burde jo slå Legkov med mer enn 10 meter på et sånt oppløp! Så det var ikke akkurat helt rått, men jeg må ha litt å gå på.

Dario Cologna ble nummer 3 og virket ganske tilfreds etterpå:

-Vi jobbet godt sammen. Det var godt å være i en gruppe, det var bedre enn i fjor, sa Cologna. Helt sant er kanskje ikke det, for han avgjorde jo mer eller mindre Touren etter et imponerende sololøp på fjorårets etappe.

Like fornøyd var ikke Marcus Hellner.

-Jeg fikk ikke mye hjelp i gruppen og når Bauer dro gikk det ganske sakte. Jeg måtte slite ganske mye og var ikke spesielt pigg selv heller.

Etter å ha hentet inn halvminuttet tidlig, tapte Hellner & co ganske mye og lå hele 1.48 bak på det meste, før de igjen kappet litt inn på slutten og endte snaue halvannet minutt bak. Sammenlagt blir det tøft for svensken nå. Det vil nok stå mellom de fire første i mål: Northug, Legkov, Cologna og Vylegzhanin. Med Northug nå i ledertrøyen, etter sine 15 bonussekunder.

Resultater  4. etappe av Tour de Ski 
Cortina-Toblach, Italia – 3. januar 2013

Menn – 35 km fri teknikk
1. Petter Northug jr., Norge 1:16:32.7
2. Alexander Legkov, Russland +0.7
3. Dario Cologna, Sveits +0.9
4. Maxim Vylegzhanin, Russland +1.6
5. Ilia Chernousov, Russland +1:25.7
6. Alex Harvey, Canada +1:25.8
7. Marcus Hellner, Sverige +1:27.3
8. Lukas Bauer, Tsjekkia +1:27.8
9. Finn Haagen Krogh, Norge +1:46.3
10. Curdin Perl, Sveits +1:47.1

Bonussekunder på hhv 15, 10 og 5 sekunder til de tre beste gir tilsvarende endring på sammenlagtlisten.

 

 

Sportsmanden.no
Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

One thought on “Taktikeren Northug kjørte lagtempo

Kommentarfeltet er stengt