LangrennTour de Ski

Kjempeløp av Kalla!

Og både Johaug og Steira styrket stillingen i spennende tetkamp i Tour de Ski!

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Hvilket drama det er i ferd med å bli i damenes Tour de Ski. Mens mange var redde for at den suverene lederen Justina Kowalczyk i praksis skulle avgjøre Touren, så er det nå jevnere enn noengang. Og som for herrene, så ser det ut til å stå mellom fire damer: Kowalczyk leder fortsatt, men hun var bare 18,3 sekunder foran Charlotte Kalla i mål. Kalla startet hele 1.32 bak lederen og gikk et utrolig løp. Hun innhentet først Kristin Størmer Steira, som til da hadde slitt litt, men som hang seg på som en klegg helt til målstreken og i stedet meldte seg på som en skikkelig outsider sammenlagt.

-Jeg hadde ikke noen superdag selv. Når Kalla kom måtte jeg bare gå smart og bruke den hjelpen jeg kunne få, sa Kristin til NrK. Det gjorde hun til fulle, selv om hun måtte se seg slått i spurten og endte på fjerdeplass, bare 19,3 sekunder bak Kowalczyk, etter å ha startet 1.01 bak.

Også Therese Johaug var godt fornøyd, etter å ha kuttet forspranget fra 50 sekunder til 18,7 sekunder i mål. Therese tok inn 12-15 sekunder til polakken før det stabiliserte seg, og mot slutten ble hun selv innhentet av Kalla og Steira.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Therese Johaug ligger 28 sekunder bak Kowalczyk og 5 sekunder bak Charlotte Kalla, men styrket sjansene til å bli den første norske kvinne som vinner Tour de Ski etter dagens 15 km fristil jakltstart i Toblach.

-Det var tøft! De kom jo bare fortere og fortere. Kalla gikk et kjempeløp, men det var veldig bra at vi var sammen på slutten. Vi tok jo 15 sekunder bare fra toppen og ned, det var viktige sekunder. 28 sekunder i sammendraget lover bra! sa Johaug til NrK og takket også Kalla for hjelpen.

Hun måtte nemlig nøye seg med 5 bonussekunder, mens Kalla fikk 10 og Kowalczyk 15 bonussekunder.

Charlotte Kalla var selvfølgelig strålende fornøyd etter løpet. Vinneren av Touren i 2008 har nå meldt seg på for fullt i sammendraget, etter at hun lå hele 1.32 bak Kowalzcyk før dagens etappe.

-Jeg kunne åke kontrollert og det er alltid inspirerende når en plukker løpere og avstanden krymper. Jeg ser frem mot morgendagen, for formen er god, sa sympatiske Kalla etter løpet.

Det gjør vi også. For dette kan bli langt mer spennende enn vi hadde våget å håpe!

Therese Johaug gratulerer Charlotte Kalla med et kjempeløp og takker for god hjelp på slutten. Foto: Nrk.no / NTB Scanpix

Også Astrid Uhrenholdt Jacobsen gikk et kjempeløp og er nå nr 7 sammenlagt, mens Heidi Weng også viste gryende storform og er nr 11.