Astrid Uhrenholdt JacobsenLangrennTour de Ski

Astrid Uhrenholdt Jacobsen imponerte

Kjempeetappe i Tour de Ski.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Hverken Kristin Størmer Steira eller Therese Johaug var raskest av de norske damene på dagens 15 km jaktstart i fristil. Astrid Uhrenholdt Jacobsen gikk nemlig et kjempeløp, der hun hentet inn nesten minuttet og mer enn halverte avstanden frem til Kowalczyk, som før jaktstarten var på 1.36. I mål var hun kun 44 sekunder bak den polske favoritten. Og avstanden frem til Johaug og Steira ble kortet ned fra henholdsvis 46 og 36 sekunder, til 25 sekunder i mål.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Astrid Uhrenholdt Jacobsen viste gryende storform i Skandinavisk Cup på Sjusjøen, der dette bildet er tatt, og fortsetter fremgangen i Tour de Ski.
Foto: Sportsmanden.no

Dette til tross for at Astrid måtte gjøre hele drajobben selv. For det var ingen hjelp å få av de andre som etter hvert dannet en gruppe. Hverken finske Anne Kyllönen, Denise Herrmann fra Tyskland eller amerikanske Kikkan Randall hjalp til med å dra. Trolig fordi de hadde mer enn nok med å følge tempoet til Astrid, som bare fortsatte å male på.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

– Jeg gikk jevnt i dag. Litt synd at jeg ikke fikk rygg på Kalla (startet 4 sekunder bak). Jeg går faktisk 15 km i front  og det var ingen som ville hjelpe med å dra, sa Uhrenholdt Jacobsen til NrK TV etter løpet.

– Jeg hadde bare ett valg, og det var å fortsette å dra og ta mest mulig sekunder på teten. Jeg synes jeg går et veldig sterkt løp i dag. Jeg hadde bra ski og det var en løype som passet meg bra, med å jobbe jevnt og gå bra på ski. Det var gøy!, sa Astrid til slutt.

Også Heidi Weng begynner å komme i siget. Som en av outsiderne før Touren startet, skuffet hun kanskje noe på de to første etappene. Men med 3.plass på tirsdagens sprint, og en sterk jaktstart, har hun virkelig begynt å vise muskler. I dag knappet hun 32 sekunder inn på Kowalczyk og ligger nå 1.27 bak, på 11.plass sammenlagt.

Marthe Kristoffersen brøt, mens sølvjenta fra sprinten, Ingvild Flugstad Østberg, stod av allerede før dagens etappe. Dermed er det fire norske jenter igjen, som til gjengjeld alle bør ha gode muligheter til å komme blant de 10 beste sammenlagt til slutt.

Resultater 4.etappe i Tour de Ski, 15 km jaktstart, fristil:

1. Justyna Kowalczyk, Polen 37:15.1 (+15 bonussekunder)
2. Charlotte Kalla, Sverige +18.3 sekunder (+10 bonussekunder)
3. Therese Johaug, Norge +18.7 (+5 bonussekunder)
4. Kristin Størmer Steira, Norge +19.2 

5. Anne Kyllönen, Finland +43.1
6. Denise Herrmann, Tyskland +43.3
7. Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Norge +44.0
8. Kikkan Randall, USA +44.3
9. Krista Lähteenmäki, Finland +1:25.8
10. Emma Wiken, Sverige +1:26.1
11. Heidi Weng, Norge +1:27.1
Les også:

Kjempeløp av Kalla
Friskt i Skandinavisk Cup på Sjusjøen 

Sportsmanden.no
Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -