LangrennOppegårdTurrenn

Henrik Brøvig med klasseseier i Trysil Skimaraton

Det var litt snødrev, men bra forhold da mosjonsrennet Trysil Skimaraton ble arrangert for 20. gang på lørdag. Hele 570 løpere stilte til start på jubileumsrennet, som er akkurat en maratondistanse på 42.195 meter. Fra startområdet ved Kjølen Hotell på Østby 500 m.o.h., stiger det til 836 m.o.h. på det høyeste etter 20 kilometer, før det bærer nedover igjen i småkupert og fint terreng mot mål. 

Tre mann fra Oppegård IL hadde tatt turen til det indre av Hedmark. Henrik Brøvig har startet oppkjøringen mot sesongens hovedmål i Vasaloppet, og viste gryende storform da han var raskest av samtlige 38 startende i klasse M31-35 år med vinnertiden 2.05.47. Det holdt til 25.plass totalt i rennet som ble vunnet av den sterke Lyn-gutten Anders Høst på 1.51.31. 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Starten er gått for årets Trysil Skimaraton. FOTO: Arrangøren

To blad Tveter fra Oppegård var også på startstreken. 20 år gamle Simen Tveter gikk på gode 2.29.37 og ble med det nummer 7 i klasse M19-20 år, blant annet i konkurranse med seks kinesere. Kina satser som kjent stort mot eget OL og dette var nok en del av den yngre garde man håper skal kunne representere landet i de 24. olympiske vinterleker som skal holdes i Beijing i 2022. 

Faren Even Tveter kom i mål sekundet bak sønnen, så her var det nok et felles mål. Kjenner vi Even rett, så var den mangeårige treneren og tidligere aktive løperen i Oppegård IL både smører og coach for sønnen. At Evens tid «bare» holdt til 15. plass i klasse M51-55 år viser også at nivået og bredden i de godt voksne rekkene er vel så høyt som for de litt yngre. 

– Det er yngste sønn ja, første løp siden han var 9 år gammel, så veldig fornøyd, bekrefter pappa. Even selv deltok i Trysil Skimaraton også i 2012 og 2013. Raskest er tidens hans fra 2012 da han gikk nøyaktig tre minutter fortere enn i årets renn, så veteranen holder formen godt ved like! Even er også fast lagleder for Oppegård IL i Holmenkollstafetten, der han selv har deltatt en rekke ganger for en del år tilbake.

Resultater Trysil Skimaraton

– – –

BAKGRUNN:

Sportsmanden skriver en ukentlig side om kondisjonsidrett i papirutgaven til Oppegård Avis, en lokalavis som distribueres til alle husstander i kommunen en gang i uken. I tillegg portretterer vi enkelte idrettsutøvere eller sportsprofiler med lokal forankring.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

En noe forkortet versjon av denne artikkelen kommer på trykk i Oppegård Avis torsdag 21.februar.

Alle reportasjene våre i Oppegård Avis kan du lese her. 


Sportsmanden.no


Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -