LøpingOppegårdUltraløp

Brutalt på Bislett 50km

Mens de fleste mosjonsutøverne våre gjerne velger ski på denne årstiden, var det noen som valgte å delta i det svært spesielle løpet Bislett 50km på lørdag. Dette er et ultraløp som arrangeres på løpebanene under tribuneanlegget på Bislett stadion. Det er nemlig et flott treningsanlegg der som er åpent for allmennheten de fleste ukedagene, med fine garderobeanlegg og gode. (Forsidebildet: Bjørn Hytjanstorp fra samme løp i 2015

Hvert år i februar arrangeres Bislett 50km, som har blitt svært så populært. Løpet var fulltegnet med 220 påmeldte. Nå stilte ikke alle til start og mange måtte også kaste inn håndkleet underveis på det bokstavelig talt harde løpet. Underlaget er nemlig av betong, selv om det er et lag med tartandekke øverst. Så det er hardt både for bein og hode å skulle løpe hele 92 runder av 545 meter.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
FRYKTLØS: «Action-Frank» Løke vant pulje 2 og ble nummer 9 totalt til slutt.
Her fosser han forbi andre løpere i ytre bane. (Foto: Frode Monsen)

Imponerende seire til Eirik Gundersen fra Romerike Ultraløperklubb på 3.09.11 – sogar etter et stopp på sidelinjen med behandling for en strekk! – og av Mona Grindberg fra Verdal Friidrettsklubb på 3.36.05.

To lokale løpere som fullførte hele distansen på imponerende vis var Hanna Sæverås Breivold og Hilde Ackenhausen. Breivold var nest best av alle kvinnene på imponerende 3.38.52, kun slått av Mona Grindberg, som med vinnertiden 3.36.05 var under to minutter bak den norske rekorden. Meget sterk innsats av Oppegårdjenta Breivold altså, som etter noen studieår i Trondheim nå representerer Bøler IF. 

Også Hilde Ackenhausen fra Tårnåsen og Oslofjord Triatlon løp meget sterkt. Etter å ha slitt litt innledningsvis, løp hun bedre og bedre og avanserte hele tiden på resultatlisten. I mål var hun nummer fem av de 39 kvinnene som fullførte hele distansen på sterke 3.53.57, og ble med det også nummer to i klasse K40-44 år. 

LØPT PÅ BISLETT FØR: Hilde Ackenhausen i aksjon i Bislett 24-timers for et par år siden. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)

– Ja, det går bedre nå, stå på du også, ropte hun underveis til Sportsmandens løpende reporter for dagen, Frode Monsen, som bare klarte å følge tempoet til Ackenhausen en kort periode innledningsvis i løpet. Monsen fullførte også 50 km på 4.14.34 til klasseseier i M55-59 år i sitt fjerde løp på Bislett. 

Flere av deltakerne, som Karianne Ekern fra Tårnåsen, valgte å gi seg etter fullført maratondistanse. Ekern, som løper for Romerike Ultraløperklubb, var fornøyd med dagen når maraton var passert på  gode 4.07.43. 

Den sterke triatleten Erik Blom-Dahl fra Kolbotn IL Triathlon løp klokkejevnt og fort veldig lenge, på gode kilometertider så vidt over 4 minutter, men stod av etter drøye 36 km. Da hadde han løpt i 2 timer og 34 minutter og lå på 15.plass i konkurransen, etter at halvmaraton var passert på 1.25.21. 

Sportsmandens redaktør Frode Monsen fullførte 50 km. Erik Blom-Dahl fra Kolbotn IL Triathlon (t.v.) løp meget sterk svært lenge, men var en av mange som ga seg underveis.
Du kan se dette og 62 andre bilder av Pål A. Næs på Bislett 5o km sin Facebookside her.

Også Steinar Lien, «treningspendleren fra Trollåsen» som vi hadde en stor reportasje om i forrige ukes avis, fikk det tungt på Bislett. Lien møtte for en sjelden gang den berømte «veggen» og valgte å bryte etter drøye 31 km.

– Fint løp i går, men jeg er glad jeg stod av etter 31,4 km. I dag er leggene ganske kjørt, men ellers er formen grei, kommentere han dagen derpå.

Resultater Bislett 50km

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
VISTE MUSKLER: Steinar Lien var optimist før start, men for en gangs skyld møtte han veggen og stod av. (Foto: Frode Monsen)
LØPENDE REDAKTØR: Frode Monsen var glad og lettet da 50 harde kilometer endelig var unnagjort. (FOTO: Hilde Johansen)


BAKGRUNN:

Sportsmanden skriver en ukentlig side om kondisjonsidrett i papirutgaven til Oppegård Avis, en lokalavis som distribueres til alle husstander i kommunen en gang i uken. I tillegg portretterer vi enkelte idrettsutøvere eller sportsprofiler med lokal forankring.

En noe forkortet versjon av denne artikkelen kommer på trykk i Oppegård Avis torsdag 21.februar.

Alle reportasjene våre i Oppegård Avis kan du lese her. 


Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -