Helse og treningKosttilskuddProduktinnholdSportsprofiler

Therese Falk – læreren som går sine egne veier og stadig bryter nye barrierer

Therese Falk er egentlig bare en ganske alminnelig jente som liker å løpe. Og aller helst løp lenge og langt. Nylig ble hun kåret til Norges beste ultraløper i 2018. Therese er også kjent for å konkurrere mye – og for å restituere seg eksepsjonelt raskt. 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Og mens verdenseliten i maraton helt fra Grete Waitz sine velmaktsdager gjerne har hevdet at man kun kan løpe to maraton i året med full satsing, kan det virke som om Falk nesten blir bedre jo mer hun konkurrerer.

Therese Falk

Hun har satt pers på maraton bare seks dager etter at hun løp et knallhardt 24-timers løp og i sommer satt hun også verdensrekord på den noe utradisjonelle ekstrem-øvelsen 10 maraton på 10 dager i Italia. Da løp hun omtrent raskere og raskere dag for dag, de tre siste løpene var de tre raskeste og det aller siste var også det aller beste, på 3.29.19. Snittet på alle 10 maratonløpene var på knallsterke 3.38! Til sammen løp hun de 10 maratonene vel 14 minutter raskere enn gjeldende verdensrekord!

Litt tidligere på året forsøkte hun seg også på verdensrekord på 24-timers løping på tredemølle. Det ble ikke verdensrekord denne gangen, men med 217 km satt Falk ny norsk og nordisk rekord etter et døgn på mølla på Skullerud som ble sendt live på VGTV.

Les mer her (Kondis.no): Nordisk rekord på 24-timers tredemølleløping

Foruten denne litt sære interessen er Therese Falk en helt vanlig dame fra Hareid på Sunnmøre som bor på Kampen i Oslo. Hun har full jobb som lærer og startet å løpe som en følge av røykeslutt og påfølgende vektøkning.

Therese liker å løpe langt.

.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

.
Hva er hemmeligheten bak suksessen?

Det er selvsagt mange ting som spiller inn. Talentet må jo ligge i bunn, selv om Falk ikke har noen løpekarriere å vise til i ung alder. Hun løp sin første maraton i 2012, Nordmarka Skogsmaraton, så hun er ikke så gammel i gamet, men det begynner jo å bli noen løp på cv-en.Hun har også en særdeles positiv innstilling med godt humør, stå-på vilje så det holder og en sterk psyke. Jo lenger, jo bedre – og alltid med et smil på lur. 

– En treningsuke er veldig sjelden planlagt. Jeg buker å jogge til og fra jobb tre-fire dager i uka. Så blir det gjerne noen økter i helga, enten det er et løp eller intervaller på mølle, eller langtur i Nordmarka eller på asfalt. Treningen blir tilpasset livet og formen ellers, ikke omvendt. Jeg kan fint løpe 50 km en uke og nærmere 100 den neste. Snittet er vel 80 km/uka.

Kostholdet er også helt vanlig. Therese forteller at hun elsker smågodt, og hun lader gjerne opp til et ultraløp med et real hamburgermåltid kvelden før. 

Tar du noen form for kosttilskudd?

– Jeg bruker kun laktoferrin, og så tar jeg tran, forteller Therese under en treningsøkt på Bislett.

– Laktoferrinet som jeg bruker er veldig bra for jernopptaket, sier hun. 

Therese Falk forbereder seg til Bislett 50 km.

Fikk ikke lov å gi blod på grunn av lav blodprosent

Falk har i flere år vært blodgiver, men fikk etter hvert så lav blodprosent at hun ikke fikk lov til å gi blod. Men etter at hun begynte med Lactoferrin Gold har imidlertid blodprosenten (hemoglobinnivået) bedret seg markant til et normalisert nivå, faktisk til det høyeste hun har målt på flere år, så nå kan hun igjen bidra med noen innskudd i blodbanken.

– De siste gangene jeg skulle gi blod lå blodprosenten min på 11,9. Men etter at jeg begynte med Lactoferrin Gold har nivået mitt økt til solide 13,6, forteller hun. 

Therese Falk er helt klar på at dette skyldes produktet, siden hun har målt seg over lengre tid både før og etter at hun startet med å ta Lactoferrin Gold. 

– Jeg har aldri hatt høyere jernnivå, selv ikke da jeg dyttet i meg jerntabletter, utdyper hun. 

Og det er noe av det essensielle med produktet. Det tilfører ikke kroppen jern, men hjelper kroppen med å ta opp jernet. Det hjelper nemlig lite å ta jerntilskudd dersom kroppen ikke klarer å ta det opp i kroppen, noe som er ganske vanlig. Og det er altså nettopp dette laktoferrin hjelper kroppen med. 

Therese har aldri hatt høyere jernnivå enn etter at hun begynte å bruke Lactoferrin Gold. –Selv ikke da jeg dyttet i meg jerntabletter, forteller hun.

Therese Falk er ikke den eneste som har hatt positiv effekt av å bruke Lactoferrin Gold. Louise Skak, dansk-norsk maraton- og ultraløper med en rekke seire på rullebladet, har slitt veldig med lav blodprosent. 

– Jeg har lenge slitt med å ta opp jern fra tilskudd. Etter kun 5 uker med Lactoferrin Gold hadde blodprosenten min økt fra lave 8,9 til et normalt nivå på 12,8. Jeg har stor tro på at Lactoferrin Gold hjelper kroppen min til å fungere optimalt, forteller Skak. 

Therese Falk er også helt klar på dette. 

– Jeg har veldig positive erfaringer med produktet og dette kan jeg virkelig stå for. Ellers hadde jeg aldri sagt det!

 Jeg har aldri hatt høyere jernnivå, selv ikke da jeg dyttet i meg jerntabletter.

(Therese Falk)

I tillegg til økning av jernnivå og blodprosenten, har Falk merket at hun restituerer seg bedre og dermed også sover bedre om nettene – eller omvendt – etter at hun begynte å bruke laktoferrin. 

På spørsmål om hun har merket noen forskjell på løpsprestasjonene, tenker hun seg litt om før hun svarer:

– Jeg har faktisk perset på alle distanser etter at jeg begynte å ta produktet. Maratonpersen er nå på 3.04.57, 100 km løper jeg på 8.19.20, og jeg har nesten nådd drømmemålet om 240 km på 24-timer med 236,8 km.

Falk har perset på alle distanser etter at hun startet med Lactoferrin Gold. I fjor sommer løp hun 10 maraton på 10 dager raskere enn noen har gjort tidligere.

Og Therese Falk er altså ingen nybegynner. Hun har trent og løpt langt i mange år. Ei heller er hun noen «ungfole» med sine 43 år. Likevel har hun altså forbedret både blodprosent, løpstider og søvn, og dermed opplevd mer energi, etter at hun startet med produktet for vel et år siden, da det kom til Norge for første gang. 

Hun tar en tablett daglig, og to på dager med lange konkurranser. 

Therese har alltid smilet på lur. Løping skal være gøy!


Lactoferrin Gold – Oppdatert:

Sportsmanden har fortsatt et lite restparti av Lactoferrin Gold 1.8. Produktet selges til spesialpris, siden det for lengst er gått ut på «best før»-dato. Produktet er imidlertid ikke dårlig, men har gradvis avtagende effekt, slik at man eventuelt kan kompensere med å ta to tabletter. Akkurat dette produktet importeres ikke lenger til Norge og er ikke i salg via opprinnelig distributør.

Les mer og bestill Lactoferrin Gold her

Hva er laktoferrin

Laktoferrin er et naturlig protein og studier har vist at tilskudd gir positiv effekt på fremveksten av gode tarmbakterier og bidrar til å styrke immunforsvaret. 

Laktoferrin er kjent for sine sterke jernbindende egenskaper og det finnes hundretalls av studier som viser laktoferrin sin rolle i kroppen sitt eget jernopptak. Laktoferrin transporterer jernet fra tarmen og stimulerer jernopptaket i kroppen.

Lactoferrin Golder satt sammen av flere aktive ingredienser for optimal helseeffekt:
laktoferrin, sink, gurkemeie, vitamin c, beta-glukan og inulin. 

Lactoferrin Gold er det første laktoferrinproduktet i verden som er kvalitetssikret og godkjent av Informed-Sport. Dette gir høyeste grad av forsikring på at produktet er trygt å bruke også for toppidrettsutøvere og er et godkjent kvalitetsstempel fra Olympiatoppen.
(Informed Sport, trusted by sport)

Denne artikkelen ble opprinnelig publisert 19.02.2019. Artikkelen er oppdatert med dette avsnittet 25.11.2020 og 23.11.2021.

Therese Falk

Bilder: James Goldsmith, Sergio Tempera og løpevenner av Therese Falk.


Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -