En uke med Brett Sutton i St.Moritz

Daglige rapportere fra trenigsleir med legendarisk triathlon-trener

20140804_100537
Trenerlegenden Brett Sutton.

Kristin Lie forteller historien om en fullverdig treningsuke med Brett Sutton og hans team

20140806_131241
Selfi: Kristin Lie på plass i St.Moritz

For de som ikke vet hvem Brett Sutton er, kan jeg kort oppsummere:

Svømmetrener siden 1978, inkludert OL-svømmere for Australia, hestetrener, boksetrener og en av de mest erfarne triathlontrenerne i verden (ex treneren til Chrissie Wellington, Loretta Harrop, utallige utøvere i Team TBB og nå for blant annet Nicola Spirig, som tok OL gull 1cm foran Lisa Nordén i London).

Det er Norges mest meritterte triatlet Kristin Lie som kort introduserer Brett Sutton slik.

Kristin har nemlig for første gang reist på høydetrening, og det med ingen ringere enn nevnte Sutton og et kobbel av eliteutøvere, som vinneren av Ironman Sveits for en drøy uke siden, Daniela Ryf og Nicola Sprig, OL-gullvinner i triathlon, som skal delta på maraton i EM i friidrett i Zurich.

Annonse (Klikk på bildet for info)

– Jeg skulle truffet han (Brett Sutton) i Leysin for 3 år siden, men fikk det aldri til. Nå har jeg altså hatt en uke med han og gjengen hans her i St.Moritz som består av både OL og IM-utøvere. Jeg skal innrømme at jeg var veldig spent og kanskje litt redd for å møte denne mannen som det går mange rykter om – på godt og vondt, forteller Kristin.

20140806_115931
Klar til en sykkeløkt med gutta.

– Du kan ikke trene for rolig de første 5 dagene i høyden, sa Marit Bjørgen til meg dagen før jeg dro. Men er det noe jeg er god på, så er det å trene rolig, skriver Kristin, som etter en ukes akklimatisering og tilvenning til høyden (St.Moritz ligger 1820 h.o.h.), er klar for «litt mer fart og spenning».

Nå er hun midt i den tøffe treningsuken. For de som ønsker et detaljert innblikk fra treningsleiren til meritterte internasjonale toppidrettsutøvere, kan du følge bloggen til Kristin Lie, der hun legger ut daglige rapporter.
I går, på dag 3 i treningsleiren, skulle hun f.eks. ha en «lett» dag.
Hva det innebar, kan du lese her.

Bilder: Kristin Lie

Les også: Kongepokal og fest i Haugesund

 

sportsmanden.no 

 

 

 

 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!