EtappeløpLøpingTour of Mjøsa

Tour of Mjøsa – nytt og spennende konsept!

Fire etapper i fire byer på to dager -Det blir folkefest!

Tour of Mjøsa inviterer til et nytt konsept med et etappeløp med fire etapper over to dager i Mjøsbyene, pluss prolog kvelden før, i helgen 16. – 18.august.

Prologen går fredag kveld som et trappeløp i det nye trehotellet Mjøstårnet i Brumunddal. Prologen er «frivillig» og teller ikke i selve Tour of Mjøsa, som går de to påfølgende dagene med to etapper på lørdag og to etapper på søndag.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Spesiell prolog fredag kveld med trappeløp i det nye Mjøstårnet. (FOTO: Arrangøren)

Det hele avsluttes med spektakulær jaktstart i Lillehammer med et motbakkeløp fra Mjøsas bredder ved Strandtorget og til mål ved Lysgårdsbakkene. Førstemann og kvinne til topps er sammenlagtvinner av tidenes første Tour of Mjøsa!

Før jaktstarten har det allerede vært arrangert tre ulike løp, alle over 5 km.

Det hele starter i Moelv lørdag morgen kl 10.00, med en fin runde i den vakre Moskogen, på myke grusveier og skogsstier. Lørdag ettermiddag smeller så startskuddet i Gjøvik, også der med en lettløpt 5 km langs Mjøspromenaden på programmet.

Søndag forflytter man seg til Hamar, der løpet på formiddagen starter kl 11.00 ved det berømte stupetårnet, der 5 kilometer i vakre omgivelser ved badeområdet Koigen og rundt Domkirkeodden venter.

Før det hele altså avsluttes med jaktstarten på Lillehammer søndag ettermiddag.

Marthe Katrine Myhre, Hunndalen og Gjøviks store løper som i år representerer Lillehammer IF, er selvsagt på plass når det første Tour of Mjøsa går av stabelen. Det er også Hanne Wibe og flere andre fra Team Sportsmanden.
(FOTO: Frode Monsen / Sportsmanden.no)

– Vi skal lage folkefest

– Vi skal lage en folkefest, forteller utviklingsansvarlig i Hedmark, Oppland, Oslo og Akershus friidrettskretser Dag Kåshagen, som er leder for arrangementet.

Kåshagen presiserer at dette er et arrangement for å fremme mosjon, bredde og folkehelse, med der også flere eliteløpere deltar.  I dameklassen er blant andre Marthe Katrine Myhre, Silje Fjørtoft og Kristin Størmer Steira blant de påmeldte. I herreklassen er Erik Udø Pedersen klar. Det er også Thomas Asgautsen fra Spirit Stavanger FIK, som perser på nesten alt han gjør i år. Likeledes Simen Næss Berge fra Lillehammer IF og Per Christian Torgersrud fra Team Sportsmanden og Moelv.

Kristin Størmer Steira er vant til tøffe etappeløp som Tour de Ski. Nå er hun klar for det første Tour of Mjøsa! Det samme er ikke ukjente Hilde GP Gjermundshaug Pedersen! (FOTO: Arrangøren)

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Det er kr 10.000,- til den beste sammenlagt i begge klassene, forteller Kåshagen, som også presiserer at det er fullt mulig å bare delta i ett eller flere av løpene, selv om man selvsagt må ha løpt alle fire for å være med sammenlagt. Det er medaljer til alle som fullfører fire løp.

– Vi anbefaler å melde seg på i god tid, fordi vi kommer til å sette stopp på 1000 deltagere for de som skal løpe alle fire etappene, oppfordrer han.

Sportsmanden testet for øvrig løypene i Moelv sist helg. Dette er en svært fin start på etappeløpet, med 5 km på innbydende stier i den flotte Moskogen like utenfor Moelv sentrum. Et nydelig sted til trening for lokalbefolkningen, som alle kan stifte bekjentskap med lørdag morgen den 17.august. Løypen er nå også blitt merket med kilometer-skilt.

Trolsk og vakkert i Moskogen.
Og fremfor alt et nydelig underlag å løpe på!

Deler av traséen på 3.etappe i Hamar er den samme som løpes i det vakre Hamarløpet, som du kan lese mer om her:

Flere rekorder i flotte Hamarløpet

Simen Næss Berge – sterk løper fra Lillehammer IF som er klar for Tour of Mjøsa.
(FOTO: Frode Monsen / Sportsmanden.no)

Det er også mulig å kombinere Tour of Mjøsa med en tur på Mjøsa med Skibladner.

Det er fortsatt ledige plasser på Skibladner fra Gjøvik til det aller første anløpet til den nye bryggen i Brumunddal etter den andre etappen. Her er Skibladner ved Moelv brygge. (FOTO: Frode Monsen)

Du finner all info og kan melde deg på Tour of Mjøsa på løpets hjemmeside her.


Sportsmanden.no


Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -