LøpingUltraløp

Bislett 50km, ultraløpernes varme vinterfest

Fullt hus og stor stemning hele dagen i kjelleren på Bislett da John Henry Strupstad og Kristine Beate Walhovd vant

Midt i høysesongen for langrenn og lenge før våryre løpere kan sesongåpne utendørs langs landeveien, så er det løpsfest på Bislett. For Bislett Indoor 50k som det så flott heter, er blitt en årlig tradisjon og nærmest en klassiker for både harbarkede ultraløpere og for mosjonister og løpere som vil prøve seg på et ultraløp for første gang. For 50 km er jo ikke så veldig mye lengre enn et maratonløp. Og så er det litt deilig å kunne ta på seg shorts og t-skjorte mens det er snø og minusgrader ute. Legg til at det er masse entusiastiske tilskuere, både i og utenfor «løpefamilien», entusiastisk speakertjeneste, musikk, løpende oppdateringer med rundetider og to fulle heat som sørger for at festen varer hele dagen, så er rammen lagt for en lørdag i februar litt utenom det vanlige.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Nå også med film! (se lenger nede i reportasjen)

007
Starten går! Og de tre medaljevinnerne er faktisk i tet fra første meter.  John Henry Strupstad (t.v.) vinner, Inge Hasund (nr 204 i midten) tar andreplassen, mens Paul Raistrick mellom dem tar tredjeplassen. Cecilie Klungtveit (nr 221), nr 3 i fjor og i tet lenge, måtte dessverre bryte.
Foto: Bjørn Hytjanstorp

I første heat kl 10 starter de som løper de fem milene på mellom 3 og 4 timer. Skjønt et par mann har faktisk klart bragden å løpe på under 3 timer. Det er vanvittig fort! En av dem er John Henry Strupstad, som var ute etter banerekorden til den andre som har klart kunststykket, Jarle Risa. Nå ble det bare nesten for Strupstad denne gangen, men vinnertiden 3.01.33 er en fantastisk stor prestasjon. Nærmest fulgte Inge Hasund fra Bøler IF, som forbedret seg med fire minutter og to plasser fra i fjor til 3.14,40, og den sterke skotten Paul Raistrick, som avanserte utover i løpet til tredjeplass i mål på 3.19.21.

Det ble langt tettere i tetstriden i dameklassen, særlig siden Norgesrekordholderen og vinneren for to år siden, Rita Nordsveen, måtte kaste inn håndkleet med skade noen dager før start. Dermed ble det en hard fight mellom Kristine Beate Walhovd, Guro Skjeggerud og Ninette Banoun. Marit Karlsen var også lenge med i tetkampen like bak denne trioen, men hun stod plutselig av et par hundre meter før maratonpassering, angivelig med hamstringsproblemer. Dermed fikk forfatteren av boka Maraton (sammen med Jack Waitz) heller ikke loggført maratondistansen. En ekstra bonus ved Bislett 50k er nemlig at man også får registrert godkjent tid og fullført maratondistanse, som også er tellende som et eget løp for eksempel i den for mange prestisjefulle «5 maraton på norsk jord» i løpet av et kalenderår.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Kvinnepallen: Kristine Beate Walhovd (178) smiler allerede i starten av løpet. Guro Skjeggerud bak i sort er ikke langt bak i mål heller, mens Ninette Banoun, fremst her, tar tredjeplassen i mål. Marit Karlsen (174) måtte stå av etter 41,8 km. Foto: Bjørn Hytjanstorp
Kvinnepallen: Kristine Beate Walhovd (178) smiler allerede i starten av løpet. Guro Skjeggerud bak i sort er ikke langt bak i mål heller, mens Ninette Banoun, fremst her, tar tredjeplassen i mål. Marit Karlsen (174) måtte dessverre stå av etter 41,8 km.
Foto: Bjørn Hytjanstorp

Noe av det spesielle med ultraløp er nettopp at en del uforutsette ting alltid dukker opp. En «sikker» seier kan plutselig ryke, slik den gjorde for Margrethe Løgavlen i fjor, da hun på vei mot norsk rekord måtte bryte med ikke så mange kilometerne igjen. Selv svært rutinerte ultraløpere kan få det på ulikt vis. Lørdag fikk Norgesrekordholderen i 24-timers løp, Ninette Banoun, problemer med magen. Sportsmandens reporter deltok selv i løpet, men ble overrasket over å plutselig se Banoun henge over en søppelsekk mens hun brakk seg. Og like etterpå stod nest beste kvinne og tøyde leggen inntil veggen, tydeligvis med litt krampeproblemer. I mål skilte det under halvannet minutt opp til vinneren, så marginene er små på ultraløpingens «sprintdistanse».

-Joda, det går bra. Jeg fikk litt problemer med magen underveis. Men jeg er bra fornøyd, og det er ikke nå jeg skal være i toppform, fortalte en blid bronsevinner Banoun etterpå.

Da lover det jo svært godt at hun tross problemene løp 7 minutter raskere enn i fjor. Hun tok dessuten ingenting for gitt før andre pulje hadde løpt, selv om dette i utgangspunktet er svakere løpere med stipulert sluttid mellom 4 og 7 timer – og premieutdelingen for lengst var unnagjort før denne gruppen startet kl 14.40! Og Kjersti Lerkerød, samboer til totalvinner Strupstad, skapte spenning med et solid løp i neste gruppe. Dermed fikk også begge samboerne løpt, mens de byttet på å være barnevakt for sin fem måneder gamle datter mens den andre løp.

012
John Henry Strupstad holdt en imponerende fart. Kun to ganger har det blitt løpt raskere på 50 km på Bislett. Løpets toer Inge Hasund har måttet gi noen meter allerede etter en runde.
Foto: Bjørn Hytjanstorp

Kjersti Lerkerød i pulje 2 lå faktisk lenge foran vinnertiden fra pulje 1, men endte til slutt på femteplass, drøye 11 minutter bak Walhovd. Lerkerød hadde trolig kunnet kjempe om pallplassene dersom hun hadde hatt anledning til å starte i første pulje, da hun også konsekvent løp i tredje bane og hele tiden måtte passere løpere. Det blir en del ekstra meter å løpe også, når man skal løpe hele 91 1/2 runde under Bisletts tribuner i yttersving.

– Jo takk, jeg er bra fornøyd, selv om jeg satset på løyperekorden, fortalte gemalen og totalvinner John Henry Strupstad etter å ha løpt sitt nest raskeste løp på distansen.

Løyperekorden innehas av Jarle Risa og er på 2.58.43, etter at han vant tvekampen mot nettopp Strupstad med bare 17 sekunders margin i 2013. I fjor vant broren Svein Ove Risa på 3.03.47.

Godt fornøyd tror vi at de fleste andre deltakerne også var, i hvert fall med arrangementet og opplevelsen, selv om mange fikk det veldig tøft og ikke helt klarte å innfri egne forventninger. Selv om det nesten er paddeflatt (ja, det er faktisk to små «nedoverbakker» og en liten «stigning» per runde), er det nemlig også litt krevende med varme og høy luftfuktighet inne på Bislett. Flere løpere fikk dermed problemer med tempoet underveis. Men det er kanskje prisen man må betale for å få løpe innendørs midt på vinteren. Selv om flere påpeker at det til neste år bør luftes bedre.

– Bislett viste seg fra sin tøffe side! Temperaturen, spesielt i gruppe 2, var høy og det kunne kjennes på kroppen. Jeg trener to ganger i uken på samme bane, men har aldri opplevd at det var så vanskelig å holde rundetider på 2.35. Men det var en fantastisk stemning, men trist å se selv flinke, erfarne løpere slite med å komme seg gjennom. Neste år håper jeg de åpner opp flere dører tidligere, så luften blir litt bedre og temperaturen litt lavere, forteller Kasper Hesselbjerg, som selv måtte gi seg etter 70 runder.

016
Erik Sagvolden fra SK Vidar åpnet friskt og ble nummer 6 i mål. Foto: Bjørn Hytjanstorp
041
Geir Andersen fullførte Ultravasans 90 km i fjor, men var en av flere som måtte kaste inn håndkleet (etter drøye 3 mil) på Bislett.
Foto: Bjørn Hytjanstorp
051
SUPERPENSJONIST: Ole Peter Bergaust fra Veldre Friidrett løper i klasse 70-74 år. Det er vanskelig å fatte for de som har sett den lettbente karen i aksjon, og smått utrolig i den alderen å løpe 50 km på 4.12.20! Foruten klasseseier holdt det til 46.plass totalt for den superspreke pensjonisten.
Foto: Bjørn Hytjanstorp
053
Thomas Øderud fra Kristiansand Løpeklubb ble nummer 20 på 3.51.57. Foto: Bjørn Hytjanstorp
110
Ragvald Kanebog er født i 1958 og ble nylig nummer 3 i Maratonkarusellen i Fana på 3.12. Nå løp veteranen enda fortere til passering maraton (42,4 km) på 3.07.41, men valgte da å stå av.
Foto: Bjørn Hytjanstorp
118
Dansk-norske Louise Skak, vinner av Vintermaraton i fjor, ble nummer 4, like over 4 timer.
Foto: Bjørn Hytjanstorp
124
Tina Karoline Moen fikk det tøft og måtte gi seg etter 31 runder. Foto: Bjørn Hytjanstorp
135
Perset som 60-åring: Per Audun Heskestad løp jevnt som en klokke helt til målstreken og ifølge informert hold var 3.57.18 ny pers for den rutinerte AKS-løperen. Sportsmandens utsendte (bak) ble holdt på behørig avstand.
Foto: Bjørn Hytjanstorp
141
Torstein Bjerland gjorde et kjempeløp, var med i medaljekampen og endte på fjerdeplass med 3.20.57, kun halvannet minutt bak pallen.
Foto: Bjørn Hytjanstorp
146
Eirik Gundersen på vei til en sterk 7.plass på 3.29.41. Foto: Bjørn Hytjanstorp
150
Rutinerte Per Gunnar Alfheim åpnet kontrollert, men avanserte utover til 2.plass i klasse 55-59 år på 4.07.58. Lars Sverdrup-Thygeson (bak i grønt) var det imidlertid lite å gjøre med; han vant klassen suverent på 3.46.01, noe som også ga en sterk 17.plass totalt.
Foto: Bjørn Hytjanstorp
152
Paul Raistrick har tidligere blant annet vunnet både Det norske Fjellmaraton og Vintermaraton. Den sterke skotten avanserte utover i løpet og tok tredjeplassen i mål.
Foto: Bjørn Hytjanstorp
156
KRAFT-KARER: Sterk duo fra SK Kraft; Dag Bern løp inn til 8.plass på 3.31.17, mens Morten Kalrsen ble nummer 12, snaue 10 minutter bak på 3.41.03.
Foto: Bjørn Hytjanstorp
160
Den sterke ultraløperen Kim Johannessen testet ut Five fingers på beina. Det holdt ikke helt til mål, men en maraton på under 3 timer er ikke dårlig!
Foto: Bjørn Hytjanstorp
162
Jan Tore Nygård kastet inn håndkleet etter 80 runder (43,4 km). En som ikke ga seg, var Team Sportsmandens Nils Hjelle, som følger i rygg på Nygård her. Hjelle, som for noen uker siden var i Marokko og løp maraton på 3.00, løp nesten like fort nå, passerte maraton på 3.02 og endte på 10.plass med ny pers på 50 km på 3.37.43. Sportsmandens maratonskribent oppsummerer selv egen innsats slik: «Herlig «Bislett-revansje» etter forfall i november. At jeg skulle senke en for meg god pers med hele fire minutter så jeg virkelig ikke komme. Tydeligvis ikke mulig (for meg) – uansett plan – å holde igjen på denne distansen, på denne banen, i dette prikkfrie arrangementet og i dette gode selskapet!»
Foto: Bjørn Hytjanstorp
166
Odd Ivar Solvold (t.h.) løp meget jevnt og sterkt til 5.plass totalt på 3.22.28, mens Morten Grønneberg måtte kaste inn håndkleet etter 26 runder.
Foto: Bjørn Hytjanstorp
170
Lettbent debutant: Lasse Sørlund nærmest flyr over tartandekket på Bislett i sin ultraløpsdebut. «Jeg hadde en plan om en km-fart på ca. 4.15., og var på skjema i snaue 3 mil. Betalte nok for mangel på langturer, og på den siste mila var det helt «natta!», forteller Sørlund selv. Vel, helt mørkt var det absolutt ikke, for debuten endte med en flott 15.plass totalt og nest best i klasse 50-54 år på 3.45.09 !
Foto: Bjørn Hytjanstorp
171
Stian Tveten, enda en som nøyde seg med maraton, som ble gjort unna på gode 3.02.22.
Foto: Bjørn Hytjanstorp
176
Det samme gjorde Per Øivinn Andersen (t.h.), på 3.04.14, mens Rainer Leyendecker fullførte hele distansen på gode 3.52.45 til 22.plass.
Foto: Bjørn Hytjanstorp
179
Cecilie Klungtveit måtte som nevnt dessverre stå av etter 58 runder og 31,4 km. Andreas Gossner (bak med grønt pannebånd) hadde også en tung dag, brøt, men ble overtalt til å fortsette og kom seg i mål til dagens største jubel som sistemann i første pulje – men langt fra sistemann totalt – på 4.30.47.
Foto: Bjørn Hytjanstorp
181
Sterkt firkløver: Ole Erik Flatin (199) blir nummer 14 på 3.44.15, Bjørn Harald Garfjell (177) perset med 3.51.11 og 19.plass og Simen Eckhardt (187) blir nummer 27 på 3.56.18. Men aller mest imponerte 62-årige Lars Dørum, mannen som alderen ikke biter på, som løp på 3.46.02 til suveren klasseseier og 18.plass totalt. Trolig kunne evighetsmaskinen fortsatt i samme tempo enda mye lenger. Dørum har nemlig NM-sølv på 24-timers løp for seniorer som 61-åring! Her er hans egen kommentar: «Rimelig godt fornøyd med gårsdagen på Bislett 50 km. Litt irriterende med 2 minutter dårligere tid enn i fjor, men etter å ha tenkt litt på det så er det jo bare vel ett sekund pr runde og kanskje ikke så mye å bry seg om.»
Foto: Bjørn Hytjanstorp

Se også Bjørn Hytjanstorp sin film med noen minutter fra det første kvarteret i pulje 1:

Noen stemningsbilder fra indre bane

SAMSUNG CSC
Det nærmer seg start for pulje 2 og Christoffer Ladstein fra SkiLøperne psyker seg litt opp. Det endte med solide 4.28.23. «Veldig hyggelig å møte gamle og nye kjente i det nye løpsåret! Og fantastisk opplegg og service på Bislett som vanlig!», forteller han etterpå på sin Facebookside, selv om han synes at det ble veldig tungt etter hvert; «Det er jo bra irriterende hvordan de der rundetidene baller på seg når det butter i mot!»…. Ladstein var neppe den eneste som følte det slik!
SAMSUNG CSC
Wenche Dørum gjør seg klar. Veteranen løp på sterke 4.49.18, ble nummer 18 totalt og vant klasse 60-54 år. Til høyre for henne skimtes en av Norges mestløpende ultraløpere, Ragnar Nygård i gult. Og om det var varmt i hallen, så var det i hvert fall nok mat til deltakerne.
SAMSUNG CSC
Starten går for pulje 2, med Kjersti Lerkerød, Even Nedberg og Gisle Johnsen (i gult inne ved listen) i fremste rekke. Johnsen kom inn på 4.06.01. Nedberg gikk det ikke like bra med… (se lenger nede)
SAMSUNG CSC
Følg grønn pil: Feltet forsvinner inn i den første av 183 venstresvinger. På plass, som alltid med fotoapparatet, er også Kondis’ Kjell Vigestad. Hans bilder – og reportasjen på Kondis – kan sees her. 
SAMSUNG CSC
Løperne – og publikum – kan følge utviklngen for hver runde på skjermen her.
SAMSUNG CSC
Uten mat og drikke, duger helten ikke: Selv om det er et rikholdig bord med både fast og flytende føde, er det mange som sverger til medbragt…
SAMSUNG CSC
Langs hele den ene langsiden er det stilt opp bord til mat og støtteapparat.
SAMSUNG CSC
Titina Bakken (t.h.), kvinnen som løp utrolige 50 maratonløp i 2015, sammen med Marit Elisabeth Imset, som klarte målet sitt om under 5 timer og skrev bl.a. dette på sin Facebookside etterpå:. «Hvite vegger i en eneste stor venstresving… Km og runder går av seg selv, funnet en fin marsjfart og er endelig inne i den berømte løpebobla – ja jeg er lykkelig, ja kroppen funker, dette er faktisk ganske fint, spiser, drikker, fjaser litt her og der, ler, High five, løper forbi en rygg, blir tatt igjen av en annen, rundt og rundt, får fantastisk support, motivasjon, heia-rop og guts fra fantastiske mennesker som har satt av tida til å støtte oss andre som skal svette og lide noen timer en lørdagskveld – høyst frivillig!!»
SAMSUNG CSC
En av de frivillige støttespillerne var Stig Andy Kvalheim Rambø – fjorårets særdeles entusiastiske speaker som nå var support for Oddgeir Lium (66) og Hilde Johansen (bak).
Støttespillere er også gode å ha. Ultraløper Thomas Stordalen var denne gangen medhjelper, coach og sekundant for mange.
En annen ivrig støttespiller var ultraløper Thomas Stordalen, som denne gangen var medhjelper, coach og sekundant for flere. Her får en av dem litt hjelp med kneet underveis.
Even-Nedberg_Bislett50k
UTSLÅTT: For Even Nedberg, som i fjor løp hele 14 ultraløp, ble det for tøft denne dagen på Bislett. Han drømte om å løpe på under 4 timer, men slik gikk det ikke. Han har selv lagt ut dette bildet tatt etter 34 km på Facebook, der han svarer følgende på spørsmål om han hadde tatt ut alt: «Ja, det holdt i ca 34 kilometer. Da sa kroppen stopp. Hodet lurte kroppen til å fortsette til maraton, men da ble de enige om å gi seg.» Den erfarne ultraløperen reiste seg altså og fortsatte i 8 km til etter at dette bildet ble tatt! Han har heller ikke tatt skrekken i ettertid, og humøret og optimismen er i behold: 

«Det som skjedde var rett og slett at jeg startet for hardt. Jeg hadde satt meg et mål og gikk for det, men det holdt ikke inn til mål. Varmen og lufta har muligens litt med saken å gjøre, men hovedsaken er vel at jeg ikke er så god ennå. Jeg ser ikke på dette som noe nederlag i det hele tatt, dette vokser jeg av og det er god læring i dette også», forteller Nedberg til Sportsmanden. (Foto: Thomas Stordalen)

SAMSUNG CSC
TØFF: Tom-Rune Bertelsen har hatt en tøff tid, men kick-bokseren og arrangøren av Påskemaraton i Drammen er en harding. Selv la han ut denne meldingen på løpets Facebookgruppe før start: «Tror jeg vil løpe ett av mine tøffeste løp noen sinne. 7 måneder og 1 uke etter hjernesvulst operasjonen. Men glad jeg har mange løp i kroppen fra før av. Grugleder meg.» Hardhausen fullførte som nummer 142 av 145 på 6.27.02. Respekt.
Janicke Ekelberg ser ut til å storkose seg på Bislett! Hun kunne juble etter målgang også, etter et sterkt løp på 4.21.40 og 9.plass.
JUBEL 1: Janicke Ekelberg ser ut til å storkose seg underveis på Bislett! Hun kunne juble etter målgang også, etter et sterkt løp på 4.21.40 og 9.plass.
SAMSUNG CSC
JUBEL 2: Vi avslutter med et gladbilde av Øystein Ackenhausen, som løp sitt 247. maraton på Bislett! Den blide Langhuskaren som nylig fylte 70 år er ikke den som løper raskest, men han fullfører alltid, nå på 6.58.55.

Foto der ikke annet er spesifisert: Frode Monsen /  Sportsmanden 

Les også tidligere reportasjer fra Bislett 50 km: 

Rekordmange og god stemning i Bislett 50km (2015)

Norsk rekord i Bislett Indoor 50km (2013)

Resultater

Menn

1 142 John Henry Strupstad (NOR) M 35-39 FIK REN-ENG 03:01:33 +00:00 [+]
2 204 Inge Hasund (NOR) M 35-39 BØLER IF FRIIDRETT 03:14:40 +13:07 [+]
3 207 Paul Raistrick (GBR) M 40-44 STATOIL BIL / SKOTLAND 03:19:21 +17:48 [+]
4 168 Torstein Bjerland (NOR) M 35-39 TORSTEIN 03:20:57 +19:24 [+]
5 220 Odd Ivar Solvold (NOR) M 45-49 RUNAR TRIATHLON 03:22:28 +20:55 [+]
6 202 Erik Sagvolden (NOR) M 23-34 VIDAR 03:24:22 +22:49 [+]
7 196 Eirik Gundersen (NOR) M 35-39 PROA EIENDOMSMEGLING 03:29:41 +28:08 [+]
8 176 Dag Bern (NOR) M 45-49 SK KRAFT 03:31:17 +29:44 [+]
9 181 Henning Olsrud (NOR) M 23-34 SK RYE / SKJETTEN SVØMMING TRI 03:36:58 +35:25 [+]
10 144 Nils Hjelle (NOR) M 45-49 TOLLERNES IL / TEAM SPORTSMAND 03:37:43 +36:10 [+]
11 169 Ole M Kulbraaten (NOR) M 50-54 TØNSBERG FRIIDRETTSKLUBB 03:40:03 +38:30 [+]
12 172 Morten D. Karlsen (NOR) M 40-44 SK KRAFT 03:41:03 +39:30 [+]
13 197 Morten Auset (NOR) M 35-39 BYÅSEN IL/TEAM RONHILL 03:41:26 +39:53 [+]
14 199 Ole Erik Flatin (NOR) M 40-44 SPIRIDON LLL 03:44:15 +42:42 [+]
15 212 Lasse Sørlund (NOR) M 50-54 SKILØPERNE 03:45:09 +43:36 [+]
16 180 Andreas Berg Storsve (NOR) M 35-39 LCBC UIO 03:45:43 +44:10 [+]
17 173 Lars Sverdrup-Thygeson (NOR) M 55-59 HØVIK IF/HØVIK JOGG 03:46:01 +44:28 [+]
18 149 Lars Dørum (NOR) M 60-64 SPIRIDON LLL 03:46:02 +44:29 [+]
19 177 Bjørn-Harald Garfjell (NOR) M 40-44 SK KRAFT 03:51:11 +49:38 [+]
20 192 Thomas Øderud (NOR) M 35-39 KRISTIANSAND LØPEKLUBB 03:51:57 +50:24 [+]
21 215 Rainer Leyendecker (GER) M 60-64 SV SCHWINDEGG 03:52:45 +51:12 [+]
22 160 Rune Tallaksen (NOR) M 40-44 DDR 03:53:58 +52:25 [+]
23 208 Lars Bjørbæk (NOR) M 23-34 FLORØ TURN OG IDRETTSFORENING 03:54:41 +53:08 [+]
24 182 Erik Fossen Nilsen (NOR) M 23-34 TEAM MERIDA TRI 03:54:51 +53:18 [+]
25 175 Thomas Bruusgaard (NOR) M 40-44 03:55:11 +53:38 [+]
26 162 Thomas Seljordslia (NOR) M 40-44 NORCONSULT BIL 03:55:34 +54:01 [+]
27 187 Simen Eckhardt (NOR) M 23-34 03:56:18 +54:45 [+]
28 183 Per Audun Heskestad (NOR) M 60-64 FIL AKS 03:57:18 +55:45 [+]
29 213 Kai Eirik Espedal (NOR) M 23-34 ØL OG KONDIS 03:57:21 +55:48 [+]
30 14 Espen Bago (DEN) M 40-44 BLODSMAK SPORTSKLUBB 03:57:42 +56:09 [+]
31 165 Harald Sverdrup-Thygeson (NOR) M 60-64 ROMERIKE ULTRALØPERKLUBB / CSC 03:58:01 +56:28 [+]
32 194 Magnus Bø Thorud (NOR) M 23-34 TEAM STALSBERG 03:59:10 +57:37 [+]
33 210 Tom Andre Henriksen (NOR) M 23-34 03:59:54 +58:21 [+]
34 170 Kai Lekman (NOR) M 45-49 LANGESUND STK. 04:00:33 +59:00 [+]
35 214 Arne Berg (NOR) M 23-34 MELDAL IL 04:01:43 +01:00:10 [+]
36 46 Stian Hordvik (NOR) M 35-39 GRINDE-VETEN/HORDVIK 04:01:51 +01:00:18 [+]
37 217 Stian Solbakken Gjesdahl (NOR) M 23-34 PRIVAT 04:02:44 +01:01:11 [+]
38 101 Anders Skånlund (NOR) M 50-54 STATNETT 04:05:04 +01:03:31 [+]
39 151 Gisle Johnsen (NOR) M 45-49 EIDANGER I.L 04:06:01 +01:04:28 [+]
40 218 Lars-Erik Andersen (NOR) M 40-44 PRIVAT 04:06:31 +01:04:58 [+]
41 222 Per Gunnar Alfheim (NOR) M 55-59 VAREGG PGS TRENINGSLAB 04:07:58 +01:06:25 [+]
42 206 Frode Monsen (NOR) M 55-59 TEAM SPORTSMANDEN 04:08:54 +01:07:21 [+]
43 100 Øistein Schmidt Galaaen (NOR) M 40-44 ROMERIKE ULTRALØPERKLUBB 04:10:02 +01:08:29 [+]
44 167 Torgeir Hopen (NOR) M 45-49 STRINDHEIM IL 04:10:02 +01:08:29 [+]
45 156 John Lund (NOR) M 50-54 ROMERIKE ULTRALØPERKLUBB 04:10:55 +01:09:22 [+]
46 155 Ole Peter Bergaust (NOR) M 70-74 VELDRE FRIIDRETT 04:12:20 +01:10:47 [+]
47 191 Einar Hagemann (NOR) M 40-44 ROMERIKE ULTRALØPEKLUBB 04:14:06 +01:12:33 [+]
48 123 Otto Gullesen (NOR) M 55-59 GJERPEN IF 04:19:36 +01:18:03 [+]
49 24 Svein Stranddal (NOR) M 60-64 GJERPEN I F 04:20:20 +01:18:47 [+]
50 99 Esben Rohit Hellebø (NOR) M 35-39 KYRKJEBØ I.L 04:20:25 +01:18:52 [+]
51 190 Kai Rune Karlsen (NOR) M 40-44 KRISTIANSAND LØPEKLUBB 04:22:05 +01:20:32 [+]
52 129 Christoffer Ladstein (NOR) M 45-49 SKILØPERNE 04:28:53 +01:27:20 [+]
53 65 Morten Waage Omholt (NOR) M 50-54 BUB BERGEN 04:28:56 +01:27:23 [+]
54 84 Svein-Rune Johannessen (NOR) M 55-59 KONDIS 04:29:29 +01:27:56 [+]
55 159 Andreas Gossner (NOR) M 40-44 ROMERIKE ULTRALØPERKLUBB 04:30:47 +01:29:14 [+]
56 104 Tore Isaksen (NOR) M 40-44 ALTA IF FRIIDRETT 04:33:16 +01:31:43 [+]
57 124 Torkel Engeness (NOR) M 40-44 KOLL 04:35:55 +01:34:22 [+]
58 107 Kristoffer Bugge (NOR) M 35-39 04:36:28 +01:34:55 [+]
59 76 Raik Manz (GER) M 35-39 04:40:21 +01:38:48 [+]
60 78 Vegar Lie (NOR) M 35-39 TEAM LIE 04:43:55 +01:42:22 [+]
61 15 Eirik Totland Pettersen (NOR) M 23-34 04:44:49 +01:43:16 [+]
62 53 Bjarte Boye (NOR) M 50-54 BUB-BERGEN 04:45:03 +01:43:30 [+]
63 127 Kim Berg-Olsen (NOR) M 40-44 04:45:03 +01:43:30 [+]
64 166 Peter Modd (NOR) M 23-34 UPPSALA LÔPARKLUBB 04:45:46 +01:44:13 [+]
65 11 Thomas Willy Lindgren (NOR) M 23-34 04:47:59 +01:46:26 [+]
66 74 Samuel Fredriksson (SWE) M 35-39 OUS BIL 04:48:17 +01:46:44 [+]
67 105 Halvor Ronneng (NOR) M 50-54 HOLMESTRAND ULTRALØPERKLUBB 04:49:10 +01:47:37 [+]
68 120 Espen Knudsen Wennerberg (NOR) M 23-34 ROMERIKE ULTRALØPERKLUBB 04:49:58 +01:48:25 [+]
69 140 Pål Skyrud (NOR) M 45-49 04:51:19 +01:49:46 [+]
70 135 Marius Nakkeid (NOR) M 40-44 BINGSFOSSSK 04:52:39 +01:51:06 [+]
71 117 Øyvind Pettersen (NOR) M 35-39 GRINDE-VETEN/HORDVIK 04:53:03 +01:51:30 [+]
72 7 Runar Thorstensen (NOR) M 40-44 ROMERIKE ULTRALØPERKLUBB 04:53:52 +01:52:19 [+]
73 113 Frank Hermann Hernes (NOR) M 40-44 KREFTFORENINGEN BIL 04:54:50 +01:53:17 [+]
74 111 Lars Kleven (NOR) M 20-22 04:55:18 +01:53:45 [+]
75 110 Øystein Jack Næss (NOR) M 45-49 04:56:17 +01:54:44 [+]
76 35 Espen Ringdahl (NOR) M 23-34 SKILØPERNE 04:58:07 +01:56:34 [+]
77 33 Jostein Lundgaard (NOR) M 50-54 NAMMO RAUFOSS BIL 04:58:10 +01:56:37 [+]
78 1 André Strandberg (NOR) M 35-39 05:00:53 +01:59:20 [+]
79 41 Anders Aaberg (NOR) M 35-39 05:03:43 +02:02:10 [+]
80 131 Stian Frislie (NOR) M 23-34 SKAGERRAK SPORTSKLUBB 05:03:45 +02:02:12 [+]
81 79 Kenneth Dæhlen (NOR) M 35-39 RENA IL 05:03:58 +02:02:25 [+]
82 89 Kjell Tidemann (NOR) M 60-64 SKILØPERNE 05:04:03 +02:02:30 [+]
83 52 Stig Harald Thunheim (NOR) M 23-34 UNDHEIM IL 05:05:39 +02:04:06 [+]
84 85 Trond Arne Liavik (NOR) M 45-49 NORTHERN RUNNERS 05:10:28 +02:08:55 [+]
85 39 Thomas Martinsen (NOR) M 40-44 GRINDE-VETEN/HORDVIK 05:10:58 +02:09:25 [+]
86 21 Gudmund Øfsthus (NOR) M 23-34 BEINET / BTC 05:11:16 +02:09:43 [+]
87 51 Stian Øidvin (NOR) M 23-34 05:11:36 +02:10:03 [+]
88 136 Kjell Åby (NOR) M 50-54 NEDRE EIKER SVØMMEKLUB 05:11:39 +02:10:06 [+]
89 138 Stefan Engstrøm (NOR) M 23-34 TRI-SPORT.NO / SPORT1 TRISPOR 05:14:06 +02:12:33 [+]
90 94 Kenneth Antonsen (NOR) M 40-44 SPK.RYE – MONDELEZ INTERNATION 05:14:38 +02:13:05 [+]
91 87 Tormod Freidher (NOR) M 40-44 PRIVAT 05:14:55 +02:13:22 [+]
92 19 Bjørn Einar Larsen (NOR) M 50-54 SKILØPERNE 05:16:17 +02:14:44 [+]
93 71 Hans Ole Hansen (NOR) M 45-49 SEIGE MENN 05:16:36 +02:15:03 [+]
94 134 Terje Kristiansen (NOR) M 35-39 NTNUI 05:17:23 +02:15:50 [+]
95 88 Ragnar Lorentsen (NOR) M 65-69 KONDIS TRONDHEIM 05:24:05 +02:22:32 [+]
96 102 Hans Langan (NOR) M 55-59 ASKER SK 05:24:25 +02:22:52 [+]
97 3 Aleksander Dagsvik (NOR) M 18-19 OGNDAL 05:24:29 +02:22:56 [+]
98 56 Frank Robert Hansen (NOR) M 35-39 NO TEAM 05:30:02 +02:28:29 [+]
99 67 Joakim Tveitan (NOR) M 23-34 SILJAN I.L. 05:34:23 +02:32:50 [+]
100 22 Gregor Gucwa (POL) M 40-44 ROMERIKE ULTRALØPERKLUBB 05:35:57 +02:34:24 [+]
101 115 Dag-Olav Røed Johnsen (NOR) M 23-34 HOLMESTRAND ULTRALØPERKLUBB 05:40:45 [+]
102 25 Neil Dryland (GBR) M 45-49 SPIRIDON LLL 05:43:54 [+]
103 23 Vile Horg (NOR) M 45-49 05:54:36 [+]
104 58 Gunnar Fæhn (NOR) M 65-69 ROMERIKE ULTRALØPERKLUBB 05:57:32 [+]
105 132 Nils Arve Frøisland (NOR) M 55-59 06:04:34 [+]
106 44 Alex Hansen (NOR) M 40-44 ROMERIKE ULTRALØPER KLUBB 06:08:08 [+]
107 2 Lars Stian Thyholdt (NOR) M 35-39 06:21:38 [+]
108 114 Per-Ola Saugnes (NOR) M 55-59 NORDRE EIDSVOLL I.L. 06:22:18 [+]
109 34 Tom-Rune Bertelsen (NOR) M 45-49 DRAMMEN KICKBOXING KLUBB/SK KR 06:27:02 [+]
110 171 Bård Rødde (NOR) M 70-74 LÅNKE IL 06:28:59 [+]
111 70 Anders Levorsen (NOR) M 40-44 TELENOR BIL 06:31:37 [+]

Kvinner

1 178 Kristine Beate Walhovd (NOR) K 40-44 BUL 03:52:06 +00:00 [+]
2 163 Guro Skjeggerud (NOR) K 40-44 ROMERIKE ULTRALØPERKLUBB 03:53:31 +01:25 [+]
3 157 Ninette Banoun (NOR) K 50-54 NORDEA 03:59:36 +07:30 [+]
4 146 Louise Skak (DEN) K 40-44 ROMERIKE ULTRALØPERKLUBB 04:00:27 +08:21 [+]
5 153 Kjersti Lerkerød (NOR) K 23-34 BØLER IF FRIIDRETT 04:03:23 +11:17 [+]
6 148 Rita Steinsvik (NOR) K 40-44 ROMERIKE ULTRALØPERKLUBB 04:07:02 +14:56 [+]
7 130 Kathrine Sømme (NOR) K 45-49 GTI 04:08:25 +16:19 [+]
8 98 Liss Vallestrand (NOR) K 40-44 ROMERIKE ULTRALØPERKLUBB 04:19:42 +27:36 [+]
9 4 Janicke Ekelberg (NOR) K 40-44 SKILØPERNE 04:21:40 +29:34 [+]
10 26 Hilde Johansen (NOR) K 40-44 ROMERIKE ULTRALØPERKLUBB 04:25:18 +33:12 [+]
11 69 Heidi Grønvoll (NOR) K 23-34 04:33:42 +41:36 [+]
12 90 Kristine Lier (NOR) K 40-44 04:35:39 +43:33 [+]
13 96 Beathe Bakken (NOR) K 23-34 04:35:55 +43:49 [+]
14 47 Yvonne Olstad (NOR) K 35-39 YVONNE OLSTAD 04:36:07 +44:01 [+]
15 6 Ragnar Nygård (NOR) K 45-49 ROMERIKE ULTRALØPERKLUBB 04:37:33 +45:27 [+]
16 116 Jorunn Hagesæther (NOR) K 45-49 04:42:37 +50:31 [+]
17 92 Karina Lie (NOR) K 23-34 04:43:55 +51:49 [+]
18 12 Wenche Dørum (NOR) K 60-64 ROYAL SPORT 04:49:18 +57:12 [+]
19 42 Synne Vesterhus (NOR) K 40-44 TEAM SKIGO 04:53:56 +01:01:50 [+]
20 83 Marit Elisabeth Imset Væring (NOR) K 35-39 ROMERIKE ULTRALØPERKLUBB 04:54:37 +01:02:31 [+]
21 68 Mari Kråkemo Finnerud (NOR) K 23-34 TEAM LIE 04:55:01 +01:02:55 [+]
22 103 Øyunn Bygstad (NOR) K 23-34 GULAR 05:01:00 +01:08:54 [+]
23 57 Liv B. Jegteberg Lystad (NOR) K 55-59 05:02:56 +01:10:50 [+]
24 20 Cecilie Longva Igesund (NOR) K 40-44 05:06:50 +01:14:44 [+]
25 16 Titina Bakken (NOR) K 45-49 ROMERIKE ULTRALØPERKLUBB 05:10:39 +01:18:33 [+]
26 72 Maj Wennberg (NOR) K 45-49 05:12:05 +01:19:59 [+]
27 50 Helga Kringen (NOR) K 45-49 SKILØPERNE 05:20:43 +01:28:37 [+]
28 126 Jane Nilsen (NOR) K 45-49 ROMERIKE ULTRALØPERKLUBB 05:22:43 +01:30:37 [+]
29 13 Lise Grønskar (NOR) K 23-34 OSI FRIIDRETT 05:25:30 +01:33:24 [+]
30 49 Tone Øksenvåg (NOR) K 40-44 ROMERIKE ULTRALØPERKLUBB 05:34:25 +01:42:19 [+]
31 81 Mariann Langås (NOR) K 40-44 ROMERIKE ULTRALØPERKLUBB 05:43:55 +01:51:49 [+]
32 27 Isabel Aarnes (NOR) K 23-34 05:48:45 +01:56:39 [+]
33 55 Marianne Følling (NOR) K 50-54 ROMERIKE ULTRALØPERKLUBB 05:50:40 +01:58:34 [+]
34 62 Oline Lovise Yksnøy (NOR) K 70-74 SPIRIDON LLL 06:44:17 +02:52:11 [+]

 

Sportsmanden.no 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -