Rekordmange og god stemning i Bislett 50km

Brødrene Risa dominerer innendørs på Bislett

Det var kjempestemning og mange gode prestasjoner da Bislett 50 km Indoor Challenge gikk av stabelen lørdag. Med Bislett Alliansen som ny arrangør ble det sogar sendt avgårde to startpuljer. De antatt 60 beste, som alle skulle løpe på under 4 timer, stakk av gårde kl 10.00, mens en større pulje med løpere måtte vente til kl 14.30 før det var deres tur. For alle ble det en fin, men strevsom ferd rundt og rundt på den 545 meter lange banen under tribuneanlegget på Bislett stadion.

FU4A0512
Etter at Jarle Risa har vunnet de to siste årene, var det i år storebror Svein Ove Risa sin tur til å vinne Bislett 50 km Indoor Challenge. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)

Mens Jarle Risa har vunnet Bislett 50 km de siste to årene, var det denne gangen storebroren Svein Ove som var best av de to. Vinnertiden på 3.03.47 er for øvrig bare 7 sekunder bak brorens vinnertid fra fjorårets løp! Og da den hardeste konkurrenten, fjorårets beste ultraløper i Norge John Henry Strupstad måtte gi seg etter en snau time, var det duket for dobbeltseier til de to brødrene fra Undheim IL. Strupstad, som sammen med yngstebror Risa er de to eneste som har løpt distansen på under tre timer, hadde håpet å sette norsk rekord, men en lei forkjølelse hadde satt han for mye tilbake. Så selv om han var den eneste som fulgte tempoet til Svein Ove Risa på den første timen, valgte Strupstad deretter å stå av.

FU4A0292
John Henry Strupstad (t.v.) var den eneste som fulgte tempoet til Svein Ove Risa, men FIK Ren-Eng løperen måtte bryte etter en snau time. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)

Tredjeplassen gikk til rutinerte Gjermund Sørstad, som er tilbake for fullt etter et trøblete fjorår med mye skadeplager. Sterkt av Sørstad bare 14 dager etter han han vant et innendørs 6-timersløp i Karlstad i ren utklassingsstil.

– Det var en fin gjennomkjøring mot VM i 24-timers løp, men jeg slet med kramper på den siste milen, så det gikk ikke akkurat så fort da, sa Sørstad etterpå. En sannhet med visse modifikasjoner, for det gikk bra unna både med Sørstad og de andre i teten.

Annonse (Klikk på bildet for info/påmelding)

På fjerdeplass kom Inge Hasund fra Bøler IF som imponerte stort i sin debut som ultraløper, foran Knut Eraker Hole og Bjørn Tore Taranger. For sistnevnte er 50 km i korteste laget, og en vond tå bremset også litt på farten for landslagsløperen, som med 3.25.31 kom i mål ti minutter bak skjema til 3.15.

FU4A0455
Jarle Risa har Norgesrekorden på 50 km på 2.58.43 etter sin seier her for to år siden og han vant også i fjor. Denne gangen måtte han nøye seg med 3.13.15 og 2.plass. Her passerer han Andreas Gossner fra Romerike Ultraløperklubb, som blir nummer 42 med tiden 4.11.07. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)
FU4A0541
Store og sterke Gjermund Sørstad suser ned den lille “bakken” på vei til tredjeplass på gode 3.15.55, bare 14 dager etter at han vant et 6-timers løp i Karlstad. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)
FU4A0432
Nummer fire, fem og seks på Bislett: Sterk debut av Bølers Inge Hasund (i midten), som tar fjerdeplassen på 3.18.54, mens også Knut Eraker Hole (startnummer 40) imponerer med 3.20.45 og slår landslagsløper Bjørn Tore Kronen Taranger, som her leder an. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)

Skadedramatikk i damenes tetkamp

I damenes konkurranse ble det en smule dramatikk underveis. Margrethe Løgavlen ledet hele veien og løp klokkejevnt og stødig mot noe som så ut til å bli ny norsk rekord. Men med bare fem kilometer igjen, måtte hun kaste inn håndkleet med isijasproblemer. Veldig synd for Løgavlen, som imidlertid tok seieren på den innlagte maratondistansen med seg hjem, som eneste dame under 3 timer.

Den andre forhåndsfavoritten, Norgesrekordholder Rita Nordsveen, fikk store mageproblemer underveis og måtte også bryte. Dermed var det duket for en noe overraskende seier til den unge svensken Malin Klintefjord, som løp sitt andre ultraløp og vant på 3.37.34, en meget sterk tid som bare er et par minutter bak den norske rekorden. Debutanten Tonje Brande fra Ålesund tok andreplassen, mens Cecilie Klungtveit fra Sandnes IL ble nummer tre. Begge de to norske er for øvrig sterke maratonløpere.

FU4A0429
Da de to beste norske kortene måtte kaste inn håndkleet, ble det svensk seier ved Malin Klintefjord. Her passerer hun på utsiden av den rutinerte veteranen Per Gunnar Alfheim, som for øvrig tok løpet som oppkjøring mot Norges første 6-dagers løp i sommer og som avsluttet meget sterkt til 3.57.09 og 30.plass av mennene. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)

Tonje Brande vant både Fjellmaraton og Unionsmaraton i fjor, men debuterte på 50 km.

– Jeg har ikke vært med her før og målet var bare å ha en god følelse og å komme under 4 timer, fortalte hun etterpå. Andreplassen var derfor en overraskende bonus.

Også Cecilie Klungtveit har utmerket seg på maratondistansen, blant annet med seier i Karmøy Maraton begge årene det løpet har vært arrangert.

Bislett Alliansen hadde overtatt ansvaret for Bislett 50 km i år, og de gjennomførte arrangementet med bravur. Med speakertjeneste, musikk, storskjerm med rundetider for løperne og diverse drikke underveis, som sammen med bananer, kjeks og sjokolade sørget for påfyll av energi til løperne, så ble alle godt ivaretatt. Nytt av året var også kafeen som var åpen for løpere og publikum, og som bidro til en koselig atmosfære og muligheter til å slappe av etter løpet. At man arrangerte to starter, bidro nok også til at det var ekstra mange tilskuere og svært god stemning, som det for øvrig oftest er i ultraløp. Og med en såpass kort rundløype, vil også de beste og de som ikke løper like fort stadig ha kontakt med hverandre underveis, og løperne “blandes” også hele tiden for publikum, noe som gir en egen og intim atmosfære.

Ny deltakerrekord

Løpet har lenge vært fulltegnet med 180 deltakere, hvorav 60 stilte til start i den første puljen med antatt sluttid under 4 timer, mens det var åpnet for dobbelt så mange i den påfølgende gruppen med stipulert sluttid inntil 7 1/2 time. Totalt 154 løpere stilte til start og 128 fullførte, hvorav 102 menn og 26 kvinner. Den eldstre var Oline Yksnøy fra Rustad IL. Hun løper i klasse 70-74 år og fullførte på den imponerende tiden 6 timer og 24 minutter. (Se alle resultatene nedenfor)

Foruten at noen måtte bryte ufrivillig, var det også enkelte som valgte å stå av etter fullført maratondistanse og registrert maratontid.  Raskest på maraton var Svein Ove Risa (2.34.27) og Margrethe Løgavlen (2.58.57).

FU4A0225
STERK AVSLUTNING: Kim Johannessen fra Romerike Ultraløperklubb stod distansen meget godt og endte som nummer 8 på tiden 3.28.55. Rune Solheim (bak) nøyde seg med maraton på like under 3 timer. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)
FU4A0244
Meget sterk innsats også av Nils Hjelle som løp jevnt som en klokke og ble nummer 13 på 3.41.36. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)
20150214_143658
DUELLEN: To tøffe og muntre ultraløpere som utkjempet en knallhard innbyrdes fight. Frants Mohr (t.v.) tok spurttapet mot Nils Hjelle med fatning og godt humør, men det var liten tvil om hvem av de to som var mest fornøyd med avslutningen! (Foto: Frode Monsen)
FU4A0263
EVIGHETSMASKINEN: Lars Dørum, 61 år gammel og tatt ut på landslaget for seniorer som skal løpe VM i 24-timers løp i Torino i slutten av april, viste solid form med 15.plass totalt på 3.43.55. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)
FU4A0304
DET UMULIGE SOM BLE MULIG: Thomas Stordalen viser enorm fremgang på løpebanen. Han har etter eget utsagn gått “fra å være tjukkas til smukkas” på vel ett år. I fjor debuterte han i ultraløp på Bislett med å løpe på 5.15. I år var det ambisiøse målet under 4 timer, noe han klarte med glans. Med tiden 3.53.32 tok Stordalen en imponerende 24.plass av 102 menn i det sterke selskapet. “Bislett 50 km blir historien om det umulige som ble mulig,” skrev han selv på Facebook etter løpet. Du kan lese Stordalens egen beskrivelse av løpet på bloggen her. Geir Andersen (t.v.) ble nummer 36 på såvidt over 4 timer. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)


Topp 3 menn:  (Alle resultater nedenfor)

1  Svein Ove Risa (NOR) M 40-44 UNDHEIM IL 03:03:47
2  Jarle Risa (NOR) M 35-39 UNDHEIM IL 03:13:15
3  Gjermund Sørstad (NOR) M 35-39 03:15:55

PALLEN MENN: Vant gjorde Svein Ove Risa (midten), med Jarle Risa og Gjermund Sørstad på andre- og tredjeplass. (Foto: Frode Monsen)
PALLEN MENN: Vant gjorde Svein Ove Risa (midten), med Jarle Risa og Gjermund Sørstad (t.v.) på andre- og tredjeplass. (Foto: Frode Monsen)

Topp 3 kvinner:

1  Malin Klintefjord (NOR) K 23-34 ENHÖRNA IF 03:37:24
2  Tonje Brande (NOR) K 40-44 ÅLESUND FRIIDRETTSKLUBB 03:58:36
3  Cecilie Klungtveit (NOR) K 23-34 SANDNES IL 04:01:17

PALLEN KVINNER: Malin Klintefjord flankert av Tonje Brande, (nr 2, til høyre) og Cecilie Klungtveit. (Foto: Frode Monsen)
PALLEN KVINNER: Malin Klintefjord flankert av Tonje Brande, (nr 2, til høyre) og Cecilie Klungtveit. (Foto: Frode Monsen)
20150214_141802
SMIL! Tidligere “Kondis-høvding” Kjell Vigestad har for lengst gått av med pensjon, men er likevel fortsatt til stadighet på plass med kameraet der hvor det løpes. Så også på Bislett, for øvrig sammen med et kobbel av fotografer og journalister fra vår hyggelige “storebror”. (Foto: Frode Monsen)
Bislett-50km-14Februar2015_Hvem-er-denne-karen
HVEM DER? Dag Spilde (nr 151) er tydelig begynt å slite og måtte dessverre stå av med et kranglete kne etter 70 runder, mens Håvard Ellefsen i orange visst lurer på hvem som kommer opp på siden. Ellefsen løp på 3.53.19 til 22.plass, Frode Monsen (nr 56) fikk 3.56.34 og 29.plass etter et jevnt løp, mens Jan Tore Nygård (ytterst i Undheim IL sin gule drakt) fikk det litt tungt etter hvert etter en sterk åpning, men snek seg også akkurat under 4 timer på 35.plass av gutta med 3.59.47. Bak i hvit trøye kommer lærdølen Rune Solheim, som var tilbake etter en litt trøblete periode og derfor nøyde seg med maraton, som ble løpt på 11.beste tid på 2.59.27. Sportsmandens redaktør stilte for øvrig i ny trøye med Sportsmanden-logo. Takk til Follo Sport for trøyen!
1796727_10153106834777139_5829339905845719340_o
LATTER! Tusen takk også til Bjørn Hytjanstorp for brorparten av bildene! Avslutningsvis tar vi også med dette bildet som Bjørn selv la ut på Facebook med følgende tekst: “Å fullføre et ultraløp kan være svært tøft, og underveis opplever man mange opp- og nedturer. I oppturene kan man dele det man har på hjertet med de man løper sammen med, og dette kan føre til både smil og latter. Som her; etter nesten tre timers løping under Bislett 50 km 2015. Hvem sa at ultraløpere er noen grinebitere 😉 – med Frode Monsen, Per Gunnar Alfheim og Cecilie Holmgren. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)


Resultater menn:

Pls

Stnr

NavnKlasseKlubb

 Tid

133Svein Ove Risa (NOR)M 40-44UNDHEIM IL03:03:47
213Jarle Risa (NOR)M 35-39UNDHEIM IL03:13:15
323Gjermund Sørstad (NOR)M 35-3903:15:55
421Inge Hasund (NOR)M 35-39BØLER IF FRIIDRETT03:18:54
540Knut Eraker Hole (NOR)M 40-44ROMERIKE ULTRALØPERKLUB03:20:45
624Bjørn Tore Kronen Taranger (NOR)M 35-39GULAR03:25:31
711Torstein Bjerland (NOR)M 35-3903:28:54
87Kim Johannesen (NOR)M 23-34ROMERIKE ULTRALØPERKLUB03:28:55
9122Morten D. Karlsen (NOR)M 40-44SK KRAFT03:30:22
1044Gisle Johnsen (NOR)M 45-49PT-GISLE03:36:43
1157John Lund (NOR)M 50-54ROMERIKE ULTRALØPERKLUB03:40:50
1235Ole Erik Flatin (NOR)M 40-44KONGSBERG03:41:53
1354Nils Hjelle (NOR)M 45-49SPIRIDON LLL03:41:56
1461Frants Mohr (NOR)M 50-54ROMERIKE ULTRALØPERKLUB03:42:07
1568Lars Dørum (NOR)M 60-64SPIRIDON LLL03:43:55
1650Ove Wolff (NOR)M 45-49HYLLESTAD IL03:44:39
1763Lars Sverdrup-Thygeson (NOR)M 55-59HØVIK IF/HØVIK JOGG03:46:03
1862Pål Simonsen (NOR)M 55-59ROMERIKE ULTRALØPERKLUB03:48:14
1991Henning Olsrud (NOR)M 23-34SK RYE03:48:16
205Tommy Borgen (NOR)M 23-34SVELVIK SYKLEKLUBB03:48:20
21130Espen Gundersen (NOR)M 40-44INGEN03:52:13
2216Håvard Ellefsen (NOR)M 35-39SA-KAMERATENE03:53:19
23100Stian Tveten (NOR)M 35-39SKAGERRAK SPORTSKLUBB03:53:21
2418Thomas Stordalen (NOR)M 35-39ROMERIKE ULTRALØPERKLUB03:53:32
2528Bjørn-Haralg Garfjell (NOR)M 40-44SK KRAFT03:54:05
2695Tom Andre Henriksen (NOR)M 23-34ROS IL03:55:10
273Raymond Pedersen (NOR)M 23-3403:55:24
2867Harald Sverdrup-Thygeson (NOR)M 60-64ROMERIKE ULTRALØPERKLUB03:55:41
2956Frode Monsen (NOR)M 50-54SPORTSMANDEN03:56:34
3065Per Gunnar Alfheim (NOR)M 55-59BFG FANA03:57:09
3117Eivind Gjøystdal (NOR)M 35-39NORCONSULT BIL03:57:37
3251Arne Chr Folmer (NOR)M 45-49IDD SK03:57:45
33132Kristian Hoel (NOR)M 40-4403:57:57
3453Alexander Miller (NOR)M 45-49HEMING03:58:02
3532Jan Tore Nygård (NOR)M 40-44UNDHEIM IL03:58:47
3645Geir Andersen (NOR)M 45-49ROMERIKE ULTRALØPERKLUB04:01:36
3736Tore Mortensen (NOR)M 40-44JUSTERVESENET BIL04:03:04
3859Gustav Gudmestad (NOR)M 50-54UNDHEIM IL04:03:24
3988Robert Bue (NOR)M 23-34MARNARDAL IL04:03:57
4022Thomas Øderud (NOR)M 35-39KRISTIANSAND LØPEKLUBB04:04:51
4139Thomas Seljordslia (NOR)M 40-44NORCONSULT BIL04:05:59
4231Andreas Gossner (NOR)M 40-44ROMERIKE ULTRALØPERKLUB04:11:07
43110Anders Løitegård (NOR)M 35-39SK RYE04:11:16
4427Ivar Akerlie (NOR)M 40-44COCA-COLA04:11:40
45164Svein-Rune Johannessen (NOR)M 55-59KONDIS04:12:00
4676Christian Møller-Skau (NOR)M 23-34SKAGERRAK SPORTSKLUBB04:12:25
4743Tore Granli (NOR)M 45-49STATNETT BIL04:13:17
48138Jan Olav Dagsvik (NOR)M 45-49OGNDAL04:15:37
4948Ingolf Gillesdal (NOR)M 45-49NORDEA04:15:50
50169Svein Stranddal (NOR)M 60-64GJERPEN04:17:58
51121Espen Barroso-Gomez (NOR)M 40-44BLODSMAK SPORTSKLUBB04:19:01
52129Knut-Morten Engen (NOR)M 40-44NETROMTUNK04:19:55
53106Esben. Rohit Hellebø (NOR)M 35-3904:20:04
5484Espen Skaufel (NOR)M 23-3404:22:46
55175Erik Nossum (NOR)M 60-64ROMERIKE ULTRALØPERKLUB04:24:56
5620Tor Einar Johansen (NOR)M 35-39ÅSKAMERATENE04:25:52
57102Even Nedberg (NOR)M 35-39ROMERIKE ULTRALØPERKLUB04:27:04
5887Espen Knudsen Wennerberg (NOR)M 23-34ROMERIKE ULTRALØPERKLUB04:31:28
59108Are Hotvedt (NOR)M 35-39TØNSBERG TRIATHLONKLUBB04:32:13
60127Daniel Salvesen (NOR)M 40-44ROMERIKE ULTRA04:35:36
61141Anders Haraldsen (NOR)M 45-49TEAM ISKLAR04:38:57
6269Aleksander Dagsvik (NOR)M 16-17OGNDAL04:41:54
63139Oddgeir Lium (NOR)M 45-49LAND04:48:31
64154Bjarte Boye (NOR)M 50-54BUB-BERGEN04:50:06
6572Jørgen Nordanger (NOR)M 20-22BERGEN LØPEKLUBB04:50:19
66133Ragnar Nygård (NOR)M 45-49ROMERIKE ULTRALØPERKLUB04:52:14
6782Stian Øidvin (NOR)M 23-34TRENINGSCAMP04:53:23
68166Nils Bratberg (NOR)M 55-59OTTESTAD IL04:54:03
69172Inge Asbjørn Haugen (NOR)M 60-64HORNINDAL IL04:54:33
7075Caspar Rieber-Mohn (NOR)M 23-34TJØME LØPEKLUBB04:55:59
71159Kai Glenn Borgersen (NOR)M 50-54TEAM RP/ACHILLES04:56:15
7270Lars Kleven (NOR)M 18-1904:56:16
73144Helge Reinholt (NOR)M 45-49TREUNGEN IL/ ROMERIKE UL04:57:59
74153Jostein Lundgaard (NOR)M 50-54NAMMO RAUFOSS BIL04:59:23
7597Andreas Allebert (SWE)M 35-39GREED IS GOOD05:04:43
76158Erlend Leganger (NOR)M 50-5405:04:52
77123Ronald Røysland (NOR)M 40-4405:08:50
7883Erik Songe-Møller (NOR)M 23-34ARENDAL TRIATHLON05:13:20
7989Martin Treider (NOR)M 23-34OPPEGÅRD IL05:16:42
8078Pål Haugerød (NOR)M 23-34GRENLAND SYKLEKLUBB05:18:51
81149Tom-Rune Bertelsen (DEN)M 45-4905:19:42
82105André Strandberg (NOR)M 35-3905:21:16
83155Stig Wigum (NOR)M 50-54TEAM WIGUM05:21:58
84119Runar Thorstensen (NOR)M 40-44ROMERIKE ULTRALØPERKLUB05:22:07
85117Gregor Gucwa (POL)M 40-4405:24:23
86114Vile Horg (NOR)M 40-4405:24:43
8781Stig Harald Thunheim (NOR)M 23-34UNDHEIM IL05:26:47
88178Ragnar Lorentsen (NOR)M 65-69KONDIS TRONDHEIM05:28:45
89150Frank Thommesen (NOR)M 45-49SK RYE05:28:55
90135Leif Abrahamsen (NOR)M 45-49ROMERIKE ULTRALØP KLUBB05:35:50
91126Tormod Freidher (NOR)M 40-44PRIVAT05:36:10
92124Alex Hansen (NOR)M 40-44ROMERIKE ULTRLØPER KLUB05:38:41
93143Tore Sikveland (NOR)M 45-49ORSTAD IL05:43:02
94184Gunnar Fæhn (NOR)M 65-6905:50:55
95152Kåre Lona (NOR)M 45-49SK RYE05:54:51
96137Christian Stabell (NOR)M 45-4905:54:58
97181Kristian Waalen (NOR)M 65-69SPIRIDONLLL06:06:05
98157Einar Cyvin (NOR)M 50-54IDRETT UTEN ALKOHOL06:12:15
99176Bård Rødde (NOR)M 65-69LÅNKE IL06:25:54
100148Stig Andy Kvalheim Rambø (NOR)M 45-49ROMERIKE ULTRALØPERKLUB06:40:45
101185Lars Stian Thyholdt (NOR)M 35-3906:42:57
102171Gisle Sellevold (NOR)M 60-64IF KLYPETUSSEN06:54:49

Resultater kvinner:

PlsStnrNavnKlasseKlubbTid
16Malin Klintefjord (NOR)K 23-34ENHÖRNA IF03:37:24
238Tonje Brande (NOR)K 40-44ÅLESUND FRIIDRETTSKLUBB03:58:36
38Cecilie Klungtveit (NOR)K 23-34SANDNES IL04:01:17
460Ninette Banoun (NOR)K 50-54SK VIDAR04:06:40
514Johanna Håland (NOR)K 35-39BRYNE TRIATLON04:09:28
6113Therese Falk (NOR)K 40-44ROMERIKE ULTRALØPERKLUB04:13:48
7136Cathrine Holme (NOR)K 45-49ROMERIKE ULTRALØPERKLUB04:14:13
8109Alison Matthews (GBR)K 35-3904:14:21
937Guro Skjeggerud (NOR)K 40-44NORTHERN RUNNERS04:15:59
1090Victoria Engebretsen (NOR)K 23-34RYE SPORTSKLUBB04:20:49
11115Hilde Johansen (NOR)K 40-44ROMERIKE ULTRALØPERKLUB04:23:38
12173Wenche Dørum (NOR)K 60-64ROYAL SPORT04:27:42
13112Eline Øidvin (NOR)K 35-39GTI04:29:03
1419Cecilie Holmgren (NOR)K 35-39ROMERIKET ULTRALØPERKLU04:32:36
15186Yvonne Olstad (NOR)K 35-3904:40:21
16101Synne Vesterhus (NOR)K 40-44TEAM SKIGO04:45:25
17134Marit Tørstad (NOR)K 45-49SK RYE04:47:19
18161Liv B. Jegteberg Lystad (NOR)K 55-59DRØBAK FROGN IL04:50:39
19131Kjersti Moody (NOR)K 40-44INGEN04:57:39
20162Lise Lithun (NOR)K 55-59GJESDAL IL04:58:10
2199Hanne Gro Korsvold (NOR)K 35-39OSLOFJORD TRIATLON05:01:50
22107Jeanett Bjerke (NOR)K 35-3905:12:19
2374Nina Tveten (NOR)K 23-34SKAGERRAK SPORTSKLUBB05:13:09
24125Tone Øksenvåg (NOR)K 40-44TEAM PAY05:50:58
25128Vilde Nicoline Kvam Ustad (NOR)K 40-44HOLMESTRAND ULTRALØPERK06:12:03
26182Oline Lovise Yksnøy (NOR)K 70-74SPIRIDON LLL06:24:10


Detaljer og maratontider

 

sportsmanden.no 

0Shares
Annonse (Klikk på bildet for info/påmelding)

5 thoughts on “Rekordmange og god stemning i Bislett 50km

 • Tilbakeping: Stor bildeserie fra Maratonkarusellens 50.løp - Sportsmanden

 • 16/02/2015 kl 21:35
  Permalink

  🙂 Dere må ikke løpe så fort…. da ser dere godt!

 • 16/02/2015 kl 12:41
  Permalink

  he he, …”så HOPPER din linje raskt nedover”, skal det være.

  • 16/02/2015 kl 14:25
   Permalink

   Hei Helge!
   Ja, jeg er enig i det du påpeker. En enda større skjerm / større tall hadde vært ønskelig. Selv “lappet” jeg rundetidene på egen klokke, sånn at jeg hadde noenlunde kontroll med farten fortløpende. Men jeg visste ikke eksakt snittfart eller helt hvordan jeg lå an i forhold til skjema. Og som deg slet jeg med å snappe opp info fra skjermen i forbifarten. Brukte egentlig kun skjermen til å se hvor mange runder jeg hadde løpt, og ofte misset jeg det også i forbifarten. Dog er slik skjerm et pluss i forhold til alle andre løp. 🙂 Men ja, det ideelle hadde helt klart vært en ENDA større skjerm der snittfart var inkludert.
   Mvh Frode / Sportsmanden

 • 16/02/2015 kl 12:40
  Permalink

  Fin artikkel, Frode. Vil bare kommentere en liten ting. Som kan medføre en ganske stor forbedring. Du skriver at arrangørene gjennomførte med bravur, og det er jeg enig i. Velldig, veldig bra. Men å kalle resultatskjermen for storskjerm er vel å ta i – og der synes jeg vi har et problem. Jeg har lenge etterlyst en mye større skjerm. På Bislett 24 har nok noen tid til å stoppe opp for å se tallene, men ikke på 50 Km. I år hadde de blåst opp størrelsen på teksten litt, så det hjalp litt, men det ble ikke plass til et felt for gjennomsnittlig rundetid – og det er vel strengt tatt det viktigste, sammen med antall runder. Og når løpere passerer like bak deg, så håper din “linje” på skjermen rastk nedover så det er umulig å lese dette mens du passerer. Pga dette hadde jeg aldri god nok kontroll på tida mi. Men andre ord: Denne “storskjermen” som er for liten til å ha nok infofelt som er nyttige, er kun til hjelp hvis du har egne folk til å følge med på den og fortelle det til deg. Det burde være økonomi til to større skjermer. En skjerm nede i sprintsona til støtteapparatet hadde jo vært en enorm forbedring. Altså – et FLOTT arrangement, med en liten og svært irriterende detalj. Som førte til at jeg måtte lappe mine egne runder og mista kontrollen og ble overrasket over at jeg hadde 43 sekunder OVER fire timer på maratonpassering. Når målet var under fire…

Kommentarfeltet er stengt