Ultraløp

Rekordmange og god stemning i Bislett 50km

Brødrene Risa dominerer innendørs på Bislett

Det var kjempestemning og mange gode prestasjoner da Bislett 50 km Indoor Challenge gikk av stabelen lørdag. Med Bislett Alliansen som ny arrangør ble det sogar sendt avgårde to startpuljer. De antatt 60 beste, som alle skulle løpe på under 4 timer, stakk av gårde kl 10.00, mens en større pulje med løpere måtte vente til kl 14.30 før det var deres tur. For alle ble det en fin, men strevsom ferd rundt og rundt på den 545 meter lange banen under tribuneanlegget på Bislett stadion.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
FU4A0512
Etter at Jarle Risa har vunnet de to siste årene, var det i år storebror Svein Ove Risa sin tur til å vinne Bislett 50 km Indoor Challenge. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)

Mens Jarle Risa har vunnet Bislett 50 km de siste to årene, var det denne gangen storebroren Svein Ove som var best av de to. Vinnertiden på 3.03.47 er for øvrig bare 7 sekunder bak brorens vinnertid fra fjorårets løp! Og da den hardeste konkurrenten, fjorårets beste ultraløper i Norge John Henry Strupstad måtte gi seg etter en snau time, var det duket for dobbeltseier til de to brødrene fra Undheim IL. Strupstad, som sammen med yngstebror Risa er de to eneste som har løpt distansen på under tre timer, hadde håpet å sette norsk rekord, men en lei forkjølelse hadde satt han for mye tilbake. Så selv om han var den eneste som fulgte tempoet til Svein Ove Risa på den første timen, valgte Strupstad deretter å stå av.

FU4A0292
John Henry Strupstad (t.v.) var den eneste som fulgte tempoet til Svein Ove Risa, men FIK Ren-Eng løperen måtte bryte etter en snau time. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)

Tredjeplassen gikk til rutinerte Gjermund Sørstad, som er tilbake for fullt etter et trøblete fjorår med mye skadeplager. Sterkt av Sørstad bare 14 dager etter han han vant et innendørs 6-timersløp i Karlstad i ren utklassingsstil.

– Det var en fin gjennomkjøring mot VM i 24-timers løp, men jeg slet med kramper på den siste milen, så det gikk ikke akkurat så fort da, sa Sørstad etterpå. En sannhet med visse modifikasjoner, for det gikk bra unna både med Sørstad og de andre i teten.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

På fjerdeplass kom Inge Hasund fra Bøler IF som imponerte stort i sin debut som ultraløper, foran Knut Eraker Hole og Bjørn Tore Taranger. For sistnevnte er 50 km i korteste laget, og en vond tå bremset også litt på farten for landslagsløperen, som med 3.25.31 kom i mål ti minutter bak skjema til 3.15.

FU4A0455
Jarle Risa har Norgesrekorden på 50 km på 2.58.43 etter sin seier her for to år siden og han vant også i fjor. Denne gangen måtte han nøye seg med 3.13.15 og 2.plass. Her passerer han Andreas Gossner fra Romerike Ultraløperklubb, som blir nummer 42 med tiden 4.11.07. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)
FU4A0541
Store og sterke Gjermund Sørstad suser ned den lille «bakken» på vei til tredjeplass på gode 3.15.55, bare 14 dager etter at han vant et 6-timers løp i Karlstad. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)
FU4A0432
Nummer fire, fem og seks på Bislett: Sterk debut av Bølers Inge Hasund (i midten), som tar fjerdeplassen på 3.18.54, mens også Knut Eraker Hole (startnummer 40) imponerer med 3.20.45 og slår landslagsløper Bjørn Tore Kronen Taranger, som her leder an. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)

Skadedramatikk i damenes tetkamp

I damenes konkurranse ble det en smule dramatikk underveis. Margrethe Løgavlen ledet hele veien og løp klokkejevnt og stødig mot noe som så ut til å bli ny norsk rekord. Men med bare fem kilometer igjen, måtte hun kaste inn håndkleet med isijasproblemer. Veldig synd for Løgavlen, som imidlertid tok seieren på den innlagte maratondistansen med seg hjem, som eneste dame under 3 timer.

Den andre forhåndsfavoritten, Norgesrekordholder Rita Nordsveen, fikk store mageproblemer underveis og måtte også bryte. Dermed var det duket for en noe overraskende seier til den unge svensken Malin Klintefjord, som løp sitt andre ultraløp og vant på 3.37.34, en meget sterk tid som bare er et par minutter bak den norske rekorden. Debutanten Tonje Brande fra Ålesund tok andreplassen, mens Cecilie Klungtveit fra Sandnes IL ble nummer tre. Begge de to norske er for øvrig sterke maratonløpere.

FU4A0429
Da de to beste norske kortene måtte kaste inn håndkleet, ble det svensk seier ved Malin Klintefjord. Her passerer hun på utsiden av den rutinerte veteranen Per Gunnar Alfheim, som for øvrig tok løpet som oppkjøring mot Norges første 6-dagers løp i sommer og som avsluttet meget sterkt til 3.57.09 og 30.plass av mennene. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)

Tonje Brande vant både Fjellmaraton og Unionsmaraton i fjor, men debuterte på 50 km.

– Jeg har ikke vært med her før og målet var bare å ha en god følelse og å komme under 4 timer, fortalte hun etterpå. Andreplassen var derfor en overraskende bonus.

Også Cecilie Klungtveit har utmerket seg på maratondistansen, blant annet med seier i Karmøy Maraton begge årene det løpet har vært arrangert.

Bislett Alliansen hadde overtatt ansvaret for Bislett 50 km i år, og de gjennomførte arrangementet med bravur. Med speakertjeneste, musikk, storskjerm med rundetider for løperne og diverse drikke underveis, som sammen med bananer, kjeks og sjokolade sørget for påfyll av energi til løperne, så ble alle godt ivaretatt. Nytt av året var også kafeen som var åpen for løpere og publikum, og som bidro til en koselig atmosfære og muligheter til å slappe av etter løpet. At man arrangerte to starter, bidro nok også til at det var ekstra mange tilskuere og svært god stemning, som det for øvrig oftest er i ultraløp. Og med en såpass kort rundløype, vil også de beste og de som ikke løper like fort stadig ha kontakt med hverandre underveis, og løperne «blandes» også hele tiden for publikum, noe som gir en egen og intim atmosfære.

Ny deltakerrekord

Løpet har lenge vært fulltegnet med 180 deltakere, hvorav 60 stilte til start i den første puljen med antatt sluttid under 4 timer, mens det var åpnet for dobbelt så mange i den påfølgende gruppen med stipulert sluttid inntil 7 1/2 time. Totalt 154 løpere stilte til start og 128 fullførte, hvorav 102 menn og 26 kvinner. Den eldstre var Oline Yksnøy fra Rustad IL. Hun løper i klasse 70-74 år og fullførte på den imponerende tiden 6 timer og 24 minutter. (Se alle resultatene nedenfor)

Foruten at noen måtte bryte ufrivillig, var det også enkelte som valgte å stå av etter fullført maratondistanse og registrert maratontid.  Raskest på maraton var Svein Ove Risa (2.34.27) og Margrethe Løgavlen (2.58.57).

FU4A0225
STERK AVSLUTNING: Kim Johannessen fra Romerike Ultraløperklubb stod distansen meget godt og endte som nummer 8 på tiden 3.28.55. Rune Solheim (bak) nøyde seg med maraton på like under 3 timer. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)
FU4A0244
Meget sterk innsats også av Nils Hjelle som løp jevnt som en klokke og ble nummer 13 på 3.41.36. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)
20150214_143658
DUELLEN: To tøffe og muntre ultraløpere som utkjempet en knallhard innbyrdes fight. Frants Mohr (t.v.) tok spurttapet mot Nils Hjelle med fatning og godt humør, men det var liten tvil om hvem av de to som var mest fornøyd med avslutningen! (Foto: Frode Monsen)
FU4A0263
EVIGHETSMASKINEN: Lars Dørum, 61 år gammel og tatt ut på landslaget for seniorer som skal løpe VM i 24-timers løp i Torino i slutten av april, viste solid form med 15.plass totalt på 3.43.55. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)
FU4A0304
DET UMULIGE SOM BLE MULIG: Thomas Stordalen viser enorm fremgang på løpebanen. Han har etter eget utsagn gått «fra å være tjukkas til smukkas» på vel ett år. I fjor debuterte han i ultraløp på Bislett med å løpe på 5.15. I år var det ambisiøse målet under 4 timer, noe han klarte med glans. Med tiden 3.53.32 tok Stordalen en imponerende 24.plass av 102 menn i det sterke selskapet. «Bislett 50 km blir historien om det umulige som ble mulig,» skrev han selv på Facebook etter løpet. Du kan lese Stordalens egen beskrivelse av løpet på bloggen her. Geir Andersen (t.v.) ble nummer 36 på såvidt over 4 timer. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)


Topp 3 menn:  (Alle resultater nedenfor)

1  Svein Ove Risa (NOR) M 40-44 UNDHEIM IL 03:03:47
2  Jarle Risa (NOR) M 35-39 UNDHEIM IL 03:13:15
3  Gjermund Sørstad (NOR) M 35-39 03:15:55

PALLEN MENN: Vant gjorde Svein Ove Risa (midten), med Jarle Risa og Gjermund Sørstad på andre- og tredjeplass. (Foto: Frode Monsen)
PALLEN MENN: Vant gjorde Svein Ove Risa (midten), med Jarle Risa og Gjermund Sørstad (t.v.) på andre- og tredjeplass. (Foto: Frode Monsen)

Topp 3 kvinner:

1  Malin Klintefjord (NOR) K 23-34 ENHÖRNA IF 03:37:24
2  Tonje Brande (NOR) K 40-44 ÅLESUND FRIIDRETTSKLUBB 03:58:36
3  Cecilie Klungtveit (NOR) K 23-34 SANDNES IL 04:01:17

PALLEN KVINNER: Malin Klintefjord flankert av Tonje Brande, (nr 2, til høyre) og Cecilie Klungtveit. (Foto: Frode Monsen)
PALLEN KVINNER: Malin Klintefjord flankert av Tonje Brande, (nr 2, til høyre) og Cecilie Klungtveit. (Foto: Frode Monsen)
20150214_141802
SMIL! Tidligere «Kondis-høvding» Kjell Vigestad har for lengst gått av med pensjon, men er likevel fortsatt til stadighet på plass med kameraet der hvor det løpes. Så også på Bislett, for øvrig sammen med et kobbel av fotografer og journalister fra vår hyggelige «storebror». (Foto: Frode Monsen)
Bislett-50km-14Februar2015_Hvem-er-denne-karen
HVEM DER? Dag Spilde (nr 151) er tydelig begynt å slite og måtte dessverre stå av med et kranglete kne etter 70 runder, mens Håvard Ellefsen i orange visst lurer på hvem som kommer opp på siden. Ellefsen løp på 3.53.19 til 22.plass, Frode Monsen (nr 56) fikk 3.56.34 og 29.plass etter et jevnt løp, mens Jan Tore Nygård (ytterst i Undheim IL sin gule drakt) fikk det litt tungt etter hvert etter en sterk åpning, men snek seg også akkurat under 4 timer på 35.plass av gutta med 3.59.47. Bak i hvit trøye kommer lærdølen Rune Solheim, som var tilbake etter en litt trøblete periode og derfor nøyde seg med maraton, som ble løpt på 11.beste tid på 2.59.27. Sportsmandens redaktør stilte for øvrig i ny trøye med Sportsmanden-logo. Takk til Follo Sport for trøyen!
1796727_10153106834777139_5829339905845719340_o
LATTER! Tusen takk også til Bjørn Hytjanstorp for brorparten av bildene! Avslutningsvis tar vi også med dette bildet som Bjørn selv la ut på Facebook med følgende tekst: «Å fullføre et ultraløp kan være svært tøft, og underveis opplever man mange opp- og nedturer. I oppturene kan man dele det man har på hjertet med de man løper sammen med, og dette kan føre til både smil og latter. Som her; etter nesten tre timers løping under Bislett 50 km 2015. Hvem sa at ultraløpere er noen grinebitere 😉 – med Frode Monsen, Per Gunnar Alfheim og Cecilie Holmgren. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)


Resultater menn:

Pls

Stnr

Navn Klasse Klubb

 Tid

1 33 Svein Ove Risa (NOR) M 40-44 UNDHEIM IL 03:03:47
2 13 Jarle Risa (NOR) M 35-39 UNDHEIM IL 03:13:15
3 23 Gjermund Sørstad (NOR) M 35-39 03:15:55
4 21 Inge Hasund (NOR) M 35-39 BØLER IF FRIIDRETT 03:18:54
5 40 Knut Eraker Hole (NOR) M 40-44 ROMERIKE ULTRALØPERKLUB 03:20:45
6 24 Bjørn Tore Kronen Taranger (NOR) M 35-39 GULAR 03:25:31
7 11 Torstein Bjerland (NOR) M 35-39 03:28:54
8 7 Kim Johannesen (NOR) M 23-34 ROMERIKE ULTRALØPERKLUB 03:28:55
9 122 Morten D. Karlsen (NOR) M 40-44 SK KRAFT 03:30:22
10 44 Gisle Johnsen (NOR) M 45-49 PT-GISLE 03:36:43
11 57 John Lund (NOR) M 50-54 ROMERIKE ULTRALØPERKLUB 03:40:50
12 35 Ole Erik Flatin (NOR) M 40-44 KONGSBERG 03:41:53
13 54 Nils Hjelle (NOR) M 45-49 SPIRIDON LLL 03:41:56
14 61 Frants Mohr (NOR) M 50-54 ROMERIKE ULTRALØPERKLUB 03:42:07
15 68 Lars Dørum (NOR) M 60-64 SPIRIDON LLL 03:43:55
16 50 Ove Wolff (NOR) M 45-49 HYLLESTAD IL 03:44:39
17 63 Lars Sverdrup-Thygeson (NOR) M 55-59 HØVIK IF/HØVIK JOGG 03:46:03
18 62 Pål Simonsen (NOR) M 55-59 ROMERIKE ULTRALØPERKLUB 03:48:14
19 91 Henning Olsrud (NOR) M 23-34 SK RYE 03:48:16
20 5 Tommy Borgen (NOR) M 23-34 SVELVIK SYKLEKLUBB 03:48:20
21 130 Espen Gundersen (NOR) M 40-44 INGEN 03:52:13
22 16 Håvard Ellefsen (NOR) M 35-39 SA-KAMERATENE 03:53:19
23 100 Stian Tveten (NOR) M 35-39 SKAGERRAK SPORTSKLUBB 03:53:21
24 18 Thomas Stordalen (NOR) M 35-39 ROMERIKE ULTRALØPERKLUB 03:53:32
25 28 Bjørn-Haralg Garfjell (NOR) M 40-44 SK KRAFT 03:54:05
26 95 Tom Andre Henriksen (NOR) M 23-34 ROS IL 03:55:10
27 3 Raymond Pedersen (NOR) M 23-34 03:55:24
28 67 Harald Sverdrup-Thygeson (NOR) M 60-64 ROMERIKE ULTRALØPERKLUB 03:55:41
29 56 Frode Monsen (NOR) M 50-54 SPORTSMANDEN 03:56:34
30 65 Per Gunnar Alfheim (NOR) M 55-59 BFG FANA 03:57:09
31 17 Eivind Gjøystdal (NOR) M 35-39 NORCONSULT BIL 03:57:37
32 51 Arne Chr Folmer (NOR) M 45-49 IDD SK 03:57:45
33 132 Kristian Hoel (NOR) M 40-44 03:57:57
34 53 Alexander Miller (NOR) M 45-49 HEMING 03:58:02
35 32 Jan Tore Nygård (NOR) M 40-44 UNDHEIM IL 03:58:47
36 45 Geir Andersen (NOR) M 45-49 ROMERIKE ULTRALØPERKLUB 04:01:36
37 36 Tore Mortensen (NOR) M 40-44 JUSTERVESENET BIL 04:03:04
38 59 Gustav Gudmestad (NOR) M 50-54 UNDHEIM IL 04:03:24
39 88 Robert Bue (NOR) M 23-34 MARNARDAL IL 04:03:57
40 22 Thomas Øderud (NOR) M 35-39 KRISTIANSAND LØPEKLUBB 04:04:51
41 39 Thomas Seljordslia (NOR) M 40-44 NORCONSULT BIL 04:05:59
42 31 Andreas Gossner (NOR) M 40-44 ROMERIKE ULTRALØPERKLUB 04:11:07
43 110 Anders Løitegård (NOR) M 35-39 SK RYE 04:11:16
44 27 Ivar Akerlie (NOR) M 40-44 COCA-COLA 04:11:40
45 164 Svein-Rune Johannessen (NOR) M 55-59 KONDIS 04:12:00
46 76 Christian Møller-Skau (NOR) M 23-34 SKAGERRAK SPORTSKLUBB 04:12:25
47 43 Tore Granli (NOR) M 45-49 STATNETT BIL 04:13:17
48 138 Jan Olav Dagsvik (NOR) M 45-49 OGNDAL 04:15:37
49 48 Ingolf Gillesdal (NOR) M 45-49 NORDEA 04:15:50
50 169 Svein Stranddal (NOR) M 60-64 GJERPEN 04:17:58
51 121 Espen Barroso-Gomez (NOR) M 40-44 BLODSMAK SPORTSKLUBB 04:19:01
52 129 Knut-Morten Engen (NOR) M 40-44 NETROMTUNK 04:19:55
53 106 Esben. Rohit Hellebø (NOR) M 35-39 04:20:04
54 84 Espen Skaufel (NOR) M 23-34 04:22:46
55 175 Erik Nossum (NOR) M 60-64 ROMERIKE ULTRALØPERKLUB 04:24:56
56 20 Tor Einar Johansen (NOR) M 35-39 ÅSKAMERATENE 04:25:52
57 102 Even Nedberg (NOR) M 35-39 ROMERIKE ULTRALØPERKLUB 04:27:04
58 87 Espen Knudsen Wennerberg (NOR) M 23-34 ROMERIKE ULTRALØPERKLUB 04:31:28
59 108 Are Hotvedt (NOR) M 35-39 TØNSBERG TRIATHLONKLUBB 04:32:13
60 127 Daniel Salvesen (NOR) M 40-44 ROMERIKE ULTRA 04:35:36
61 141 Anders Haraldsen (NOR) M 45-49 TEAM ISKLAR 04:38:57
62 69 Aleksander Dagsvik (NOR) M 16-17 OGNDAL 04:41:54
63 139 Oddgeir Lium (NOR) M 45-49 LAND 04:48:31
64 154 Bjarte Boye (NOR) M 50-54 BUB-BERGEN 04:50:06
65 72 Jørgen Nordanger (NOR) M 20-22 BERGEN LØPEKLUBB 04:50:19
66 133 Ragnar Nygård (NOR) M 45-49 ROMERIKE ULTRALØPERKLUB 04:52:14
67 82 Stian Øidvin (NOR) M 23-34 TRENINGSCAMP 04:53:23
68 166 Nils Bratberg (NOR) M 55-59 OTTESTAD IL 04:54:03
69 172 Inge Asbjørn Haugen (NOR) M 60-64 HORNINDAL IL 04:54:33
70 75 Caspar Rieber-Mohn (NOR) M 23-34 TJØME LØPEKLUBB 04:55:59
71 159 Kai Glenn Borgersen (NOR) M 50-54 TEAM RP/ACHILLES 04:56:15
72 70 Lars Kleven (NOR) M 18-19 04:56:16
73 144 Helge Reinholt (NOR) M 45-49 TREUNGEN IL/ ROMERIKE UL 04:57:59
74 153 Jostein Lundgaard (NOR) M 50-54 NAMMO RAUFOSS BIL 04:59:23
75 97 Andreas Allebert (SWE) M 35-39 GREED IS GOOD 05:04:43
76 158 Erlend Leganger (NOR) M 50-54 05:04:52
77 123 Ronald Røysland (NOR) M 40-44 05:08:50
78 83 Erik Songe-Møller (NOR) M 23-34 ARENDAL TRIATHLON 05:13:20
79 89 Martin Treider (NOR) M 23-34 OPPEGÅRD IL 05:16:42
80 78 Pål Haugerød (NOR) M 23-34 GRENLAND SYKLEKLUBB 05:18:51
81 149 Tom-Rune Bertelsen (DEN) M 45-49 05:19:42
82 105 André Strandberg (NOR) M 35-39 05:21:16
83 155 Stig Wigum (NOR) M 50-54 TEAM WIGUM 05:21:58
84 119 Runar Thorstensen (NOR) M 40-44 ROMERIKE ULTRALØPERKLUB 05:22:07
85 117 Gregor Gucwa (POL) M 40-44 05:24:23
86 114 Vile Horg (NOR) M 40-44 05:24:43
87 81 Stig Harald Thunheim (NOR) M 23-34 UNDHEIM IL 05:26:47
88 178 Ragnar Lorentsen (NOR) M 65-69 KONDIS TRONDHEIM 05:28:45
89 150 Frank Thommesen (NOR) M 45-49 SK RYE 05:28:55
90 135 Leif Abrahamsen (NOR) M 45-49 ROMERIKE ULTRALØP KLUBB 05:35:50
91 126 Tormod Freidher (NOR) M 40-44 PRIVAT 05:36:10
92 124 Alex Hansen (NOR) M 40-44 ROMERIKE ULTRLØPER KLUB 05:38:41
93 143 Tore Sikveland (NOR) M 45-49 ORSTAD IL 05:43:02
94 184 Gunnar Fæhn (NOR) M 65-69 05:50:55
95 152 Kåre Lona (NOR) M 45-49 SK RYE 05:54:51
96 137 Christian Stabell (NOR) M 45-49 05:54:58
97 181 Kristian Waalen (NOR) M 65-69 SPIRIDONLLL 06:06:05
98 157 Einar Cyvin (NOR) M 50-54 IDRETT UTEN ALKOHOL 06:12:15
99 176 Bård Rødde (NOR) M 65-69 LÅNKE IL 06:25:54
100 148 Stig Andy Kvalheim Rambø (NOR) M 45-49 ROMERIKE ULTRALØPERKLUB 06:40:45
101 185 Lars Stian Thyholdt (NOR) M 35-39 06:42:57
102 171 Gisle Sellevold (NOR) M 60-64 IF KLYPETUSSEN 06:54:49

Resultater kvinner:

Pls Stnr Navn Klasse Klubb Tid
1 6 Malin Klintefjord (NOR) K 23-34 ENHÖRNA IF 03:37:24
2 38 Tonje Brande (NOR) K 40-44 ÅLESUND FRIIDRETTSKLUBB 03:58:36
3 8 Cecilie Klungtveit (NOR) K 23-34 SANDNES IL 04:01:17
4 60 Ninette Banoun (NOR) K 50-54 SK VIDAR 04:06:40
5 14 Johanna Håland (NOR) K 35-39 BRYNE TRIATLON 04:09:28
6 113 Therese Falk (NOR) K 40-44 ROMERIKE ULTRALØPERKLUB 04:13:48
7 136 Cathrine Holme (NOR) K 45-49 ROMERIKE ULTRALØPERKLUB 04:14:13
8 109 Alison Matthews (GBR) K 35-39 04:14:21
9 37 Guro Skjeggerud (NOR) K 40-44 NORTHERN RUNNERS 04:15:59
10 90 Victoria Engebretsen (NOR) K 23-34 RYE SPORTSKLUBB 04:20:49
11 115 Hilde Johansen (NOR) K 40-44 ROMERIKE ULTRALØPERKLUB 04:23:38
12 173 Wenche Dørum (NOR) K 60-64 ROYAL SPORT 04:27:42
13 112 Eline Øidvin (NOR) K 35-39 GTI 04:29:03
14 19 Cecilie Holmgren (NOR) K 35-39 ROMERIKET ULTRALØPERKLU 04:32:36
15 186 Yvonne Olstad (NOR) K 35-39 04:40:21
16 101 Synne Vesterhus (NOR) K 40-44 TEAM SKIGO 04:45:25
17 134 Marit Tørstad (NOR) K 45-49 SK RYE 04:47:19
18 161 Liv B. Jegteberg Lystad (NOR) K 55-59 DRØBAK FROGN IL 04:50:39
19 131 Kjersti Moody (NOR) K 40-44 INGEN 04:57:39
20 162 Lise Lithun (NOR) K 55-59 GJESDAL IL 04:58:10
21 99 Hanne Gro Korsvold (NOR) K 35-39 OSLOFJORD TRIATLON 05:01:50
22 107 Jeanett Bjerke (NOR) K 35-39 05:12:19
23 74 Nina Tveten (NOR) K 23-34 SKAGERRAK SPORTSKLUBB 05:13:09
24 125 Tone Øksenvåg (NOR) K 40-44 TEAM PAY 05:50:58
25 128 Vilde Nicoline Kvam Ustad (NOR) K 40-44 HOLMESTRAND ULTRALØPERK 06:12:03
26 182 Oline Lovise Yksnøy (NOR) K 70-74 SPIRIDON LLL 06:24:10


Detaljer og maratontider

 

sportsmanden.no 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

5 thoughts on “Rekordmange og god stemning i Bislett 50km

 • Tilbakeping: Stor bildeserie fra Maratonkarusellens 50.løp - Sportsmanden

 • 🙂 Dere må ikke løpe så fort…. da ser dere godt!

 • he he, …»så HOPPER din linje raskt nedover», skal det være.

  • Hei Helge!
   Ja, jeg er enig i det du påpeker. En enda større skjerm / større tall hadde vært ønskelig. Selv «lappet» jeg rundetidene på egen klokke, sånn at jeg hadde noenlunde kontroll med farten fortløpende. Men jeg visste ikke eksakt snittfart eller helt hvordan jeg lå an i forhold til skjema. Og som deg slet jeg med å snappe opp info fra skjermen i forbifarten. Brukte egentlig kun skjermen til å se hvor mange runder jeg hadde løpt, og ofte misset jeg det også i forbifarten. Dog er slik skjerm et pluss i forhold til alle andre løp. 🙂 Men ja, det ideelle hadde helt klart vært en ENDA større skjerm der snittfart var inkludert.
   Mvh Frode / Sportsmanden

 • Fin artikkel, Frode. Vil bare kommentere en liten ting. Som kan medføre en ganske stor forbedring. Du skriver at arrangørene gjennomførte med bravur, og det er jeg enig i. Velldig, veldig bra. Men å kalle resultatskjermen for storskjerm er vel å ta i – og der synes jeg vi har et problem. Jeg har lenge etterlyst en mye større skjerm. På Bislett 24 har nok noen tid til å stoppe opp for å se tallene, men ikke på 50 Km. I år hadde de blåst opp størrelsen på teksten litt, så det hjalp litt, men det ble ikke plass til et felt for gjennomsnittlig rundetid – og det er vel strengt tatt det viktigste, sammen med antall runder. Og når løpere passerer like bak deg, så håper din «linje» på skjermen rastk nedover så det er umulig å lese dette mens du passerer. Pga dette hadde jeg aldri god nok kontroll på tida mi. Men andre ord: Denne «storskjermen» som er for liten til å ha nok infofelt som er nyttige, er kun til hjelp hvis du har egne folk til å følge med på den og fortelle det til deg. Det burde være økonomi til to større skjermer. En skjerm nede i sprintsona til støtteapparatet hadde jo vært en enorm forbedring. Altså – et FLOTT arrangement, med en liten og svært irriterende detalj. Som førte til at jeg måtte lappe mine egne runder og mista kontrollen og ble overrasket over at jeg hadde 43 sekunder OVER fire timer på maratonpassering. Når målet var under fire…

Kommentarfeltet er stengt