Team SportsmandenUltraløp

Vant SMVE 100 miles som oppkjøring til Oslo Bergen Trail

Mange glade løpere etter fullført ultraløp til Verdens Ende

At årets utgave av det populære ultraløpet Soria Moria til Verdens Ende (SMVE) måtte endres litt, blant annet med å flytte startsted fra Soria Moria i Voksenkollen til Hengsrød – var av underordnet betydning for de 108 som la i vei retning Tjøme i pinsehelgen.

For gleden var stor i målområdet etter hvert som deltakerne ankom Verdens Ende på Tjøme etter de to distansene 50 miles og 100 miles. Først og fremst for å ha fullført kraftprøven, selvsagt. Men også fordi man endelig kunne løpe et ordentlig løp igjen!

Størst var deltakelsen på den lengste og klassiske distansen 100 miles – 161 km – der 71 stilte til start. Kun 50 fullførte, så nesten 30 % måtte altså kaste inn håndkleet underveis i det tøffe løpet, selv om traseen visstnok var noe enklere i år med flere kilometer på vei. Men det var nok av prøvelser uansett, og hele 3800 høydemeter å forsere.

Suveren vinner i år som i fjor var Marius Stengle-Håkonsen fra Romerike Ultraløperklubb, som tilbakela distansen på imponerende tid: 17 timer, 30 minutter og 8 sekunder, nesten to timer foran Håkon Nesteby fra Alvdal IL på andreplass. Vegard Triseth fra Grenland Ultra Runners ble treer på 19:49:43.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

På kvinnesiden ble det delt seier til duoen Kirsti Johnsen Skåtøy og Sidsel Mohn. De to gjennomførte SMVE som generalprøve til årets store begivenhet for de som virkelig liker å løpe langt; Oslo Bergen Trail på hele 515 kilometer!

Vi har fått en liten rapport fra Kirsti Johnsen Skåtøy, fembarnsmoren fra Egersund IK som også representerer Team Sportsmanden.

–Det var en lang langtur! Men utrolig kjekt at kroppen taklet det så bra! Planen var å gjennomføre. Jeg har ikke løpt så langt terrengløp før, så jeg var litt spent. Den største utfordringen var å navigere på egenhånd. Vi hadde lastet ned GPS spor, men noen timer uti løpet ble vi oppringt fra venner som fulgte med, at vi var ute på villspor. Det viste seg at arrangøren hadde oppdatert sporet kun få dager før løpet, med små justeringer. Dette hadde ikke vi fått med oss, så vi løp en del feil, forteller Kirsti.

SEIERSJUBEL: Kirsti Johnsen Skåtøy og Sidsel Mohn kom på rett kurs etter hvert og kan juble for seier i dameklassen.
Foto: Arrangøren

Ultraløpere er en fin rase

De to damene kjente hverandre faktisk ikke fra før, men de bestod generalprøven med glans, både med samarbeid og på det sportslige planet. Og de visste råd for å komme seg på rett spor igjen:

–Siste halvdel av løpet allierte vi oss med en kjekk kar som hadde nyeste oppdaterte spor. Ultraløpere er en fin rase! Alltid hjelpsomme og på tilbudssiden. Så nå er det bare å gjøre seg klar til årets styrkeprøve: Oslo Bergen Trail. Det blir tøft, spennende, på grensen, men samtidig en opplevelse for livet, forteller hun.

Kirsti Johnsen Skåtøy har gjort seg bemerket før. I NyttårsLøftet, arrangert av Run4life og Sportsmanden, løp hun i januar måned nesten 650 kilometer, klart mest av de 40 deltakerne. I Adventstrimmen loggførte hun 428 kilometer i perioden 1.-20. desember, tredje lengst – hvorpå hun fulgte opp med 150 kilometer og nest lengst i Ultratrimmen mellom 25. og 31.desember.

Og ikke nok med det, 19. desember løp hun en treningstur på hele 102 kilometer, fra Egersund til Stavanger! Denne løp hun blant annet sammen med Simen Holvik, karen som i sommer skal forsøke å løpe Norge På Langs fra Nordkapp til Lindesnes på 30 dager.

Etterpå var det en stor reportasje i Stavanger Aftenblad med overskriften «Løper for å takle livet», med fokus på at de hver for seg bruker løpingen svært aktivt for å takle både hverdagen og sine spesielle utfordringer.

Skåtøy har tidligere også vunnet Oslotrippen i Oslo Maraton.

Sidsel Mohn vet vi ikke like mye om. Hun er 56 år og bosatt på Kongsberg, er en rutinert ultraløper som også liker å løpe kortere distanser helt ned til mellomdistanse, men som også er en allsidig dame som driver med alt fra langrenn og randonee til kajakk.

Fredag 2. juli legger de to ultraløperne i vei fra Oslo. Nok en gang er Soria Moria utgangspunktet. De har da maksimalt 200 timer på seg før de innen 10. juli skal komme frem til Bergen etter 515 kilometer og 18.000 meter med samlet stigning. Litt av en styrkeprøve!

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

.

VANT: Etter løpet vanket det fine premier til de to vinnerne.
Foto: ArrangørenErling Furunes fra Kolbotn fullførte også SMVE 100 miles, sammen med kameratene Arne Nåtedal og Bent Halling. De tre har akkurat samme oppskrift som Skåtøy og Mohn og brukte SMVE som generalprøve til Oslo Bergen Trail. Les mer dette her.
.

Ultraløp på Sportsmanden

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -