LøpskarusellenNyttårsLøftetRun4life

Kirsti Johnsen Skåtøy vant NyttårsLøftet i januar

Mange lot seg inspirere til en aktiv start på året

Run4life NyttårsLøftet skapte et stort engasjement fra de 40 påmeldte deltakerne. Noen tok det litt lenger enn andre. Og aller lengst strakk Kirsti Johnsen Skåtøy strikken. Fembarnsmoren fra Egersund løp nesten 650 kilometer i januar, desidert lengst av de som deltok. 

Skåtøy løper hver eneste dag, oftest flere ganger om dagen.

Nylig ble hun omtalt i en stor reportasje i Magasinet til Stavanger Aftenblad – «Løper for å takle livet». Sammen med ultraløper Simen Holvik, Jone Skjold og Tomas Merkesdal Hall – som også hver for seg bruker løpingen til å komme seg videre i livet med ulik vinkling – løp Kirsti Johnsen Skåtøy 19. desember hele 101 km fra Egersund til Stavanger, også som en del av Adventstrimmen, hun ble nummer 3 totalt. 

– Løping er medisin for meg. Beveger jeg meg ikke, får jeg vondt. Dess lengre jeg springer, dess bedre blir jeg. Å holde meg frisk er motivasjonen, uttalte hun til Magasinet. 

45-åringen fra Team Sportsmanden og Egersund IK forteller at en viktig grunn til at hun løper så mye, er for å holde sykdommen «Sjøgrens syndrom i sjakk». Dette er en kronisk, revmatisk sykdom som gir muskelsmerter, leddsmerter, betennelser og tretthet. Men endorfinene som frigjøres ved løping, fungerer som en effektiv og smertestillende motgift. 

Så hun har kanskje en bedre motivasjon enn de fleste til å komme seg ut på løpetur opptil flere ganger for dagen. Men Skåtøy løper ikke bare for å holde seg frisk. Hun elsker å løpe langt, og hun løper ofte fort også. Kirsti har blant annet vunnet Oslotrippelen i 2018 og har andreplasser fra Rallarvegsløpet og Tromsø Mountain Challenge året etter. 

I Adventstrimmen ble hun også den glade vinner av hovedpremien – et par løpesko fra Icebug. Skåtøy ble også nummer to i Romjulstrimmen, også den i regi av Run4life.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Kirsti Johnsen Skåtøy løper ikke bare på flate strekk i lavlandet. Flere av turene er i fjellet. Her skuer hun utover landskapet på en løpetur fra Egersund til Brusaknuden, Jonenuten og Urdalsnibå 26.januar. (Foto: Privat)

Gikk over tusen kilometer på ski!

I NyttårsLøftet var det også mulig å sanke kilometer på ski. På sammenlagtlisten tilsvarte en mil på ski 5 km med løping – altså halvparten. 

Den som gikk desidert lengst på ski var superveteranen Vidar Ellefsen fra Team Sportsmanden, som tilbakela hele 1.055 kilometer i januar måned – en distanse tilsvarende Oslo – Bergen tur/retur og en ekstra femmil på toppen!


Ellefsen gikk på ski de fleste dagene i måneden, og inkludert 24 km med løping, endte han opp med 552 km omregnet i NyttårsLøftet. 

Marcialonga a-la Sjusjøen for Vidar Ellefsen

Thriller om pallplassene

Bak suverene Kirsti Johnsen Skåtøy utspant det seg en tett kamp om de øvrige pallplassene i NyttårsLøftet.

Lenge så det ut til å være en kamp mellom nevnte Ellefsen og Morten Vestvik, som har løpt jevnt og trutt hver eneste dag helt siden oktober, og som hadde 13 km som sin korteste og 26 km som sin lengste tur i januar, og som endte på 545 km totalt. 

Men da Vidar Ellefsen slo til med sin Marcialonga-inspirerte avslutning med 70 km langrenn på NyttårsLøftets siste dag, smatt han forbi på sammenlagtlisten og så ut til å kapre andreplassen. 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

.
Men den gang ei!

Bakfra lurte nemlig Terje Hult, som hadde gitt uttrykk for å ha nådd sitt store mål da han bikket 500 km på nest siste dag. Søndagen skulle bare nytes.

Men det viste seg å være litt taktisk spill, for veteranen fra Lambertseter hadde skumle planer.

Terje forteller: 

I dag skulle det bare være en liten seiersrunde, men så var det dette med konkurranse og ikke minst teste egne grenser – så da måtte jeg finne på noe gøy. Jeg har en fin 4km runde med start og stopp hjemmefra og om jeg løp den to ganger, så passet det å komme hjemom og spise/drikke/skifte – så da var det bare å grønne på… Jeg var sliten, men tok jeg det rolig, så gikk det greit. Planen holdt i fire runder, men å skifte hver gang ble litt styrete – stå da økte jeg til 12 km, og etter to nye runder så nærmet jeg med «veggen», så da ga jeg meg. Men totalt 57,2 km i dag totalt 558,12 km i januar er så langt unna det jeg trodde på.

Dermed snek Hult seg ikke bare forbi «rivalen» Morten Vestvik, men han karret seg også snaue seks kilometer forbi Ellefsen og tok en imponerende andreplass i totalregnskapet. 

GODT KLEDD: Terje Hult er klar til sitt stunt på siste dag av NyttårsLøftet.


Disse fire var de som passerte 500 kilometer, mens Marte Kjøren fra Lillehammer FIK ble nummer 5 etter til sammen 473 km og Paul Tollefsen tok sjetteplassen etter sine 338 km. 

Totalt 34 av 38 startende klarte primærmålet om 100 kilometer, 22 passerte 200 km og åtte endte januar med over 300 km i bagasjen. 

Fullstendig resultatliste

Mange positive tilbakemeldinger på NyttårsLøftet

Det var mange som ga uttrykk for at NyttårsLøftet var både inspirerende og moro.

Her er noen av tilbakemeldingene på Facebookgruppen Løpskarusellen. 

– Takk til Frode som arrangerer dette og takk til ALLE som er med å inspirerer hverandre. Nå feirer jeg løpene med marsipankake og bokkøl! (Terje Hult) 

– Takk for motivasjonen, har vært ute en tur hver dag i Januar så midt personlige mål på 10.000 steg daglig gikk i boks. (Ingar Romslo)

– Og med dagens innsats nådde jeg målet som ble litt til underveis, 200km i januar. Lengste jeg har løpt siden jeg startet for et år siden. Og gjennomført på tre uker siden en uke gikk bort til sykdom. Takk for fint opplegg. (Veronica Willassen Schmelck)

– Da er 300 km passert, så langt har jeg aldri løpt i løpet av en måned. Takk til Frode for bra initiativ og måten du syr dette sammen til en hyggelig møteplass. (Merete Bolin) 

– Takk for motiverende opplegg å starte det nye året med! (Jana-Elena Koser)

Jana-Elena Koser la ut dette etter en rundtur i Lionsløypa i Haugesund.
Hun klarte målet sitt om 100 km i løpet av januar.

– Det har vært utrolig artig og inspirerende å følge dere alle. Nå gjelder det bare å fortsette å opprettholde treningsiver og glede. Takk for nok et motiverende arrangement!! (Inger Anne Pedersen) 

– Det var egentlig veldig inspirerende å løpe slik og logge det i denne gruppen. (Frank Savoia Sandøy) 

– Kudos til Frode Monsen som tar initiativet og administrerer disse morsomme og helsebringende eventene! (Asbjørn Kvernrød)

– Veldig motiverende å følge alle sammen uavhengig av distanse og nivå. Keep up the good work. (Kjell Opdal)

– Tusen takk for et flott og motiverende arrangement! (Kirill Neumann)

Kirill Neumann var godt fornøyd med å ha tilbakelagt 228,8 km i januar.

Nye muligheter i Run4life Februar Challenge!

Etter suksessen med NyttårsLøftet har oppfølgeren Run4life Februar Challenge akkurat startet.

Her kan du både sanke kilometer i Februartrimmen, eller du kan starte konkurransesesongen med å teste formen i Winter5k eller Winter10k. 

Det er bare å melde seg på og etterregistrere eventuelle treningsturer fra 1.februar.

Mer om Run4life Februar Challenge her

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -