LøpskarusellenNyttårsLøftetOppegårdRun4life

Inger Anne Pedersen tilbakela over 400 km i januar

Inger Anne Pedersen fra Tårnåsen lar seg ikke knekke hverken av covid-19 eller av vinterkulden. I hele januar måned er det kun tre dager hun ikke har vært utendørs og løpt eller gått på ski

Pedersen har deltatt i den virtuelle motivasjonskonkurransen NyttårsLøftet, som Sportsmanden og Run4life står bak. Hensikten har vært å gi folk en god start på det nye året ved å motivere til å komme seg ut, være aktive og samle kilometer. Det er ikke om å gjøre å løpe fort, men å klare sine egne mål på hvor mange kilometer man vil tilbakelegge i januar, mens man underveis heier på hverandre i en felles Facebookgruppe.

Inger Anne var av de aller mest aktive og meldte inn hele 17 løpeturer og 12 skiturer i januar. Oppsummeringen viser at hun har løpt hele 203 km og gått 213 km på langrennsski i årets første måned! Med det ble hun beste lokale deltaker og nummer åtte totalt i den uhøytidelige konkurransen. 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
FINE FORHOLD: Inger Anne Pedersen deltok flittig både på ski og på beina. Hun sendte inn dette bildet – og forsidebildet – fra den siste dagen: –Sjarmøretappen i NyttårsLøftet i strålende sol og blant mange turglade mennesker.  (Foto: Inger Anne Pedersen)

– Sjarmøretappen i NyttårsLøftet i strålende sol og blant mange turglade mennesker. Målet er nådd. Jeg skal mange år tilbake for å finne samme treningsmengde, skrev hun i Facebookgruppen etter avslutningsdagen på søndag. 

40 deltakere har latt seg motivere av kilometersankingen i NyttårsLøftet i en ellers tung tid for mange. Pedersen var fornøyd både med egen innsats og med opplegget:

– Det har vært utrolig artig og inspirerende å følge dere alle. Nå gjelder det bare å fortsette å opprettholde treningsiver og glede. Takk for nok et motiverende arrangement!

GOD INNSATS: Inger Anne Pedersen var ute og i aktivitet nesten hver dag i januar. (Foto: Privat) 


En annen lokal deltaker var Gry Pladsen. Gry har hatt travle dager, men tenkt at «mange bekker små, gi en stor å». De små daglige joggeturene hjemmefra Kornmoengen til jobben på Sofiemyr tur retur, ispedd med noen lengre løpeturer når anledningen har bydd seg, gjorde at hun endte hun opp med 206 km, enda litt lenger enn Pedersen, men Gry hadde kun en liten langrennstur på toppen. Hun var i aktivitet i 24 dager og målet om minst 200 km løping klarte hun altså med glans! Også Espen Østerud fra Kolbotn Idrettslag var påmeldt og meldte inn fire resultater. 

Tar vi med hele Nordre Follo, så finner vi Merete Bolin fra Langhus enda litt lenger oppe på resultatlisten med hele 261 km løping og 110 km langrenn. En bra start på året for den spreke tobarnsmoren, som la flere av treningsturene sine til Oppegård.

– Grenselangs i Nordre Follo, sightseeing i strålende vær med utgangspunkt fra Sofiemyr, skrev hun til dette bildet etter en av løpeturene sine.

Merete Bolin på løpe-sightseeing i Oppegård og på Kolbotn. (Foto: Privat) 


Det viktigste med konkurransen var altså å skape aktivitet og å nå sine egne mål. Mange hadde 100 kilometer som et realistisk mål, noe de aller fleste også klarte. Enkelte strakk strikken litt lengre, som fembarnsmoren Kirsti Johnsen Skåtøy fra Egersund, som løp hele 648 km til sammen, mens 61 år gamle Vidar Ellefsen tilbakela hele 1.055 kilometer på ski – 34 kilometer i snitt hver dag – en distanse lenger enn fra Oslo til Bergen og tilbake igjen! Det vanket fine uttrekkspremier og samtlige får en medalje produsert av ProfilSport på Sofiemyr i posten.  

Man får ikke mer gøy enn man lager selv er det noe som heter. Og særlig i disse vanskelige tidene synes mange at det er greit å ha noen konkrete mål å strekke seg mot, å fokusere på eller finne inspirasjon i. 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
.
Hovedreportasjen og resultater fra NyttårsLøftet:
Kirsti Johnsen Skåtøy vant NyttårsLøftet i januar
Vil du ha nye motivasjonsmål? Bli med på Run4life Februar Challenge!
FANTASTISKE FORHOLD: Løypene på golfbanen er i topp stand om dagen. (Foto: Frode Monsen)

.
Anikken Gjerde Alnæs med 12.plass

Langrennsløperen Anikken Gjerde Alnæs er nå godt i gang også med langløpssesongen. Hennes to første starter i årets Ski Classics endte begge med 12.plass. Forrige helg var det Toblach – Cortina, der kraftig snøfall dagen før gjorde at løypen måtte kortes ned og legges noe om. Anikken yppet seg på den første innlagte sprinten der hun var med i tetgruppen og spurtet til 4.plass. Trolig kostet dette litt for mye, og hun måtte slippe teten like etterpå. Hun fikk likevel en solid gjennomkjøring før klassikeren Marcialonga sist søndag. Også i den 70 km lange marsjen endte det med 12.plass for vår lokale utøver, som representerer Team Ragde Eiendom.

– – –

Sportsmanden i Oppegård Avis

Sportsmanden skriver hver uke en side i Oppegård Avis om mosjonister og eliteutøvere fra Oppegård. 
Om stort og smått fra den kondisjonerte verden, med lokale briller. 
Denne artikkelen står på trykk i lokalavisen denne uken.

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -