Carl Fredrik HagenOppegårdSykling

– Det gjelder å se muligheter i ting

Les hvordan sesongen er endret for sykkelproff Carl Fredrik Hagen

Livet må gå sin litt rare og skjeve gang, selv om vi alle har fått hverdagen vår snudd på hodet av koronaviruset. For idrettsutøvere er konsekvensene for mange at de ikke kan utøve sporten sin overhodet. Organisert idrett er forbudt inntil videre, men enn så lenge er det både fritt frem og anbefalt at man tar seg en løpetur eller treningstur utendørs, bare man holder avstand til andre. 

Vår sykkelproff Carl Fredrik Hagen har fått hele sesongen snudd opp ned, men den daglige treningen skjøtter han i beste velgående fra leiligheten sin i Oppegård. Vi har tatt en liten prat med syklisten som overrasket alle i sin debutsesong som proff i fjor.

Hvordan går det med deg,
 spør Carl Fredrik Hagen meg da jeg ringer for å slå av en prat. Det er litt typisk Carl Fredrik, han er mer opptatt av andre enn seg selv. Men det var altså Hagen vi tenkte å intervjue! 

–Jeg er rimelig avslappet til situasjonen og er i helt fin form, beroliger han oss med. 

Det til tross for at Carl Fredrik allerede har måtte sitte tre dager i «lock-down» på et hotell i Abu Dhabi under det siste rittet han har fått sykle, UAE Tour i Emiratene. Noen av deltakere var smittet, og etapperittet ble avsluttet etter 5 av de 7 etappene. Hagen måtte ta koronatesten, men både han og alle andre i laget testet negativt. 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
FLOTTE FORHOLD: Litt helligdagsfølelse med lite trafikk på veien i Follo gir gode treningsforhold for syklistene.
Foto (og forsidebildet): Carl Fredrik Hagen

Hele vårsesongen kansellert

Likevel er hele vårsesongen mer eller mindre kansellert. Katalonia Rundt, som stod på agendaen den kommende uken, deretter et planlagt 3-ukers høydeopphold i Sierra Nevada og Romandie Rundt i månedsskiftet april/mai er alle avlyst. Og ett av sesongens tre store mål, Giro d´Italia, er utsatt på ubestemt tid. Carl Fredrik sitt neste løp, sånn det ser ut for øyeblikket, er ikke før i juli med Polen Rundt. Og også dette er selvsagt høyst usikkert. 

Hvordan påvirker dette motivasjonen din? Får du trent godt nok?


–Jeg føler at motivasjonen er bra. Jeg prøver å ta dag for dag og uke for uke og ikke tenke så mye på hva som er avlyst. 

Carl Fredrik er kjent for å ha en utrolig sterk treningsvilje og moral, flink til hele tiden å søke læring og utvikling. Og med et samfunn i unntakstilstand, er det gode forhold lokalt med langt færre biler på landeveiene i Follo og omkringliggende områder.

–Det gjelder å se muligheter i ting. Det er nydelige forhold å kose seg med å finne nye ruter, samt å trene mest mulig normalt. Men det blir litt «back to basic» om dagen med mye grunntrening og lystbetont trening. 

SE MULIGHETER: Carl Fredrik Hagen er flink til å fokusere riktig, og å se nye muligheter i en vanskelig tid.

Motiveres av ekstremøkter

Og lystbetont for Hagen innebærer også noen ekstremøkter, som for eksempel å sykle lenger på en treningstur enn noen gang før. 

–Jeg hadde to turer på over 200 km forrige uke og jeg motiveres av å gjøre noen «gale Matias-økter» noen ganger, forteller han med et smil. 

Den lengste sykkelturen han har hatt til nå var på rundt 270 km. Da syklet han først et ritt på 19 mil, før han satt seg på sykkelsetet igjen og tråkket 80 km tilbake til hotellet. 

–Det gjelder å se muligheter i ting.

Carl Fredrik Hagen

Også sesongens to andre hovedmål, OL i Tokyo og Spania Rundt, henger nok i en tynn tråd. 

–Det er veldig vanskelig å si. Det kan skje at de blir avlyst. I så fall får jeg sette en strek over 2020 og fokusere på å få kontrakt for 2021 og sette meg nye mål, avslutter en rimelig avslappet sykkelproff.

Carl Fredrik understreker imidlertid at han nok har det bedre enn de fleste om dagen, så lenge han er frisk og kan trene fritt. Han vil selvsagt holde seg hjemme så lenge dette pågår og omgås færrest mulig daglig. Og med det han kaller «litt helligdagsfølelse» på veiene om dagen, ligger alt til rette for at vår sykkelproff bruker denne spesielle tiden godt, slik at han kanskje står enda bedre rustet når ting normaliserer seg. Når det blir, vet jo ingen, men det gjelder å være klar når tiden igjen er inne.


Dette innlegget står også på trykk i Oppegård Avis denne uken.

Andre reportasjer fra Sportsmanden i Oppegård Avis kan du lese her.Sportsmanden.no

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -