HelgeløpetLøpskarusellenRun4life

Suksess for det nye, virtuelle løpet Helgeløpet

Fin mulighet til å teste formen i disse unntakstilstander

Responsen på nyskapningen Helgeløpet – som ble arrangert med en virtuell 5 km og 10 km sist helg – må sies å ha vært meget bra. Særlig siden dette løpet ble annonsert bare noen dager i forveien.

Et «virtuelt» løp er et løp der man løper alene der man selv vil, og du tar tiden din selv. I disse koronakrisetider der vanlige konkurranser og arrangementer er avlyst og forbudt, er det bra at man kan få litt annen motivasjon. I tillegg til Løpskarusellen er altså Helgeløpet en ny serie med virtuelle løp i regi av Run4life, med den første utgaven med 5 km og 10 km på programmet.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Elin Solvang vant begge distanser

På kvinnenes løp ble det seier til Elin Solvang fra Karmøy på begge distansene, mens mennenes løp ble vunnet av Eivind Bjørhei (5 km) og Kjell Arne Olsen (10 km).

DOBBELTSEIER: Elin Solvang vant både 5 km og 10 km i Helgeløpet, med sine løp fra hjemmebane på Kopervik på Karmøy. Bildet er fra Karmøy Maraton (Foto: Arrangøren)


Løpt alle tre distansene siste uken

Forsidebildet er av Øyvind Kvernen på sin 5 km. Kvernen driver Hverdagstreneren, og løp 5 km i Helgeløpet på 19.38 dagen etter at han løp en halvmaraton i Løpskarusellen på 1.35 i en ganske kupert løype i Drøbak. Øyvind har dermed fullført alle tre distansene 5 km, 10 km og halvmaraton den siste uken.

Totalt var det 52 registrerte resultater fra det første Helgeløpet, hvorav 34 på 5 km og 18 på 10 km.
 
Fra reportasjen på Løpskarusellen sin hjemmeside sakser vi følgende:

Helgeløpet og løpskarusellen er for alle

Med et spekter fra 17 minutter til 42 minutter på 5 km og i intervallet 37 minutter til like under timen på milen, illustrerer dette det ønskede mangfoldet med Helgeløpet og Løpskarusellen generelt.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

–Når det gjøres slik som det her, kan en jo delta selv om vi bor i nord. Supert tiltak, sier Karin Rognmo fra Bardufoss. 

Hovedpoenget med disse konkurransene er å motivere løpere og mosjonister i alle aldre og i hele landet til å komme seg ut og måle krefter, først og fremst med seg selv, men også med andre deltakere. I disse koronatider er det nok viktigere enn noen gang at man har noe å glede seg over og motivere seg til. Trening er fortsatt bra, og ikke minst nå når man også trenger litt mental positivitet. Men vi presiserer at deltakerne i Løpskarusellen og Helgeløpet følger oppfordringene fra myndighetene og tar hensyn, holder avstand og at man så lenge det er unntakstilstand løper alene og ikke i grupper. 

Når det gjøres slik som det her, kan en jo delta selv om vi bor i nord. Supert tiltak!

Karin Rognmo, fra Bardufoss
HVERDAGSHELT: –Æ har egentlig nettopp «funnet» løpinga. Startet først i desember med et program. Så ble det desverre stopp med influensa og nå en hektisk koronaperiode på jobben som sykepleier. Ikke den beste tia men satse på forbedring av den. Men æ har fullført og det føles herlig. Og som dokk ser vi har enda vinter i nord, skrev Karin Rognmo i Løpskarusellen sin facebookgruppe etter sin 5 km.


Se reportasje med resultater på Løpskarusellens hjemmeside her:

Suksess for Helgeløpet

På Løpskarusellens hjemmside finner du også all informasjon og påmeldingslink.

Og allerede til helgen arrangeres et nytt helgeløp – da med Helgeløpet halvmaraton.

Vi gjør oppmerksom på at Run4life Løpskarusellen er en videreføring av Sportsmandens Løpskarusell.

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -