Ny mulighet til virtuelt løp – Helgeløpet halvmaraton 27.-29.mars

Run4life Løpskarusellen inviterer til nytt virtuelt løp med det andre Helgeløpet

Fra Run4life Løpskarusellen:

Run4life Løpskarusellen følger opp suksessen med å arrangere et separat virtuelt løp også førstkommende helg, nå med halvmaraton på løpsprogrammet. Helgeløpet er både et eget, frittstående virtuelt løp, og inngår samtidig i Løpskarusellen.

Etter at det første Helgeløpet slo godt an på svært kort varsel sist helg, tilbyr vi nå et eget halvmaraton allerede til helgen. Mange mosjonister hadde sett frem til å sesongåpne med halvmaraton i Fredrikstadløpet søndag 29.mars, eller sogar i Berlin Halvmaraton helgen etterpå. Så selv om et virtuelt løp aldri fullt ut kan erstatte dette, hvorfor ikke følge opp med å teste deg selv i en uhøytidelig kappestrid med andre løpere og mosjonister i ditt eget halvmaraton.

Konseptet med Helgeløpet er det samme som for Løpskarusellen; du velger selv hvor du vil løpe, og når på dagen du løper. I Helgeløpet nr.2 kan du løpe enten fredag, lørdag eller søndag, så du har tre mulige dager å velge mellom – eller de aller ivrigste kan løpe flere dager. Du registrerer selv tiden og sender inn resultatet ditt i eget skjema (se nederst). Husk at på grunn av koronakrisen må alle deltakerne i Løpskarusellen og Helgeløpet følge anmodningene fra myndighetene om å ta hensyn til andre, holde nødvendig avstand og inntil videre altså løpe alene, på grunn av smittefaren. Det er altså ikke lov å løpe sammen med andre så lenge unntakstilstanden varer. 

I Løpskarusellen er jo distansene 5 km, 10 km og halvmaraton. I det første Helgeløpet stod 5 km og 10 km på programmet, mens det nå kun blir halvmaraton. Vi tar også sikte på å arrangere et eget virtuelt påskeløp som en mini-karusell der alle tre distansene inngår.

Annonse (Klikk på bildet for info)
IVRIG: Jan Billy Aas løp både 5 km og 10 km i det første Helgeløpet, og er trolig på plass igjen til halvmaraton i Helgeløpet nr.2.
(Foto: Ronny Kristiansen, fra Løpskarusellens Facebookgruppe) 

Virtuelle løp og segmenter som motivasjonsfaktorer

I såkalte virtuelle løp løper man alene og tar selv tiden. Sportsmandens Løpskarusell var vel først ute med å tilby et helhetlig konsept her, som i år er videreført under Run4life Løpskarusell.

Nå ser vi at virtuelle løp brer om seg fra stadig flere hold. Andre muligheter som mosjonister og løpere har, er for eksempel såkalte Strava-segmenter, der tiden din også sammenlignes med andre som har løpt det samme strekket eller segmentet. 

I Norge mest populære løpe-podcast – I det lange løp – med Jann Post og Kristian Ulriksen «bak spakene», ble dette omtalt innledningsvis i siste ukes episode, der Henrik ingebrigtsen var gjest. For øvrig et meget interessant intervju. Post nevnte der Løpskarusellen, og til oss sa han også følgende i går:

Jeg synes det er et veldig bra tilbud dere har i disse tider. Folk trenger motivasjon! 

Post antydet også at han selv trolig vil prøve seg i løpet av noen uker.

Og Helgeløpet og Løpskarusellen er nettopp ment for alle som er glade i løping og trening, og ekstra aktuelt for løpsmosjonister på alle nivåer og i alle aldre som trenger en oppmuntring og noe å motivere seg til i en svært spesiell situasjon for hele landet og verden for øvrig – og som kanskje har lyst å komme i gang med sesongen allerede nå. 

Jeg synes det er et veldig bra tilbud dere har i disse tider. Folk trenger motivasjon! 

Jann Post
MOTIVASJON! Øyvind Kvernen og Marianne Sandvik (forsidebildet) var begge godt fornøyd etter 5 km i Helgeløpet forrige helg. Trolig stiller begge også på halvmaraton til helgen. 

Løpskarusellen og Helgeløpet er for alle 

Du melder deg på Helgeløpet (eller Løpskarusellen) i eget påmeldingsskjema og rapporterer resultatet i et annet skjema som begge finnes på hjemmesiden Lopskarusellen.no – og i linker nederst her. 

Har du allerede meldt deg på Løpskarusellen – eller melder deg på – betaler du ikke noe ekstra. Resultatet inngår da også i selve Løpskarusellen. 

Hvis du kun vil delta i Helgeløpet krysser du bare av i rubrikken «Jeg melder meg på et enkeltløp for kr 100».

Les også:

Run4life Løpskarusell 2020 – løpet som alle fortsatt kan delta i!


Påmelding

Resultatregistrering

Invitasjon til Run4life Løpskarusell 2020

Reportasje fra Helgeløpet #1

Vi gjør oppmerksom på at Sportsmanden samarbeider med Run4life. Run4life Løpskarusellen og Helgeløpet er en videreføring av Sportsmandens Løpskarusell. 

Annonse (Klikk på bildet for info)

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!