ArrangementLøpskarusellenRun4lifeVirtuelle løp

Run4life Løpskarusell 2020 – løpet som alle fortsatt kan delta i!

Et løp eller en konkurranse som alle fortsatt kan delta i og som ikke vil bli berørt av koronakrisen, i hvert fall så lenge det ikke blir innført portforbud, er Run4life Løpskarusell. Dette er et unikt og virtuelt konsept, der man deltar i karusellen ved å loggføre egne løp eller treningsløp via egen gps.

Man løper altså her i utgangspunktet (og inntil videre alltid) alene, og dermed er det fritt frem for alle å delta. Så om man savner diverse løp og vil se hva man er god for, kan du delta både på 5km, 10km og halvmaraton i Løpskarusellen, som har egne konkurranser for de ulike distansene, for sesongkaruseller for henholdsvis vår, sommer og høst – og til slutt totalt for sammenlagtresultatene i Løpskarusellen 2020.

Vi sakser følgende avsnitt fra invitasjonen på hjemmesiden til Løpskarusellen.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Bli med på Run4life Løpskarusellen 2020!

Run4life Løpskarusellen 2020 er en videreføring av opplegget med Sportsmandens Løpskarusell – Norges første virtuelle løpskarusell. Konseptet er altså at du kan løpe der du bor eller oppholder deg, du bestemmer selv tid og sted og du tar selv tiden og dokumenterer løpet, så sant du forholder deg til et par enkle og fastsatte kriterier. Du konkurrerer både mot deg selv og mot mange andre likesinnede. (Inntil videre kan du altså ikke løpe sammen med andre, men du konkurrerer likevel med de andre deltakerne i karusellen, red.anm.)
Enkelt, motiverende og moro! 

Distanser: Løpskarusellen består av 5km, 10km og halvmaraton – og sammenlagt, ut fra summen av bestetidene per distanse. Du kan løpe så mange ganger du selv ønsker, men du kan også bare delta på en distanse om du bare ønsker det. 

Det kåres vinnere per distanse og en sammenlagtvinner med beste totaltid – samt at det kåres en vinner basert på aldersjusterte tider som blir Årets Sportsmand og Årets Sportskvinde. Om du ikke tenker å være med på hele Løpskarusellen, kan du bli med på enkeltløp, eller delta i Vårkarusellen, Sommerkarusellen eller Høstkarusellen hver for seg – så her noe for enhver smak!

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Du kan lese hele invitasjonen med all info og påmeldingslink her

–Løpskarusellen gir meg motivasjon

En som har deltatt i Løpskarusellen begge årene, og som allerede har startet åres karusell, er superveteranen Vidar Ellefsen, fjorårets vinner av New York City Marathon i klasse M60-64 år og klassevinner i Birkebeinertrippelen for to år siden.

Vidar Ellefsen var den første som ble kåret til Årets Sportsmand etter sammenlagtseieren basert på aldersgrderte tider i 2018. Her med et annet trofé, etter seier i Birkebeinertrippelen samme året. Ellefsen har allerede fullført et par løp i årets Løpskarusell.
(Foto: Fra egen Facebookside)

–Løpskarusellen gir meg motivasjon til konkurransespesifikke økter som jeg ikke har klart å gjennomføre tidligere. Jeg trenger denne formen for motivasjon som Løpskarusellen er. Den gjør det lettere å måle fremgang ved å løpe samme økt flere ganger i løpet av året, eventuelt sammenligne med tidligere år. Da er det lettere å starte konkurranser i rett tempo, fortalte han etter å vunnet Løpskarusellen i 2018 med aldersjusterte tider og blir kåret til Årets Sportsmand.

På kvinnesiden er det Silje Christiansen fra Driv IL i Enebakk som har vunnet både i 2018 og i 2019. Etter sin første seier uttalte hun følgende:

––Løpskarusellen er et flott tilbud til oss løpsinteresserte. Håper jo at flere benytter seg av muligheten til å delta. Det er jo selvfølgelig veldig ønskelig med flere deltagere spesielt i kvinneklassen. Jeg har ihvertfall planer om å delta også i år, og gleder meg allerede, 

UBESEIRET: Silje Christiansen har vunnet det aller meste og tatt sammenlagtseieren begge årene i forløperen Sportsmandens Løpskarusell. Hun er påmeldt også til årets Løpskarusell.
(Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no)

Sosialt fellesskap med egen Facebookgruppe

Løpskarusellen har også en egen Facebookgruppe der man kan legge ut innlegg av egne løp med bilder, for felles motivasjon og for å skape en sosial møteplass for deltakerne og andre som vil bidra.

Løpskarusellen sin Facebookgruppe finner du her.

Run4life

I år har karusellen endret navn til Run4life Løpskarusellen. Run4life er en ideell organisasjon under stiftelse, der formålet er å inspirere flere til bedre folkehelse gjennom et litt mer aktivt liv ved ulike tiltak. Det vil være en non-profitt organisasjon der eventuelt overskudd vil gå tilbake til idretten, og der man også vil søke samarbeid med veldelige organisasjoner som jobber for idrett, aktivitet og gode helseformål.

Løpskarusellen i gang med et smell

Run4life Løpskarusell startet allerede 1.mars, og er altså i full gang, med oppsiktsvekkende resultat på 5 km av Kjell Arne Olsen. Karusellen er for alle, og selv om tanken er å også arrangere noen felles løp rundt omkring, er disse selvsagt satt «på vent» så lenge det er unntakstilstand og forbudt med organiserte idrettsarrangementer.

Til gjengjeld vil Løpskarusellen nå også arrangere enkelte spesielle løp i helgene – Helgeløpet – som er frittstående løp, men som også vil telle med i Løpskarusellen for de som er påmeldt den.

Det første Løpskarusellens Helgeløp går allerede 21. og 21.mars med 5 km og 10 km på programmet.

Les mer her:

Nyhet: Run4life Helgeløpet – 5 km og 10 km – Kick-start sesongen med virtuelt løp 21.-22.mars

Som for Løpskarusellen for øvrig, er det heller ikke i Helgeløpet inntil videre ikke lov å løpe sammen med andre på grunn av koronaviruset og smittefaren. Men å løpe alene og selv ta tiden, er altså fortsatt lovlig!

Løpskarusellens hjemmeside

Påmelding Løpskarusellen 2020

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -