LøpingLøpskarusellen

Årets Sportsmand og Sportskvinde er kåret

Vidar Ellefsen og Silje Christiansen kåres til Årets Sportsmand og Årets Sportskvinde 2018!

Dette er en ny og litt uhøytidelig kåring basert på fjorårets nyskapning på løpsfronten, Sportsmandens Løpskarusell. I innbydelsen stod det at vinnerne av aldersjusterte sammenlagttider i Sportsmandens Løpskarusell kåres til Årets Sportsmand og Årets Sportskvinde for 2018. Det er nå gjort og vinnerne ble altså Vidar Ellefsen og Silje Christiansen. Sportsmanden gratulerer begge to!

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Her er litt mer om de to vinnerne og sammenlagtlisten basert på aldersjusterte tider. 

Superveteranen Vidar Ellefsen (60) 

Askerbosatte Vidar Ellefsen har hatt en oppsiktsvekkende sesong. Vidar har vært en av landets beste veteranløpere i sin klasse i mange år, særlig på maraton, der han tidligere har tatt fire NM-gull i sin aldersklasse. I 2017 var han imidlertid ikke helt fornøyd med «bare» 3.10 på maraton, så han bestemte seg for å trene litt bedre foran 2018-sesongen. Ellefsen meldte seg også inn i Team Sportsmanden i fjor vinter og debuterte for teamet i Drammen halvmaraton i slutten av august. Han hadde da et ambisiøst mål om å løpe på  under 1.25. Så selv om sluttiden ble noen sekunder over dette og han vant klassen med over fire minutter, var ikke Ellefsen helt fornøyd etterpå. Dette sier vel litt både om innstillingen og hvor godt han kjenner seg selv. Fjorten dager senere løp han på 1.24.18 i Oslo – og fortsatt var dette bare et ledd i oppkjøringen mot høstens mål, som var Frankfurt Marathon. Der løp Ellefsen på kjempesterke 2.51.22, bare noen uker før han fylte 60 år! 

–Jeg har pers på 2:49 på maraton fra Amsterdam fra 2010 og det er det løpet jeg er mest fornøyd med, selv om 2:51 på maraton i Frankfurt i fjor nok er min beste prestasjon på maraton, forteller hovedpersonen selv.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Ellefsen er aktiv året rundt. I fjor vant han for første gang Birkebeinertrippelen i klassen og senest i helgen løp han halvmaraton i Mørketidsløpet i Tromsø, der det ble andreplass i den uortodokse klassen menn 55-64 år på sterke 1.30.07 på krevende vinterføre.

ÅRETS SPORTSMAND 2018: Vidar Ellefsen har hatt en kjempesesong. (Foto: Frode Monsen)

Vidar Ellefsen har også noen fine ord å si om Sportsmandens Løpskarusell og forklarer her hvorfor han deltar: 

–Løpskarusellen gir meg motivasjon til konkurransespesifikke økter som jeg ikke har klart å gjennomføre tidligere. Dette hjalp meg til gode tider på både Hytteplanmila og Frankfurt maraton i fjor høst. Jeg trenger denne formen for motivasjon som Løpskarusellen er og håper den fortsetter i 2019. Den gjør det lettere å måle fremgang ved å løpe samme økt flere ganger i løpet av året, eventuelt sammenligne med tidligere år. Da er det lettere å starte konkurranser i rett tempo.

–Når jeg ser på listen over deltagere blir jeg stolt over å ha blitt årets Sportsmand og dette gir ekstra inspirasjon til både morgendagens halvmaraton (i Tromsø, red.anm.) og fortsatt trening. Samtidig føler jeg et press for å prestere, men jeg skal forhåpentligvis takle det, så jeg ser frem til året 2019 og ny Løpskarusell, avslutter Årets Sportsmand 2018.

Sportsmandens Løpskarusell brukes jo gjerne til å inspirere seg selv (og andre) til å yte litt ekstra på egne treningsrunder, så tidene der er selvsagt ikke like gode som i toppform i konkurranser. 

Nærmest Ellefsen fulgte Kjell Arne Olsen – som hadde beste aldersjusterte tid på 5 km (15.35) – og Jørgen Saxegaard. 

Suverene Silje Christiansen (43) 

Enebakkjenta Silje Christiansen som representerer Driv IL har gjort storeslem i det første året med Sportsmandens Løpskarusell. 43-åringen som er svært glad i å konkurrere året rundt, har likegodt vunnet alle de tre delkarusellene, med bestetider på alle tre distansene. Nå har ikke deltakelsen på kvinnesiden vært like stor som blant gutta – noe også Silje håper vil bedre seg til neste år – men likevel er det en meget god prestasjon hun har stått for. I motsetning til for gutta, der Vidar Ellefsen kun vant de aldersjustere resultatlistene, vant altså Christiansen både i reelle tider og aldersjustert. At det dermed er en svært verdig første vinner av Årets Sportskvinde er det neppe noen tvil om! 

ÅRETS SPORTSKVINDE 2018: Silje Christiansen i en annen karusell i 2018; Vinterkarusellen på Romerike. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)


–Det er veldig morsomt og overraskende å bli kåret til årets sportskvinde. Det gir meg god motivasjon for å fortsette å trene godt også i 2019. Skal jo selvfølgelig melde meg på karusellen igjen i år, og da må jo målet være å slå resultatene fra karusellen i 2018.

–Løpskarusellen er et flott tilbud til oss løpsinteresserte. Håper jo at flere benytter seg av muligheten til å delta i 2019. Det er jo selvfølgelig veldig ønskelig med flere deltagere spesielt i kvinneklassen. Jeg har ihvertfall planer om å delta også i år, og gleder meg allerede, avslutter Årets Sportskvinde 2018.

Nærmest Christiansen sammenlagt med aldersjusterte tider kom Merete Bolin og Inger Johanne Klokset, som dermed skiftet plass i forhold til den vanlige resultatlisten. 

Resultater Sportsmandens Løpskarusell 2018 –
Sammenlagt med aldersjusterte resultater

Resultater Sportsmandens Løpskarusell 2018 – sammenlagt resultatliste med aldersjusterte resultater. (NB: Klikk på bildet for større versjon)

Les også hvem som vant Sportsmandens Løpskarusell uten aldersjustering

Resultater sammenlagt og for de enkelte distansene.

Vil du melde det på Sportsmandens løpskarusell 2019 allerede nå, så kan du gjøre det her:

Påmelding Sportsmandens Løpskarusell 2019

Se egen Facebookgruppe for Sportsmandens Løpskarusell

 

Sportsmanden.no 

– Takk for at du følger Sportsmanden, som drives av idealisme uten lønnskostnader, faste inntekter eller sponsorer som et enkeltpersonforetak. Vi mottar heller ikke noe offentlig støtte, så skal vi kunne fortsette å produsere inspirerende reportasjer og bildeserier er vi avhengig av litt inntekter. Alle bidrag monner og verdsettes! Klikk her hvis du ønsker å støtte Sportsmanden

 

 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -