LøpingVestlandet

KnarvikMila og rapport fra NM halvmaraton

Fjord Norway Half Marathon er det flotte navnet på halvmaratonløpet som inngår i KnarvikMila-arrangementene. I år var det med innlagt norgesmesterskap for både seniorer og veteraner. Som nevnt tidligere, var det Ørjan Grønnevig og Marthe Katrine Myhre som ble norgesmestere på Knarvik lørdag.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
KnarvikMila er et flott og etter hvert temmelig omfattende arrangement som varer i nesten en uke. (Fra KnarvikMila på facebook)
KnarvikMila er et flott og etter hvert temmelig omfattende arrangement som varer i nesten en uke. (Fra KnarvikMila på facebook)

Oppsummering KnarvikMila

Selve KnarvikMila, som gikk dagen etterpå, ble vunnet av Frew Zenebe (32.22) fra Sandnes IL og Annie Bersagel (34.38) fra Tjalve. Zenebe tok for øvrig sølv på halvmaraton dagen før, mens Bersagel vant halvmaratonløpet! Hun er imidlertid amerikansk statsborger og ble således ikke norsk mester. Men utrolig sterk løping av begge to.

Afewok Geniale fra Surla og Øistein Heiberg Sundby fulgte på andre- og tredjeplass, mens veteranen Bjarte Eikanger tok en sterk 4.plass i KnarvikMila, bare 1.11 bak vinneren. Kiya Gemechu fra Ethiopia var nest beste dame, men hele 6.36 bak den suverene vinneren, med Sara-Rebekka Færø Linde på tredjeplass. Også her kom en sterk lokal veteran, Nancy Sommer, på fjerdeplass.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Racerapport fra halvmaraton  

En av de 385 som kom i mål på lørdagens halvmaraton, var Trond Inge Carlsen fra Rustad IL. Han ble nr 5 i NM i klasse 50-54 år på 1.29.39. Trond Inge fikk det tøft underveis og var ikke helt fornøyd med egen innsats, men er ikke verre på det enn at han har sendt oss denne rapporten. Halvmaraton er en tøff distanse, og det går ikke alltid som man håper og tror. Dog er en 5.plass i NM ikke noe å kimse av! Norgesmester i klassen ble for øvrig den sterke Varegg-løperen Alemayehu Sitotaw, som med 1.14.21 ble nr 8 totalt i det sterke feltet. Sølvet i klassen gikk til Kjell Raa fra BFG Fana, mens Geir Vågen fra Koll tok bronsen.

Knarvik, NM halvmaraton 2013

TI-profil-lite
Trond Inge Carlsen

– Av Trond Inge Carlsen, Rustad IL – 

Halvmaraton i Knarvik var langt under bunnivå for min del, skjønt det ser ut som bunnnivået mitt er bunnløst for tiden. 1.29.39 under bortimot perfekte forhold er uforståelig. Det var rett nok en tøff løype, men så tøff var den ikke. Eneste trøsten var at Svein Arne (Sølvberg) heller ikke fikk det til, selv om han slo meg med nesten minuttet. Men løypen og arrangementet var veldig bra, og vi var veldig heldige som unngikk regnet mesteparten av løpet. Faktisk så skinte solen mesteparten av tiden, og i noen kilometere løp vi i flott vestlandsnatur. Ellers gikk mesteparten av løypa på sykkelsti og bilvei, med mange krysninger, underganger og svinger. 3 bruer måtte vi løpe over tilsammen 6 ganger, og opptil det høyeste punktet litt over halvveis var det en kjempelang bakke som bare ble brattere og brattere for hver gang….

Jeg antar at årsaken til mitt dårlige løp var at jeg har trent for mye og for hardt siste uken ift. sommerens dårlige grunnlag. Jeg måtte slippe Geir Vågen allerede etter 400 meter, da jeg slet med å puste. Første km gikk på 3.50, men det var også maks av hva jeg klarte å løpe i dag. Beina var stive og jeg klarte ikke å få opp steglengden. På den første broen måtte jeg slippe gruppa og Svein Arne for å unngå syre i beina. Etter 8 km hadde farten gått drastisk ned, selv om jeg jobbet som besatt med føttene. Luftopptaket var ikke lenger noe problem, men beina ville liksom ikke fra hverandre. Fra 6-15 km gikk det nesten bare oppover, det føltes iallefall sånn. Jeg ble forbiløpt av løpere hele tiden, løpere som jeg vanligvis ikke ser før lenge etter målgang. Ved ca 10 km, som jeg passerte på 41.16, ble jeg forbiløpt av både Mona Rydland og Kari Langerud. Det er klart at når farten ligner mer på en treningstur enn konkurranse, så faller motivasjonen tilsvarende, og komfortsonen var nok mye nærmere enn kjelleren. Men jeg prøvde istedet å tenke rask fotavvikling og bruke leggen.

Fjord-Norway-Half-Marathon2
Som seg hør og bør, er det flere flotte broer som passeres under Fjord Norway Half Marathon. (Foto: Arrangøren)

Etter 15 km kom det en lang og bratt utforbakke og da prøvde jeg en fartsøkning som jeg klarte brukbart ettersom beina nå var blitt mykere og mer medgjørlige. Jeg tok derfor kraftig innpå de som hadde passert meg siste mila. Siste 5 km gikk over 2 broer og mye motbakke, men jeg klarte å holde trykket oppe og passerte løpere hele veien, inklusive Kari og Mona.

Det positive var imidlertid at jeg kom til mål, at jeg ikke sprakk mer enn jeg gjorde, at jeg klarte å øke betraktelig siste 5 km, at jeg klarte å avslutte i 2.50 fart de siste 200 meterne, ingen krampe i leggene og at jeg ikke kjente noe til skaden underveis.

PS.

Svein Arne  Sølvberg vant klasse 65-69 år på 1.28.48. Han er ubeseiret i år, og mangler bare gull i lang terreng, så har han vunnet NM-gull i alle disipliner i år, med unntak av maraton som han ikke løper.

Kari Langerud løp på 1.31.42 (gull i klasse 50-54 år og nr 10 totalt) og Mona Rydland fikk 1.30.10 (sølv i klasse 45-49 år og nr 9 totalt)

Geir Vågen kom inn på 1.23.46, knallsterkt i den løypa. Da fikk han skikkelig revansj fra Birken hvor han kom noen sekunder bak meg.

Resultater med bilder og video på hjemmesiden her.

sportsmanden.no

 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -