LøpingStor-Oslo

Glavamila arrangeres for 35.gang på onsdag

Førstkommende onsdag, 4.september, arrangeres den 35.utgaven av Glavamila i Askim, med start og mål ved Askim idrettspark. Dette er en meget snill «mil» på 6,2 km på variert underlag som kan anbefales. Her er en liten forhåndsomtale.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Start og mål er mellom speakerbua (rød) og scenen (til venstre i bildet). Vi løper ikke inne på selve stadion. Foto: Roar Tomter
Start og mål er mellom speakerbua (rød) og scenen (til venstre i bildet). Vi løper ikke inne på selve stadion.
Foto: Roar Tomter

 

Starten går kl.1800 fra nydelige Askim idrettspark. Anlegget ble totalrenovert i forbindelse med NM i friidrett 2007. Løypen går direkte inn på flotte stier i lysløypen. I sommer har det vært mye skog rydding og oppgradering av lysløypen, men Sportsmandens utsendte kunne ikke se at dette skulle by på noen spesielle problemer til onsdag. Etter å ha løpt 1,5 km gjennom lysløypen, går løpet videre på grusvei bak Askim kirke. Når denne er passert kommer løpets raskeste km, som går nedover på asfalt ned til Solbergfosslinna.

Tatt fra lysløypa som vi løper inn i ganske tidlig. Min to år gamle datter (Esiree Tomter) var med på forhånds rekognosering på lørdag. Foto: Roar Tomter

Solbergfosslinna ble i sin tid laget for tog mellom Askim sentrum og Solbergfoss kraftstasjon. I dag er dette en ren turvei på flott grus, som de seneste årene er oppgradert med lys. Linna brukes hyppig av ivrige mosjonister i Askim og omegn, og på vinterstid kjøres det opp langrennsløyper her. Linna totalt sett er nøyaktig 7 km fra brannstasjonen til kraftstasjonen. Under Glavamila løper vi ca 1,5 km slakt oppover til brannstasjonen.

Det siste strekket går opp gjennom deler av Askim sentrum, og avsluttes med en stigning som vi har gitt navnet Børudbakken. Når man kommer på toppen her er det inn i Askim idrettspark på motsatt side av der starten gikk for en 200 meters spurt. Duellene avgjøres som regel opp Linna og inn i Børudbakken, en ganske hard avslutning som kan minne om den på Årungen rundt.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Børudbakken er ganske lang og slakk i starten, og så blir den brattere på slutten. Bildet er tatt nesten fra toppen av bakken. Foto: Roar Tomter
Børudbakken er ganske lang og slakk i starten, og så blir den brattere på slutten. Bildet er tatt nesten fra toppen av bakken. Foto: Roar Tomter

Glavamila har en passende lengde som gjør den overkommelig for alle mosjonister. I tillegg er den krevende nok til at den skiller litt mellom de beste og nest beste. De senere årene er det de lokale friidrettsstjernene Vetle Åsland og Elias Ottoson (årets vinner av Sentrumssprinten), som har dominert. Begge representerer nå Ull/Kisa, men de stiller som regel opp når det er mosjonsløp på hjemlige trakter. For de som liker Follotrimmen, så er dette midt i blinken. Løpet ligner mye på de løpene som arrangeres der.

Hyggelig startkontigent på kr. 100, fine premier og godt arrangement gjør sitt til at Sportsmanden på det varmeste kan anbefale en tur til Askim førstkommende onsdag.

Sportsmandens-reportere-og-vinnerne
Sportsmandens løpende reportere Roar Tomter og Frode Monsen i samtale etter Årungen Rundt i går. Løpets vinnere Marit Haslie og Mads Bigum Johansen til høyre.
Roar Tomter kommer tilbake med rapport fra selve Glavamila.
Foto: Eldrid Monsen

 

Hjemmeside med innbydelse og påmelding.

 

sportsmanden.no / Roar Tomter

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

One thought on “Glavamila arrangeres for 35.gang på onsdag

Kommentarfeltet er stengt