Løpskarusellen

Her er sammenlagtvinnerne og distansevinnerne av Sportsmandens Løpskarusell 2018

Sammenlagtvinnerne av tidenes første Sportsmandens Løpskarusell ble Silje Christiansen fra Driv IL og Øystein Høines Larsen fra The Beast OCR Team.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Silje suveren – jevnere blant gutta

Enebakkjenta Silje Christiansen gjorde rent bord i kvinneklassen og vant alle tre distansene med bestetider på henholdsvis 19.03 på 5 km, 40.01 på 10 km og 1.29.34 på halvmaraton. 

Hos gutta var det adskillig jevnere i toppen. Til slutt kunne Øystein Høines Larsen fra Avaldsnes, som også vant Vårkarusellen, konstatere at tidene 18.16 på 5 km, 37.32 på milen og 1.28.14 på halvmaraton holdt til knepen sammenlagtseier med tiden 2.24.02, til tross for at han ikke vant noen av enkeltdistansene. Men jevnheten ble utslagsgivende for karen som er veldig aktiv i såkalte hinderløp, der han holder et meget høyt nivå (forsidebildet, fra Facebooksiden hans). 

Suverene Silje Christiansen vant alle tre distansene og sammenlagt i Sportsmandens Løpskarusell 2018. (Foto: Frode Monsen)

Ulike distansevinnere

5 km ble vunnet av Roger Thompson med 16.41, som imidlertid kun deltok i karusellen på den korteste distansen, foran Marius Borger og Steffan Aasli.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

På 10 km var det Marius Borger som trakk det lengste strået med vinnertid 37.29, tre sekunder foran Høines Larsen og med Jørgen Saxegaard på tredjeplass.

Mens halvmaraton ble vunnet av Mads Berge på 1.25.19, foran Jørgen Saxegaard og Kenneth Dæhlen.
Verken Thompson, Borger eller Berge har imidlertid tellende resultater på alle tre distansene og følgelig ikke et sammenlagtresultat å vise til.

Dermed var det veteranen Jørgen Saxegaard som tok andreplassen sammenlagt, bare 47 sekunder bak Høines Larsen, med de to superveteranene Vidar Ellefsen og Kjell Arne Olsen på tredje- og fjerdeplass. Disse tre vant for øvrig klare klasseseire i henholdsvis klasse M50-54 år (Saxegaard), M60-64 år (Ellefsen) og M55-59 år (Olsen).

Inger Johanne Klokset og Merete Bolin, fra henholdsvis Haugesund og Ski, kjempet jevnt gjennom hele året både om andreplassen sammenlagt og om klasseseier i K50-54 år. Til slutt var det Inger Johanne som viste seg sterkest og knep andreplassen både på de to lengste distansene og sammenlagt med tiden 2.53.35.
På 5 km slo Anine Hegre til med 20.15 og soleklar andreplass, men på de to lengste distansene kom hun bak veteranduoen Klokset og Bolin. 

5 KM: Roger Thompson (t.v.) og Steffan Aasli (t.h.) ble nummer 1 og 3 på 5km i årets karusell.
DUELL: Inger Johanne Klokset (t.v.) og Merete Bolin (t.h.) utkjempet mange harde kamper seg i mellom på hver sin kant av landet i Sportsmandens Løpskarusell. (Foto: Jacob Bolin Lund)
RASK: Anine Hegre ble nummer 2 på 5 km. (Foto: Privat)
VANT: Marius Borger var raskest på 10 km i årets karusell. (Foto: Frode Monsen)
VANT: Mads Berge (t.h.) vant halvmaraton i Sportsmandens Løpskarusell. (Foto: Frode Monsen) 

Karusellen har bestått av henholdsvis vårkarusell, sommer karusell og høstkarusell – alle med de tre distansene 5km, 10km og halvmaraton på programmet. Alle kan delta ved selv å ta tiden og loggføre denne på egen gps-klokke og sende inn resultatet. 

Det ble registert 75 resultater på 5km, 74 på 10km og 18 på halvmaraton. 9 menn og 5 kvinner fullførte alle tre distansene i løpet av 2018. 

Tredje best sammenlagt – og klart best av 60+ var Vidar Ellefsen.
IVRIG: Peder Guldbjørnsen fra Askim hadde mange starter i Løpskarusellen.
IVRIGST: Jan Rune Nuland fra Haugesund hadde aller flest starter i tidenes første Sportsmandens Løpskarusell.

Sportsmandens flotte løpetrøye vanker i premie til sammenlagtvinnerne.
Vinnerne av delkarusellene kan også vente seg en løpetrøye i premie.
Hvem som blir kåret til Årets Sportsmand og Årets Sportskvinde kommer vi tilbake til.

Resultater Sportsmandens Løpskarusell 2018 – TOTALT  

Alt om Sportsmandens Løpskarusell

Løpskarusellen sin egen Facebookgruppe


Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -