FolloJulekalenderLøpingOppegård

Løp julen inn!

I ukens Oppegård Avis står det om lokale juleaktiviteter i Oppegård, Ski og Oslo. Andre steder i landet er det nok også mange muligheter til å få trimmet litt ekstra også i juletiden.

Det går raskt mot jul og alt det innebærer av feiring med diverse julebesøk og masse god mat. Kaloriinntaket er gjerne – og skal være – litt ekstra høyt i denne tiden, og det med god samvittighet. Men er du en av dem som også ønsker å bevege deg litt ekstra nettopp nå, så er det flere muligheter.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Lille julaften arrangerer Trening UTE i Oppegård en løpetur i samme traseen som Grønliåsen rundt gikk i sommer. Initiativtaker for begge er Kristin Granum Rosebø, som også arrangerte Stopp Støyen-løpet i omtrent samme løypen i fjor sommer.

–Pust julen inn med en uhøytidelig mil på lille julaften, står det på hjemmesiden.

ILDSJEL: Kristin Granum Rosebø med vinner av Grønliåsen rundt i sommer, Marie Meinert Rød fra Kolbotn. (Foto: Frode Monsen)

Start for arrangementet er kl. 11.00 fra Tårnåsen skole for de som ønsker å gå en felles søndagstur på 7 km, mens de som vil løpe hele runden på 10 km starter i puljer den påfølgende halvtimen, litt avhengig av ønsket tempo.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

–Grønliåsen rundt i august var en suksess, og vi ønsker å gjenta dette terrengløpet også neste år. I mellomtiden ønsker vi å invitere til en aktiv søndag hvor vi går eller løper julen inn, står det videre.

Løp fra kirke til kirke

Vil du ha en enda større utfordring, kan du bli med på en annen og litt sær juletradisjon. Den såkalte 7-kirkersrunden har vært løpt på morgenen på selveste julaften helt siden slutten av 80-tallet. Etter noen år i dvale, ble tradisjonen gjenopplivet for en del år siden. De to siste årene har «løpet» blitt flyttet til lille julaften, etter ønske fra en av ildsjelene, den ikke ukjente NRK-reporteren Jann Post. Sammen med broren Arne og Espen Kristiansen fra Langhus, nå bosatt i Bergen, er han en av tradisjonsbærerne for dette «løpet», som altså innebærer at man løper fra kirke til kirke gjennom de tre kommunene Ski, Ås og Oppegård.

JULETRADISJON: Å løpe 7-kirkersrunden på julaften eller lille julaften er tradisjon. Her er fra venstre Jann Post, Roger Thompson, Frode Monsen og Janicke Bråthe fra fjorårets tur med et lite drikke- og fotostopp ved Nordby kirke. (Foto: Nils Hjelle)

Etter start på Langhus går ferden til Ski, Nordby og gjennom skogen til Svartskog kirke i Oppegård, før også Kolbotn kirke, Sofiemyr kirke og Greverud kirke passeres på ferden. Fire av de syv kirkene på runden er altså i vår kommune, mens Langhus kirke, Ski nye kirke og Nordby kirke er de tre øvrige på runden som er på cirka 30 km. Og selv om det i «gamle dager» både var mange flere med og det for de beste var en viss prestisje forbundet med tiden – det ble da også kalt for 7-kirkersløpet– er det først og fremst en veldig sosial tur der man nå samler troppene ved hver kirke. Etter litt tradisjonsrik marsipan ved Svartskog kirke pleier det imidlertid å være «fri fart» på siste del av turen, som man selvsagt bør være relativt godt trent for å bli med på. Start er klokka 08:15 ved parkeringsplassen på Langhus skole, om noen av lesere skulle la seg friste.

Undertegnede har selv vært med en rekke ganger, både i tidligere og nyere tider, senest i et fantastisk fint vintervær i fjor. Så vil du virkelig få fart på forbrenningen ved inngangen til jula er det bare å bli med på en minnerik og variert treningsrunde litt utenom det vanlige.

GOD JUL! Her er vi kommet til Svartskog.

Løp av deg ribbefettet tredje dag!

Om du synes at 3 mil er for kort, eller du vil løpe av deg enda flere julekalorier, kan du bli med på det årlige Ribbemaraton 3.juledag (forsidebildet). Dette er en sosial maraton som går fra Løplabbets butikk i Sandvika, langs kyststien ved Lysaker, gjennom Oslo og Oppegård, til mål i Løplabbets butikk i Ski. Selv om det er entusiaster i Løplabbet som står for arrangementet, er det helt uten kommersielt preg. Den lille startkontingenten på 150 kroner går til Kirkens Bymisjon og leder av Løpslabbet i Ski, Hanne Cathrine Guldbrandsen fra Kolbotn, kan som vanlig love gratis hjemmelagede boller og cola ved målgang i butikken, etter det som beskrives på følgende måte:

–Løplabbets Ribbemaraton er julas (eller kanskje årets) hyggeligste løpetur. Det er en offisiell maraton, men den mangler jaget etter personlige rekorder og «andres skalp». Det viktigste er å ha en fin løpetur, bruke den tida vi trenger og bli kjent med nye løpere. Det er viktigere å holde praten gående enn å holde pulsen oppe!

KALDT OG FINT: Fra Ribbemaraton ved Frognerstranda. Maraton- og ultraløper Hilde Ackenhausen fra Tårnåsen i midten. (Foto: Frode Monsen)
Agnes Benediktsdottir er kommet til Greverud på sin ferd fra Sandvika til Ski – like blid! (Foto: Frode Monsen) 
Hanne Wibe og Nils Hjelle koser seg på sin Ribbemaraton. (Foto: Frode Monsen)

Så om man ønsker å trimme eller løpe i julen i en sosial setting sammen med andre, er det altså flere muligheter og noe for enhver smak.

Ønsker med dette alle leserne en riktig GOD OG SPREK JUL! ?


Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -