KarusellerLøpingLøpskarusellen

Jørgen og Silje vant Sportsmandens Høstkarusell

Se alle resultater og hvem som vant de tre distansene

Sportsmandens Høstkarusell avsluttet nyskapningen Sportsmandens Løpskarusell. Med 80 resultater var det bra respons på den siste av de tre delkarusellene som til sammen utgjør Løpskarusellen 2018. Blant mennene ble det en duell mellom veteranene Jørgen Saxegaard og Vidar Ellefsen, mens Silje Christiansen definitivt har vært beste kvinnelige løper da hun fullførte sitt hat-trick etter tidligere også å ha vunnet både vår- og sommerkarusellen.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

50 år gamle Jørgen Saxegaard fra Oslo (forsidebildet) fikk sammenlagttiden 2.25.45 etter serien 20.04 på 5km, 39.00 på 10km og 1.26.41 på halvmaraton. Han fikk sterkest konkurranse av superveteranen Vidar Ellefsen, som løper i klasse M60-64 år og som har hatt en kjempesesong. Vidar fylte nettopp 60 år og etter 1.24 på halvmaraton i Oslo Maraton og ikke minst fantastiske 2.51.22 i Frankfurt Maraton i høst, er han utvilsomt en av landets sprekeste 60-åringer. Med 19.36, 40.26 og 1.29.52 – halvmaratondistansen var for øvrig løpt bare 14 dager etter Frankfurt Maraton – ble han den andre som kom under to og en halv time med sammenlagttiden 2.29.54.

Pussig nok fikk kvinnenes frontfigur Silje Christiansen nøyaktig samme sammenlagttid som Ellefsen, etter sin vinner-rekke i høstkarusellen med 19.40 på 5km, 40.40 på 10km og 1.29.34 på halvmaraton. Inger Johanne Klokset avgjorde den jevne og spennende duellen om andreplassen mot Merete Bolin. 

HAT-TRICK: Silje Christiansen har gjort rent bord med seier i alle tre karusellene i Sportsmandens Løpskarusell 2018. (Foto: Frode Monsen)
Roger Thompson og Silje Christiansen med hat-trick på 5km

Enebakkekspressene Roger Thompson fra Driv IL og Team Sportsmanden og Silje Christiansen fra Driv IL har begge klart å vinne 5km i alle tre konkurransene. I høstkarusellen ble seierstidene 16.48 og 19.40. Begge har litt bedre tider fra vår- og sommerkarusellen, Roger er imidlertid særdeles stabil med samme vinnertid 16.48 også i vår, mens sommerkarusellens beste løp gikk syv sekunder raskere på 16.41. 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

I høstkarusellen ble det dobbeltseier til Driv IL/Team Sportsmanden ved Steffan Aasli (18.07), mens Øystein Høines Larsen fra The Best OCR Team fikk 18.16 på tredjeplass. Anine Hegre og Inger Johanne Klokset var nummer to og tre i kvinneklassen. 

–Blide gutter etter gjennomført 5km i høstkarusellen? – skrev Roger Thompson til dette bildet i Løpskarusellens Facebookgruppe. Roger Thompson og Steffan Aasli (t.h.) tok dobbeltseier etter dette løpet. 
Tre ulike vinnere på 10 km og på halvmaraton

På milløpet holdt Jørgen Saxegaards 39.00 til seier. Dermed er det tre forskjellige vinnere på distansen etter at Marius Borger tok seieren i vår på 37.29 og Lasse Sørlund fikk en fin oppmuntring i en vanskelig sesong med få starter med seier i sommerkarusellen på 40.21. Hos kvinnene har det vært mer forutsigbart med suverene Silje Christiansen på topp alle tre gangene.

Også på halvmaraton var situasjonen den samme. Mens Silje Christiansen igjen gjorde rent bord, var det også her tre ulike vinnere på herresiden. Høstkarusellen ble vunnet av Mads Berge på 1.25.19, foran Saxegaard og Kenneth Dæhlen – mens det var henholdsvis Øystein Høines Larsen (1.28.14) og Kjell Arne Olsen (1.29.59) som vant halvmaraton i vår og sommer. På kvinnesiden var det dakapo fra 10km med Klokset et hestehode foran Bolin på andre- og tredjeplass. 

Sportsmandens HØSTKARUSELL 2018 – RESULTATER

Vi kommer tilbake med en oppsummering av resultatene for hele løpskarusellen sammenlagt, samt kåring av Årets sportsmand og årets sportskvinde! 

Se også:

Kjell Arne Olsen og Silje Christiansen vant Sportsmandens sommerkarusell

Øystein og Silje vant Sportsmandens vårkarusell

 

Sportsmanden.no 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -