FolloHytteplanmilaLøpingOppegård

Sterk OI-innsats i Hytteplanmila

Det er ikke bare på rulleski at det har blitt konkurrert i Hole i Buskerud. Oppegård IL hadde som vanlig mange løpere med da populære Hytteplanmila ble arrangert for tiende gang på lørdag, i samme trasé som Sparebank1 Klassikeren. Det var solid ny deltakerrekord med over 1200 løpere som fullførte den raske ti-kilometeren i kjølig høstvær, men med nærmest perfekte løpsforhold.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Lien-Nilsen_raskeste-OI-ere
De raskeste OI-løperne på Hytteplanmila var Steinar Lien, t.v. (38.40) og Vidar Nilsen (37.06). (Foto: Frode Monsen, Sportsmanden)

Fortest av OI-løperne sprang Vidar Nilsen, som gjorde unna milen på 37.06. Det sier litt om nivået når denne sterke tiden bare holdt til en 11.plass i klasse 50-54 år, der for øvrig tre mann løp på 33-tallet!

Oppegård IL fikk en klasseseier, og som så ofte før var det superveteranen Svein Arne Sølvberg som stod for den i 65-69 års klassen, med tiden 38.44.

Pallen_M65-2
Svein Arne Sølvberg, sittende på førsteplassen,mottar gratulasjoner for nok en klasseseier i Hytteplanmila. (Foto: Frode Monsen, Sportsmanden)

Men det er ikke bare veteranene i OI som hevder seg. Vi merker oss at unge Emma Sørset ble nummer tre i jenter 14-15 år på 49.33 (rettet til nettotid), og at den enda yngre Vetle Ekern løp på sterke 44.22 (rettet til nettotid) i gutter 12-13 år. Så det spirer og gror godt blant de yngste løperne i Oppegård.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Hytteplanmila2013 316_Vetle-Ekern_Tommy-Støa
Unge Vetle Ekern i hvit trøye, som løper i gutter 12-13 år, leder an et felt i Hytteplanmila. (Foto: Tommy Støa)

 

Les også andre rapporter på Sportsmanden fra Hyttepnalmila:

Karoline og Sindre imponerte i Hytteplanmila

50-års-fest og klasserekord i Hytteplanmila

En løpsrapport med glimt i øyet!

 

Sportsmanden / Oppegård Avis

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

2 thoughts on “Sterk OI-innsats i Hytteplanmila

  • Hei Kari,
    Takk for ditt innspill! Du har helt rett, nettotidene er som du oppgir, og jeg har nå rettet det i artikkelen også. Jeg trodde det var nettotider for alle, da det selvsagt er det som er det riktige å bruke. Det er en ganske forvirrende og frustrerende praksis tidtakerene i Topptid opererer med, heller ikke er den konsekvent. Sportsmanden kommenterte dette problemet med villedende bruk av bruttotider i vår reportasje fra Nøklevann Rundt. Da opererte Topptid med bruttotider på alle klasse- og samlelistene, og man måtte gå inn på hver enkel utøver for å finne nettotidene. Dette problemet var stort sett rettet opp i listene fra Hytteplanmila, der det hovedsaklig opereres med nettotider. Bra! Men for ikke å måtte gå gjennom absolutt alle lister, så søkte jeg på utøvere fra Oppegård. På den listen jeg da fikk, var det kun oppgitt en tid, som jeg naturlig nok trodde at var nettotiden. Men akk, på akkurat den listen er det kun oppgitt bruttotider. Det stod heller ikke spesifisert at det var bruttotider. Derfor altså misforståelsen. Det er ikke så lett dette, og igjen oppfordrer vi Topptid til å være ryddige og hundre prosent konsekvente. Uansett, nå er i hvert fall reportasjen rettet til riktige tider = nettotider også for de to unge, lovende løperne. 🙂

  • Fin artikkel og fine bilder 😉 Tidene for de unge her er imidlertid bruttotider, mens tidene oppgitt for veteranene så vidt jeg kan se er nettotider. Sørset løp på 49.33 og Ekern på 44.22. (Det er også disse tidene som brukes i klasseresultatene).

Kommentarfeltet er stengt