HytteplanmilaLøpingRingerike

50-års-fest og klasserekord i Hytteplanmila

50-åringene var trolig de som imponerte aller mest da 10-åringen Hytteplanmila bød opp til bursdagsfest på lørdag. Og festens dronning var Jorunn Rekkedal fra Ås IL. Veteranen fra Ås IL som 5 ganger på rad fra 2006-2010 ble kåret til Årets veteranløper i Norge, har vært litt ute av konkurransesirkuset de siste årene.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Men etter gode prestasjoner både i sitt «come-back» i Årungen Rundt og i SkiLøpet på sensommeren, er hun nå tydeligvis tilbake i toppform. Belønningen ble ny Norgesrekord i klasse 50-54 år for 52-åringen på 36.32. En forbedring av Nina Wavik Ytterstad sin rekord fra i fjor på hele 56 sekunder, for øvrig satt i Hytteplanmila i fjor.

Nina-Ytterstad_Jorunn-Rekkedal
Norges to beste kvinnelige veteranløpere de siste årene. Nina Wavik Ytterstad (t.v.) tok alle fire klasserekordene fra 5 km til maraton i klasse K50-54 år i fjor, men mistet 10 km rekorden til Jorunn Rekkedal i Hytteplanmila i går. (Foto: Frode Monsen, sportsmanden.no)

Samme Ytterstad ble nå nummer to i Hytteplanmila, mens Synøve Brox inntok bronseplassen på en særdeles sterk seierspall:

1. Jorunn Rekkedal 36.32
2. Nina Wavik Ytterstad 38.21
3. Synøve Brox 38.32

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Pallen-K50
Nr 1 og 2 i klasse 50-54 år i Hytteplanmila, og nr 1 og 2 på Norgesstatistikken i samme klasse: Jorunn Rekkedal og Nina Wavik Ytterstad. (Foto: Frode Monsen, sportsmanden.no)

Brox og Ytterstad hadde for øvrig en hard kamp seg i mellom der de vekslet på å dra på de første 6-7 kilometerne, men der Ytterstad fikk et lite overtak mot slutten. Men muligens var de ikke klar over at Rekkedal lå enda lenger fremme i feltet og snøt dem begge for konfekten.

Nivået og seierspallen i mennenes 50-54-års klasse var ikke mindre imponerende. Eller hva skal man si om denne seierspallen:

1. Petter Antonsen 33.07
2. Kristen Aaby 33.27
3. Helge Dolsvåg 33.45

Helge Dolsvåg, selv kåret til Årets veteranløper i 2009, fortalte til Sportsmanden at han hadde hengt seg på Kristen Aaby fra start, en Aaby som visstnok ikke har konkurrert siden Birkebeinerrennet før han dukket opp i Furumomila forrige helg. Aaby dro svært hardt og de to hadde lenge en luke til Antonsen, men litt før halvveis ble de innhentet og Dolsvåg måtte etter hvert slippe.

Når 33.45 bare holder til 3.plass i klasse 50-54 år, må man bare ta av seg hatten. Kun vinnerne av klassene 40-45 år (Knut Eraker Hole med 33.06) og 45-49 år (Jon Per Nygaard med 33.00), var noen små sekunder raskere enn Antonsen.

Petter Antonsen er for øvrig selv innehaver av klasserekorden på 10 km på 32.14, satt nettopp i Hytteplanmila for to år siden, og er blitt kåret til årets veteranløper de to siste årene.

Men det er ikke bare helt i toppen av 50-års klassen at nivået er skyhøyt. Hele 10 mann i klassen løp under 37 blank i Hytteplanmila, 15 underskred 38 minutter og 24 løp under de for mange magiske 40 minuttene. (Og hadde ikke Sportsmandens redaktør løpt på seg en lei strekk etter 6 km, hadde det vært 25…)

Pallen-M45
Flere sterke veteraner: Antonsen og Aaby var ikke til stede under premieutdelingen, men vi tar med bilde av seierspallen i klasse M45-49. Jon Per Nygaard fra FIK Ren-Eng står øverst på seierspallen, mens Vegard Fluge Samuelsen skulle stått på andreplass ifølge rettet resultatliste. Dermed ble det 3.plass til Rolf Gran (t.v.), mens Erling Schjetne (t.h.) ble skjøvet ned til 4.plass. (rettet) (Foto: Frode Monsen, sportsmanden.no)

At det var gode forhold i år er Rolf Gran (på pallen ovenfor) et eksempel på. Trønderen fra Ski satte senket nemlig sin personlige rekord med nesten 2 minutter i ett jafs, og løp over to minutter raskere enn han gjorde i 10 for Grete i september.

Pallen_M65
Enda flere sterke veteranløpere. Svein Arne Sølvberg fra Oppegård IL, flerfoldig norsk og nordisk mester i år som sjelden tar det rolig i konkurranser, men som var svært så avslappet på seierspallen, flankert av Herbjørn Brennhovd fra Gol Il og Tor-Arne Stenhaug fra Romerike Runners. Vinnertiden i klasse M65-69 år var 38.44. (Foto: Frode Monsen, sportsmanden.no)

 

Se også Karoline og Sindre imponerte i Hytteplanmila

Hjemmeside med resultater og bilder

 

sportsmanden.no

 

 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

11 thoughts on “50-års-fest og klasserekord i Hytteplanmila

Kommentarfeltet er stengt